Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

Ei kerennyt Putleri keskeyttää Keisarikunnan grillailuja tälle kesälle..
Varastot täytetty sopivasti.. Pari pottua täynnä.. 
mutta näissäkin sama ongelma ku muissakin nykypäivän paketeissa.. Vittu ku pitää olla puukko aina kädessä, ei sormin aukea.. 
 

WhatsApp Image 2022-05-26 at 7.53.39 PM.jpeg

Edited by Urbantoy
Link to comment
2 hours ago, Urbantoy said:

Ei kerennyt Putleri keskeyttää Keisarikunnan grillailuja tälle kesälle..
Varastot täytetty sopivasti.. Pari pottua täynnä.. 
mutta näissäkin sama ongelma ku muissakin nykypäivän paketeissa.. Vittu ku pitää olla puukko aina kädessä, ei sormin aukea.. 
 

WhatsApp Image 2022-05-26 at 7.53.39 PM.jpeg

 

Itsellä vähän erilainen ongelma, vanha luotettu paineensäädin lakkasi toimimasta, uudella säätimellä grilli muuttui sytkärin tehoiseksi. Ei paistu pihvi...

Link to comment
7 minutes ago, wp said:

 

Itsellä vähän erilainen ongelma, vanha luotettu paineensäädin lakkasi toimimasta, uudella säätimellä grilli muuttui sytkärin tehoiseksi. Ei paistu pihvi...

Mulla ollut yhden polttimon kanssa samanlaista ongelmaa.. Välillä puskee ei ollenkaan kaasua, sitten pissaa pikkusen että ei siitä rillaamisesta tule mitään.. Joutunut runkkaan sitä paineensäädintä monta kertaa pulloon.. Sitten pelaa..
Onneks noita on letkun perässä jokunen kertynyt varastoon.. Yllättävän äkkiä jotkut letkut pykii paskaks auringossa.. 

 

Link to comment

Grillailut onnistu taas erätauolla.. On se vaan ihme miten hyvää nuo nyyttikasvikset on.. 
Nyt meni kukkakaalia, parsakaalia, uuden sadon parsoja, uutta pottua, valkosipulin kynsiä, paprikaa.. 
Jatkossa enemmän noita.. Kaikki mitä j-kaapista vaan löytää jatkossa nyyttiin.. Jos on hitaammin kypsyviä, niille esikiehautus niin suurinpiirtein kypsyvät samaan aikaan muiden kanssa.. 

 

WhatsApp Image 2022-05-26 at 10.00.29 PM.jpeg

WhatsApp Image 2022-05-26 at 10.00.29 PM (1).jpeg

Link to comment

Nyt lähti kokeiluun possu-gyros. Mutta kun en malttanut olla säveltämättä ja pilaamatta tätäkin savustamalla, niin olkoon tämä sitten viereisen vesistön ja naapuripitäjän mukaan possu-Kyrös…


Kasslerista n. sentin siivuja ja marinadiin (timjami, oregano, rosmariini, paprika, valkosipuli, hunaja, punaviikietikka ja oliiviöljy) muutamaksi tunniksi.

 

Sitten bataatista paksu siivu pohjalle, lihat päälle, toinen siivu bataattia päälle ja vartaat läpi. Bataatin funktio on pitää paketti kasassa.

 

Nyt on epäsuoralla valkealla Weberissä kypsymässä, molempiin hiilikoreihin heitin pätkät tammea antamaan vähän savua.

 

Kerron myöhemmin, miten kävi, tuliko hyvää vai syötiinkö vain salaattia…

 

A50F201E-EBC8-4091-BA88-BCF7672BD720.jpeg

8CFC1E20-0950-4210-8D4D-9F513FC40744.jpeg

1B1A702C-F769-4C90-95DC-98B52A0AE625.jpeg

  • Like 2
Link to comment
1 hour ago, jrasi said:

Nyt lähti kokeiluun possu-gyros. Mutta kun en malttanut olla säveltämättä ja pilaamatta tätäkin savustamalla, niin olkoon tämä sitten viereisen vesistön ja naapuripitäjän mukaan possu-Kyrös…


Kasslerista n. sentin siivuja ja marinadiin (timjami, oregano, rosmariini, paprika, valkosipuli, hunaja, punaviikietikka ja oliiviöljy) muutamaksi tunniksi.

 

Sitten bataatista paksu siivu pohjalle, lihat päälle, toinen siivu bataattia päälle ja vartaat läpi. Bataatin funktio on pitää paketti kasassa.

