Jump to content

Speed-ball kaasupoljin konversio? (Unique parts)


Recommended Posts

Kuplan kaasupoljinmekanismi osoittaa väsähtämisen merkkejä. Lisäksi kevääksi työn alla oleva suurempi mylly kaipaa hyvin herkkää kaasupoljinta.

 

Onko arvon harrastajilla kokemusta Unique Partsin speed-ball kitistä? http://unique-parts.com/?wpsc-product=z-bar-throttle-linkage-conversion-kit-1

 

Ei kovin monimutkainen härpyysi, mutta juuri nyt ja tällä hetkellä ei kaikkia työkaluttimia tuollaisen toteuttamisessa ole käsillä. Pyysin shipping quotea, joten en tiedä vielä miten älyttömästi tuo tulee kustantantamaan.

 

Ja rullapolkimen ehdottajille: Haluan cruiserpedaalin pitää :) (Vakionopeudensäädimen tuo tarvitsisi, pohkeet huutaa hoosiannaa pidemmällä ajomatkalla ja penkistä irroitin jo takaisinvetojousenkin niin menee pidemmälle...)

Link to comment

Ei näytä unique parts vastailevan international shipping quote pyytelyihin. Annetaan tosin vielä hetki aikaa.

 

Taidan kohta hommata ekstra vipstaakin, skeittilaudan pyörän ja ryhdyn hitsaamaan. Poljinhan voisi olla orginaali, kairaa taakse esim alumiinista levypinnan.

 

a-p: Mahtaako tuossa rullan halkaisijalla olla muuta merkitystä, kuin että rulla pysyy kaasupolkimen liikkeen pituuden polkimen takana, vaikuttaa myös välitykseen. Tämänhän voisi vaikka laskea, jos olisi ylimääräiset osat lapasessa joista mitata... Onhan tuo tietty vähän karvas hinta vielä tulleineen ja posteineen...

Link to comment

Rullan mittaa jos ei löydy niin pitää sitten mitata ja kokeilla, jos ei osu kerralla kohdalleen ni sorvaa sopivan ja kokeilemaan taas. Kattelin eilen jo tarvittavia kamoja. Mikäli ei onnistu niin sitten mennään orgis polkimella missä on tuki.

Edited by a-p
Link to comment

En nyt oikein tajua että mitä niin ihmeellistä tässä polkimessa on vakioon nähden.

 

Vakiossa (ainakin 60-lukulaisissa) on myös rulla jota painaa poljin.

 

Ainut suuri ero taitaa olla että tässä ei ole polkimessa sitä halfpipeä jota vasten rulla makaa.

 

Vakion suurin ongelma taitaa olla se että koko konstruktio on vähän rimpula ja kun mitään laakerointeja yms ei vakiossa ole niin luonnollisesti 50-vuoden käyttö ja muutaman sadat tuhannet kilometrit luonnollisesti tekee siittä vähän väljän.

Link to comment

No sitä väljyyttähän minä omastanikin haluaisin vain pois. 65 mallissa kaasupolkimessa on vipusysteemi polkimen takana, eikös rulla tullut uudempiin. Eli vanhimmassa pelkkä rissa, sitten vipusysteemi ja lopuksi rulla polkimen takana?

 

Tai sitten pidän rahat taskussa ja virittelen nykyisen systeemin välyksettömäksi. Ultraherkkuahan tulisi kuulalaakereilla :)

Link to comment
  • 2 weeks later...

Tossa voisi olla kiva pikku homma talven pimeisiin iltoihin. Onko tossa rullassa laakerit, jos teen tuollaisen niin paan siihen kuulalaakerit. Viitsiskö joku mitata rullan halkaisijan?

Rullan halkaisija on 38mm. En viitsinyt vielä purkaa pakkausta, etten hukkaa osia, mutta kuulalaakeria siellä ei ole. Joku holkki saattaa olla, mutta ihan välyksetön se ei ole.

Link to comment

Ei ole Unique Parts vastaillut, joten ainut mahdollisuus saada tuommoinen poljin on tehdä itse.

 

Tahi sitten muulla tavoin tarkentaa alkuperäisen toimintaa. Mopedilla 1200 koneella voi vähän ollakin ekstraliikettä, mutta virivirimoottorilla ei sitten enää, tai apukuski ei arvosta rykimistä :)

Link to comment

Mä tilasin ton polkimen tuolta Unique Partsin nettikaupasta viime vuonna Amerikassa silloin asuneen kaverini osoitteeseen. Mitään viestiä ei minullekaan silloin myyjältä tullut, mutta paketti oli perillä parissa päivässä. Maksu hoitui PayPallilla. Voi toki olla, että toimitus suoraan Suomeen ei onnistuisi ihan niin automaattisesti.

Link to comment
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...