Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

12 minutes ago, HSuomi said:

Kuinka savu tarttui etukäteen kypsytettyyn?

 

Hyvin, haussa on sellainen mieto ja pehmeä savuaromi. Weberin Pork smoking blend- lastua oli rasiassa, öljysin pinnan kevyesti ennen grilliin laittoa. Hetken paahtoa pintaan, sitten moppaus kokoon keitetystä esikypsennysliemestä tehdyllä kastikkeella joka sakeutettu Wicked Kitchen shiracha- kastikkeella ja Sweet Baby Rays- barbeque soosilla. Mopataan ja käännetään niin kauan että reunoihin ja kulmiin alkaa tulla sellainen mukava "barkki", heti sen alle lihaan tulee makean toffeinen maku tuon savun ja sokerin yhdistelmästä. Noin pari sataa näytti lämmöksi tasolla loppuvaiheessa, savurasiassa oli folio tiivisteenä. Kymmenkunta pientä reikää tökkäsin folioon jotta savua tulee vain maltillisesti. Lihat pystyi ravistelemaan tai imeskelemään luista, jäi erittäin mehukkaaksi. 3 tuntia kypsensin eilen 125C tiiviin folion alla, tuossa on siis kaksi ohutta ja kapeaa riviä päällekkäin. Kuivamarinointi Poppamiehen Burgers&Ribs- seoksella, noin 2 rkl sekä myllystä hivenen savusuolaa. Jäi näppituntuma että kypsennys päällekkäin vaikutti mureuteen ja makuun ratkaisevasti kun vain toinen puoli sai paahdetta pintaan.

  • Like 3
Link to comment
  • 2 weeks later...

Tuli vkl rillattua taas ihan huolella.. oli kassleria, naudan sisävilettä ja ulkovilettä.. muut törsteet siihen päälle, los tomatos, täytetyt herkkusienet, pottunyytit sveamamman uusista sekä maissit.. Kimmon tyyliä mukaillen, s-kyrsä ketjuun kasin jälkeen ja laputetut fileet lähti mukkaan.. sisävilleelle jäi se kymppi per kilo, ulkovile vielä halvempaa.  No siitä mukaan hetkeks rillattavaa.  Fileiden hännistä piti keksiä mitähän näistä värkkäis.. tuli mieleen Rosson pippurinen härkäruukku.. omalla tvistillä.. hillosipulia ja suolagurkkaa mukaan herkkusieniä ja sipulia myöskään unohtanatta.. siellä se hautuu.. liha sulaa nieluun ku filettä..

 

IMG_20210516_212242.jpg

Link to comment
  • 2 weeks later...

Pikku irtiotto grillauksesta ku kätöseen jäi pari uuden sadon varhaiskaalia.. 

Siuspä siitä tuumaan, kaali silpuksi ja kattilaan, jauheliha ruskistukseen ja paljon sipulia karmellisoitumaan pannulle.. sitten koko sepustus uuniin..

 

IMG_20210529_210604.jpg

Link to comment

Huomaa että "kesä" on tullut, ei ehdi grillaamaankaan kun pitää kokoajan touhottaa että ehtii tehdä kaiken ennen talvea 😄

 

Tänään ehdin kuitenkin päivällä heittää grilliin pikasafkaa, vähän sgägää ja muutamaa eri possua litukan kylmäaltaasta. Juniori hoiti siivet kylkiäisiksi pikapikaa uunia käyttäen.

 

IMG_5898.thumb.jpeg.8a062185fbb7570cb9684633076ab6ee.jpeg

  • Like 1
Link to comment

Kenpeeleen Keisarikunnassa ruukataan helliä Keisarinnaakin välillä.. erätaukohupina valmistelut valkosipuli etanoille Aurajuusto kuorrutuksella kyytipoijas maalaispatonkia paistopisteestä.. 

Salottipersiljavalkosipulivoi tuli kyllä tehtyä jo eilen ku kilon voikimpaleesta erilaisia maustevoita tuli väsättyä pakkaseen.. 

 

 

IMG_20210529_210032.jpg

  • Like 1
Link to comment

Keisari panee parastaan taas.. 

Kylmä kuohari ois kyllä kuulunut kuvaan, mutta näillä tarjoilijantaidoilla pitkäjalkainen ois keikahtanut kummiskin kumoon toimituksen aikana, niin tukevalla otteella kuoharilasin jalasta alkupalana toimitin.. 

 

IMG_20210529_230703.jpg

Link to comment
Posted (edited)

Viime viikolla tuli hifisteltyä ribsejen kanssa

Marssijärjestys:
Torstai-iltana ribseistä kalvot pois ja suolaveteen jääkaappiin.
Perjantai-iltana sinappihuntu ja cajun-rubi pintaan (Ruokosokeri, juustokumina, savupaprika, jalapenorouhe, mustapippuri, sipulijauhe ja timjami) ja takaisin jääkaappiin.
Lauantaina hyvissä ajoin lihat huoneenlämpöön ja weberiin valkea. Käytin brikettejä tällä kertaa, palavat tarpeeksi kauan, kun ei kunnon hiiliä ole tullut hankittua.
Weberiin n. 120 lämmintä (oman mittarin mukaan, erillinen mittari on vielä kaupassa) ja brikettien päälle palaset omenapuuta. N. 3,5h tuossa 110-120 välissä savustusta, 
sitten foliot ympärille ja pari tuntia folioituna grillausta. Lopuksi pieni lämpötilan nosto, päälle Poppamiehen Cherry & Cola -kastiketta ja kolmisen varttia paistoa. Samalla
nuo maissit ja ananaat syömäkuntoon.

Lopputuloksena oli hyvä barkki ja todella murea liha. 