 

Nyt on epäsuoralla valkealla Weberissä kypsymässä, molempiin hiilikoreihin heitin pätkät tammea antamaan vähän savua.

 

Kerron myöhemmin, miten kävi, tuliko hyvää vai syötiinkö vain salaattia…

 

Kerroppa Rasi miten onnistu.. Itellä samanlaisia suunnitelmia ollut, vartaassa pyörimään vaakatasossa.. 
Varras vaan pitää fiksata kuntoon ku ostin jostain alelaarista parillakympillä "pitkän" vartaan moottorilla, mutta silti lyhyt tohon mun kaasugrilliin, eli pätkä tankoa keskelle niin tulee hyvä..
 

IMG_0141.JPG

Link to comment

Hyvin onnistui. Pitaleivän väliin salaatin ja itsetehdyn tsatsikin kanssa.

 

Enskerralla täytyy ottaa grilliin joku foliovuoka ja leikellä pinnasta siivua vuokaan sitä mukaa, kuin kypsyy. Pilkoin myös nuo päädyissä

olleet bataatit lihan sekaan, oli hyviä.

F682D5ED-0F45-4590-A78B-D4E201692480.jpeg

8880928C-1BA9-4C34-AF00-8CA119B267BE.jpeg

A82FEA30-183E-47FE-9447-72B7E01102C6.jpeg

  • Like 2
Link to comment

Hieno homma.. Paljon sulla näytti paistolämpö sikaniskan keskellä minne tökkäsit mittarin.. 
Tässä tulee näläkä eli varras pitää saada jatkettua pikaseen että pääsee koittaan.. 
Gyrostahan leikellään sitä mukaa ku se kypsyy, en tiedä miten se tuosta vartaasta mulla onnistuu.. eiköhän se seleviä sitten.. 
Tämä oli hyvä idea, tänksit siitä.. 

Link to comment

75 oli, kun otin pois. Muutaman asteen enempi olis voinut olla.

 

Alkuperäinen tarkoitus olikin leikellä sitä mukaa, kun kypsyy, mutta taloudessa ei ollut yhtään astiaa, minkä olisin kehdannut laittaa grilliin että liha pysyy lämpöisenä.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Viikon somebongaus, kierrätysgrilli olutkylmiöllä😁

 

Ribsejä pukkasi tällä kertaa, luut irtoavat ravistelemalla, reilu 4h esikypsennys uunissa ennen grilliä. Sweet Baby Ray's glaseeraus pikku puserruksella Heinz- ketsuppia taittamaan makeutta. Osui ja upposi.

IMG-20220611-WA0005.jpg

IMG_20220611_214426.jpg

  • Like 1
Link to comment

Tässä ruvennyt vähän himoittamaan hiiligrilli, tyyliin Kamado XL (vai mikä se munasoitin on) tai sitten WPeellä oleva Joe's savustin.. 
Kertokaahan kokemuksia käytöstä jollain noita on.. hiilen menekki, lämmön säätely, savun säätely jne.. 

Edited by Urbantoy
Link to comment
43 minutes ago, Urbantoy said:

Tässä ruvennyt vähän himoittamaan hiiligrilli, tyyliin Kamado XL (vai mikä se munasoitin on) tai sitten WPeellä oleva Joe's savustin.. 
Kertokaahan kokemuksia käytöstä jollain noita on.. hiilen menekki, lämmön säätely, savun säätely jne.. 

 

Kyllähän tontille mahtuu molemmat🍗🍖

Kamado vahvassa harkinnassa, talvigrillaus saisi uusia ulottuvuuksia.

 

Joe's smoker on viileämmillä keleillä hitaassa savustuksessa kohtuullinen hiilinielu. Poltan pöntön aina ensin kunnolla kuumaksi pikkusäleillä ja klapeilla ennen hiilien lisäystä. 1-2 ison säkin välillä kuluu hiiliä riippuen mitä pöntössä kypsyy ja millaisia määriä. Lisäksi tuuli ja sade jäähdyttävät pönttöä melko tehokkaasti. Toivottavasti tänä kesänä ehtii edellistä paremmin touhuamaan smokerin kanssa, tarkoitus myös kokeilla grillausta suoralla lämmöllä.

  • Like 1
Link to comment

Mitä tututstunut Kamadoon netin syövereistä niin ruvennut kiinnostamaan.. Ja se löytys vaikka heti toimitukseen, Joen toimitus menis kuukauden parin päähän mitä minä katoin.. Ja tuo Kamadon talvimahdollisuus tuo lisää vaihtoehtoja sekä plussaa siihen suuntaan.. 

