Jump to content

Liian kireä nokka


Recommended Posts

Ostin 69/87 (1641) koneen jota ryhdyin kuitenkin vähän tutkimaan ennen alle asennusta. Lohkon osalta kaikki näyttää hyvältä. Kannet on kairailtu, venttiilit 40/32. Puristus-suhde 9.4:1 (staatt.)  Nokkaa yritin mitata konetta pukissa pyöritellen. Saadut arvot ei kyllä oikein tunnu todellisilta. Laskeskelin, että nokassa olisi asteita noin 312 ja nostoa tuo antaa venttiilille 11.2mm. Keinut ovat alkuperäiset. Mihinköhän tarkoitukseen tätä konetta on mahdollisesti ajateltu. Onko nuo nokan arvot ??? Toimiikohan katukäytössä? Onko tämä joku ratanokka? Joutuu ehkä halkaisemaan kuitenkin vielä padan jotta saa tarkoituksenmukaisen kyhmykepin paikoilleen.

Link to comment

Forssun nokkaluettelosta voi koittaa etsiä mittauksiin sopivaa nokkaa. Nokan saa myös monesti selvitettyä irroittamalla öljypumpun jonka jälkeen nokan päästä voi löytyä vinkki mikä keppi siellä on sisällä.

 

Korkeilla puristuksilla on varmasti ollut tarkoitus saada kone toimimaan tuolla kireähköllä nokalla mutta nuo 9,4 puristukset on kyllä liian suuret normaaliin katukäyttöön jos käytössä ei ole öljyn lisäjäähdytystä.

Link to comment

mulla on katukoneessa nokka johon hiomosta sain arvoiksi imu 326 astetta ja 9,8 nostoa, pako 316 astetta ja 9,6 nostoa ja toimii ihan mukavasti alhaallakin ja keskialue melko vahvan tuntuinen, puristuksia tasan 10. Toki osa asteista häviää ventiilin välykseen niin kuin tuossakin imu on auki noin 310 astetta.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...