Sitten kuvasaastetta kronologisessa järjestyksessä:

_smaller.jpg
_smaller.jpg
_smaller.jpg
_smaller.jpg
_smaller.jpg
_smaller.jpg

Edited by jrasi
  • Like 3
Link to comment

 

Beer can chicken tänään vuorossa. Tavallisesta poiketen ei tällä kertaa Guinnes- voi- valkosipuli moppauksella vaan useamman chilikastikkeen, voin ja sitruunan yhdistelmällä. 

 

 

IMG_20210612_164004_1.jpg

  • Like 2
Link to comment
2 minutes ago, Kurre said:

Kesän hitti löytynyt.

Raparperi !

Kuoritaan, sokeroidaan kunnolla ja kiedotaan pekoniin. Tulee hyvää.

 

Kaikki on hyvää pekonin kanssa....jopa kaurapuuro

  • Haha 1
Link to comment
16 minutes ago, Kurre said:

Kesän hitti löytynyt.

Raparperi !

Kuoritaan, sokeroidaan kunnolla ja kiedotaan pekoniin. Tulee hyvää.

Kiitti Kurre vinkistä, pittääpä kokeeilla ku tuo raparperipenkki työntää satoa ihan huolella ja vähän ollut aina ihmeissään että mitä kaikkee siitä värkkäis.. 
 

Link to comment
46 minutes ago, Urbantoy said:

Kiitti Kurre vinkistä, pittääpä kokeeilla ku tuo raparperipenkki työntää satoa ihan huolella ja vähän ollut aina ihmeissään että mitä kaikkee siitä värkkäis.. 
 

 

Raparipa- piirakka on kyllä äärimmäisen hyvää jäätelöllä tai vanilijakastikkeella. On kuitenkin sen verran satoisa kasvi että aika paljon jää kesässä käyttämättä. Parempi puolisko mehustaa ja pakastaa suurimman osan viidakosta joka tontin takanurkkaan puskee

Link to comment
24 minutes ago, wp said:

 

Raparipa- piirakka on kyllä äärimmäisen hyvää jäätelöllä tai vanilijakastikkeella. On kuitenkin sen verran satoisa kasvi että aika paljon jää kesässä käyttämättä. Parempi puolisko mehustaa ja pakastaa suurimman osan viidakosta joka tontin takanurkkaan puskee

Joo juurikin näin.. jossain vaiheessa kävi mielessä että joskos tekasit siitä viiniä mutta jäi ajatuksen asteelle.. 

Edited by Urbantoy
Link to comment
12 minutes ago, Urbantoy said:

Joo juurikin näin.. jossain vaiheessa kävi mielessä että joskos tekasit siitä viiniä mutta jäi ajatuksen asteelle.. 

 

Ei pysty...liian hapokasta. Putoaa pohja mahalaukusta ja sisältö jatkaa matkaa lattian valun läpi....

  • Haha 1
Link to comment

Jos raparperiä on eikä muuta käyttöä keksi niin hyvän chutneyn siitä saa myös.

Raparperiä, inkivääriä, ja chiliä pilkottuna pieneksi. Keitetään hetki liemessä jossa omenasiideriviinietikkaa, hieman suolaa, vettä ja valkopippuria.
Kun raparperi ja muut on pehmenneet lisää hillosokeri ja kiehauta. Purkita ja anna olla jääkaapissa pari viikkoa. Säilyy hyvin.

Link to comment
Just now, Kurre said:

Jos raparperiä on eikä muuta käyttöä keksi niin hyvän chutneyn siitä saa myös.

Raparperiä, inkivääriä, ja chiliä pilkottuna pieneksi. Keitetään hetki liemessä jossa omenasiideriviinietikkaa, hieman suolaa, vettä ja valkopippuria.
Kun raparperi ja muut on pehmenneet lisää hillosokeri ja kiehauta. Purkita ja anna olla jääkaapissa pari viikkoa. Säilyy hyvin.

Kokeiltu ja kokeillaan uudestaan.. mun eka sutneysäätö meni reisille liiallisella chilillä eli opettelut menossa vielä näköjään

Link to comment

Tännään grilli tulille pelien lomassa.. 

Aattelin kokkeilla sianniskaa linttaan nuijittuna, mukavan kokosia lättysköjä tuli.. kuumaan grilliin ja nopea grillaus.. kyytipoijaks fetasallaattia.. sai jo napsia omasta pellosta sipulin vartta ja ruohosipulia sekaan.. 

 

 

IMG_20210613_173136.jpg

IMG_20210613_173019.jpg

Link to comment

Paksumpaa sikaa marinoitumaan, 1.8kg grillikylki Smoky Sriracha- hunnulla ja Poppamiehen 1 for all- kuivarubilla livahti jääkaappiin vuorokaudeksi. Jälkikasvu toivoi enemmän hiittiä maustamiseen, katsotaan mitä tuosta tulee.

 

  • Like 1
Link to comment
26 minutes ago, wp said:

Paksumpaa sikaa marinoitumaan, 1.8kg grillikylki Smoky Sriracha- hunnulla ja Poppamiehen 1 for all- kuivarubilla livahti jääkaappiin vuorokaudeksi. Jälkikasvu toivoi enemmän hiittiä maustamiseen, katsotaan mitä tuosta tulee.

 

 

Kuulostaa hyvältä wp, pukkaappa kuvvaa ennen ja jälkeen.. 

Link to comment
20 hours ago, Urbantoy said:

 

Kuulostaa hyvältä wp, pukkaappa kuvvaa ennen ja jälkeen.. 

 

Viiden tunnin jälkeen uunista ja sitten 2h lisää grillin ylälauteilla, pintaa mopattiin paistoliemen ja grillauskastikkeen seoksella.

 

 

IMG_20210614_165439.jpg

IMG_20210614_185802_1.jpg

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...