Link to comment

Olin taannoin Nigeriassa työmatkalla ja tutustuin siellä ruokaan nimeltä "Beef Suya". Perhanan hyvää ja melko helppoa tehdä itte grillissä.

Kannataa tutustua. Netistä löytyy hyvin ohjeita. Pähkinämujun voi minusta jättää pois.

Mukavaa naposteltavaa punasipulin ja kaljan kanssa.

Link to comment
  • 2 weeks later...

 

Mökin askeesikeittiössä ja hiiligrillillä tuli pyöräytettyä välipalapurilaista,  Poppamiehen uutuuden koukkasin paikallisen osuusliikkeen hyllystä. Aivan oivallista ja miedon tulista, tämä pitää testata myös seuraavissa ribseissä tai vähän paksummassa grillikyljessä.

 

 

 

IMG_20220623_194024.jpg

IMG_20220623_195130.jpg

  • Like 1
Link to comment

Nämä meni suolavesikylpyyn, aamulla kuivaus ja rubi pintaan. Sitten päivällä Weberiin valkea, omenapuuta hiilten päälle ja possut saunomaan. Kypsennyksen aikana kostutetaan cola-omenamehu-etikka -seoksella ja valellaan edellämainitulla Poppamiehen omppusoosilla

D2FE37FD-27AF-4D91-ABEF-C6A3109869DA.jpeg

  • Like 2
Link to comment

Joo, nää oli spare ribs. Vähän reilu 2kg oli noi yhteensä. Kai mä koitan sen pari tuntia savustaa, sit joku ehkä tunti, puolitoista foliossa ja lopuks puolesta tunnista tuntiin vähän korkeammalla lämmöllä.

 

Tässä on tosin se vaara, että tinasotilassalkku kun kokatessa kevenee, saattaa kokin keskittyminen herpaantua ja ajat elää suuntaan tai toiseen…

Link to comment

2,5h savua takana, lämmöt n.120-130. Hetki sitten lisäsin nuo bataatit ja valkosipulit, saavat nekin vähän savua. Seuraavaks ribsi folioon.

 

Toinen ribsi jäi huomiselle, kun loppui grillistä pinta-ala.

8A755CFA-799D-4256-884D-E35CC83527B7.jpeg

  • Like 1
Link to comment

Tänään lohimedaljongit ja lime-valkosipuli-chili marinoidut kampasimpukat sekä katkaravun pyrstöt parilan kautta, lämmin lisäke uuniperunat. Näin kesällä rouvan harrastus tuottaa salaatit ja kurkut jo nyt omasta kasvihuoneesta, tomaatteja saadaan sitten myöhemmin.

IMG_20220624_201704.jpg

  • Like 2
Link to comment

Ja ku en ole mikään leipurimestari niin jälkkärikakan kanssa mentiiin vanhan hyvän leipomomestarin mukaan, valmis kakkupohja, kermavaahto purkista ja mansikat niskaan.. Rinsessat kyllä teki mun ohjeilla ku neuvoin että tällä ei voi epäonnistua kiireessä jos jälkkäri on unohtunut.
 

WhatsApp Image 2022-06-24 at 9.12.29 PM.jpeg

Link to comment

Metrin verran ribsejä odottaa pääsyä savustimeen. Mausteena suola, mustapippuri ja espanjalainen savustettu paprikajauhe. Omenaa savulastuina, viimeistely Poppamiehen Smoky apple- soosilla. Odotellessa vois tekaista burgeria hiukopalaksi, arvioitu aika lauteilla 4 tunnin pintaan riippuen lämpötilan säädöstä. Loppuhaudutus butcher's paperiin käärittynä ennen glaseerausta ja karamellointia grillissä suoralla lämmöllä.

IMG_20220702_130843.jpg

  • Like 1
Link to comment

Pari tuntia savussa, sama aika paperiin käärittynä ja lopuksi glaseeraus. Näin kesäkelillä lämmön säätö helppoa, hiilen kulutus kohtuullista. Omenatäysmehulla kostutin ekat pari tuntia ettei kuivu.

 

 

 

 

IMG_20220702_201507_1.jpg

IMG_20220702_201652_1.jpg

Link to comment
  • 2 weeks later...

Snake method testiin ja sopivasti oli citymarketissa kassler tarjouksessa.

