Jump to content

Keulan jäykistämiseen vinkkiä


Recommended Posts

Räyskälässä tuli havaittua et kirpussa kovassa jarrutuksessa ja slaalomissa ottaapi gummit rankasti kiinni loksuihin, kori- ja rengasmuutokset on poissuljettu. Höpönpöpön lisäjousi-iskarit nyt käytössä, mimmoset coiloverit ois edulliset ja tohon käypäset vai oisko jämäkät iskarit ratkaisu?

Link to comment

Joko tosiaan oikeat coiloverit (spax tms red9 sarjana) tai sitten vois kokeilla jäykkyyssäädettäviä iskareita (Koni, spax, avo, QA1 jne).

 

Yleensä tavallisissa säädettävissä iskareissa paluuvaimennuksen säätö kuten tuossa tuningstudion linkissä, mutta kalliimmissa molemmat säädöt.

Edited by -Alex-
Link to comment

Liian jäykkä iskari vie pidon, joten iskaria ei kannata käyttää jäykistämiseen. Jos tuo ongelma on kerran vuodessa BSD:ssä, niin itse valkkaisin tuolta sopivan pituisen iskarin http://www.rallyracefin.fi/spax-pdf/Spax%20Hinnasto%20G-sarjan%20kynaiskarit.pdf

 

Noilla halpis spaxeilla on menty endurance salooneissa mennä vuosina kärkivauhtiakin. Sitten sellainen jousi, että ulosjoustoa tulee se 5 cm ja tarvittaessa jonkinlainen pohjaanlyöntikumi estämään ääritapauksessa renkaan osuminen lokariin.

Link to comment

Kirpuista on taidettu aikausein ottaa jousisauvoja pois etuakselistosta että olisi tosiaan löysempi ja mukavampi ajaa. Ja jos sulla kevyt keula niiaa lisäiskareillakin niin se on melkovarma että näin on tehty tai sitten siellä on vain sauvoja poikki.

Link to comment

Pallonivelaksila, lisäpainoa etukolmioissa ja akselin edessä about 60 kg. Tarkemmin kun muistelee niin ei tuo vielä jarrulla kahnaa vaan heti kun kurvaa. Taidanpa vääntää 25 mm aksilasta kallistuksenvakaajan ja jotkut kynäjousitsydeemit.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...