Jump to content

Kuplan ohjausvaihteen huolto


Recommended Posts

Ei näytä mistään saavan ohjausvaihteeseen mitään tiivisteitä, huoltosarjaa tms. Vain kokonaisia bokseja myydään nettikaupoissa. 

Näyttäisi hiukan olevan vuotoa, ilmeisesti rattiakselin juuresta. Kun mötikkä on ollut varastoituna hyllyssä,  laatikon pohjalla oli öljylammokko. Tekisi mieli vaihtaa pitävämpää tiivistettä, mutta ei tunnu löytyvän mistään. Ne vaihteen päällä olevat muovitulpatkin näyttävät saanee vähän siipeen, joten voisi nekin uusia. Vaan mistä varaosat?

En viitsisi ostaa puolellatoistasataa uutta vaidetta toimivan tilalle pelkkien tiivisteiden takia.

Onko vaihteen avaamisessa ja kasaamisessa jotain erityistä huomattavaa?

Link to comment
  • 2 weeks later...

No nii. Ohjausvaihde pura/kokoa hoidettu. Tiivisteet löytyivät Laakerinetistä ja kannen tiiviste syntyi saksien ja veitsen avulla tiivistepaperista. Boxin sisällä oli tavaraa, joka varmaan joskus on ollut öljyä, mutta nyt se muistutti mustaa huonolaatuista vaseliinia. Öljynolomuotoiset osat tavarasta olivat kadonneet jonnekin. Säädöt tuli tehdyksi ns. näppituntumalla.  Korjaamokirjassa näyttää säätöjen tekemiseen olevan parikin erikoistyökalua, mutta mistäs semmoisia tähän nyt ottaisi. Eiköhän tuolla pyörät oikeisiin suuntiin ala kääntymään. Akseleihin liittyvät varret olivat ruostuneet aikojen saatossa niin jumiin, että vaativat kunnon kumennuksen, ennenkuin suostuivat irtoamaan. Tuli nähtyä se tosiasia, että mitkään irrotuslitkut eivät yllä paljoakaan pintaa syvemmälle. Liottelin noita toista viikkoa ainakin kolmenlaisella aineella, mutta avattaessa pölähti silti täysin kuiva ruostepilvi saumoista. Liekö tätä vuoden -74 jälkeen koskaan avattu tai edes öljymäärää tarkistettu. Seuraavaksi pitäsi saada raidetankojen kierteet liikkumaan. Kovin on jumiintunut kulkupeli.

  • Like 1
Link to comment
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...