 

Aluksi oli turhan vähän brikettejä (kts. kuva), en saanut lämpöjä nousemaan yli 90 millään, lisäsin sitten kierroksen ja nyt kun grillissä on lävet auki, pysyy lämpö n.110. Panostin käärmeen omenapuulla ja iskin possun löylyihin.

 

Possun injektoin suolatulla omenamehulla ja pintaan tein rubin, missä on stetsonin kaavalla lasketut määrät seuraavia:

- Ruokosokeri

- Paprika

- Cayennepippuri

- Mustapippuri

- Oregano

- Inkivääri

- Timjami

 

Noin tunnin välein käyn sumuttelemassa Cola-omenamehu-punaviinietikka -seoksella.

 

Nyt on sisälämpö jossain 70 huitteilla (ei kanna Bluetooth grillistä talliin, tähän on keksittävä joku ratkaisu). Antaa vielä hetken savustua, ennenkuin koittaa foliointi ja loppukypsennys sinne 87-88 pintaan.

 

Nyhtöä siis tässä ollaan tekemässä.

A536E4DD-663F-4B49-8127-5429104259DF.jpeg

1D277930-DA84-42C7-B432-3E362AE05959.jpeg

Edited by jrasi
  • Like 1
Link to comment

Kaikenkaikkiaan n.8h kesti, sisälämpö 89 kun otin pois, tilkka omenamehua vuokaan mukaan ja kylmälaukkuun tunniksi tekeytymään. Sitten riivintä ja liemestä sekä Poppamiehen Smoky Apple BBQ-soosista kastike ja kaikki sekaisin. Huomenna sittem paahto uunissa ja tuulensuojaan.

 

Grillissä vasta n. viimeinen tunti meni folioituna, olis vähän aiemmin voinut, niin olisi hajonnut repiessä paremmin, kyllä nytkin hajosi, eikä ollut kuivaa, mutta AINA pitää löytää parannettavaa.

902D2203-6F7E-4BE5-8DBF-992E7AE85E73.jpeg

3D0BC7A3-22FB-40F8-BCC9-2C60BC1F747A.jpeg

  • Like 2
Link to comment
  • 6 months later...

Tässä ketjussa ollut liian pitkään hiljaista. Viikko sitten takassa perusburgeria kaasugrillin ritilällä, tänään nyhtöpossua. Tuli samalla testattua myös simppeli coleslaw- kastikeresepti joka toimii. 1 dl majoneesi, 1 dl creme fraiche, 1 - 2 rkl omenasiiderietikkaa, 1 rkl sinappia ja pippuria myllystä maun mukaan. Toimii myös muiden salaattien kastikkeena ihan kympillä.

 

 

IMG_20230121_184617_1.jpg

IMG_20230121_182901_1.jpg

  • Like 2
Link to comment

Täällä harjoitellaan leivinuunin käyttöä.. Janssonin kiusaus ekana, sitten paahtopaisti perään.. opetellaan leivinuunin käyttöä.. eilen meni liika kuumaks tehdä mittään.. Katotaan miten onnistuu..
Valimis kiusaus lähti lämpöön.. Eikä mitään hajua miten pitkään pitää olla, menee ihan seurannan pohjalta.. 
image.thumb.jpeg.64c21a74fe615912e012fd55c04babce.jpegimage.thumb.jpeg.eb44534ef1b44faf4eb171321d108361.jpeg

Link to comment
13 minutes ago, wp said:

Tässä ketjussa ollut liian pitkään hiljaista. Viikko sitten takassa perusburgeria kaasugrillin ritilällä, tänään nyhtöpossua. Tuli samalla testattua myös simppeli coleslaw- kastikeresepti joka toimii. 1 dl majoneesi, 1 dl creme fraiche, 1 - 2 rkl omenasiiderietikkaa, 1 rkl sinappia ja pippuria myllystä maun mukaan. Toimii myös muiden salaattien kastikkeena ihan kympillä.

 

Tein pari päivää sitten kaalisalaatin, oli helppo kokeilu.. Punasalaatti ohuiksi suikaleiksi, sipulit samoin, porkkana raasteena mukaan ja sitten yks paprika, rouhuttia mustapippuria perään.. Sitten laitoin Rajamäen Pikkelöinti etikkaa, puolet sitä ja puolet vettä.. annoskoko tuolle oli noin desi.. Sitten kaappiin maistumaan.. Todella hyvä lisuke tuli ja söi ihan mitään muutakaan eli ku halus pelkän salaatin.. 
Teen uudestaan.. Burgerin välissä uskoisin sen olevan kanssa hyvä, kesällä testataan..

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...