Jump to content

6 voltin laturin testausta.


Recommended Posts

Eli kysymyksessä '65 mallin alkuperäinen laturi, jota oli tarkoitus testata, jotta onko hengissä. Kummasta sisältä tulevasta pitäisi jännite koittaa mitata,kun ne johtimet irroittaa säätimeltä? Vai oliko se niin, että kummastakin pitäisi näyttää jotain volttia, kun ennen säädintä mittaa vai miten se meni. Toiseen tulee kaksi johtoa ja toiseen yksi ohut.

Link to comment

Koitappa seuraavaa... Piuhat ja hihna irti laturista... 6v akulla miinus laturin runkoon ja plussa d+ niin pitäisi laturin pyöriä moottorina ja vielä kun yhdistää d+ ja DF niin vauhti pitäisi kiihtyä... Jos toimii noin niin laturi "yleensä" ehjä... Toimii tasavirta laiturilla ja harvemmin on tainnut olla 6v vaihtovirta laitureita :)

Link to comment

Akkuporalle luvattu 1500 kiekkaa, joten varmaan se ainaki yli tuhannen kierti, että oisko aika liki sen mitä tyhjäkäynnillä pyörisi. No koitin vielä seinäsähköporalla, joka kiertää kai reilu 4000 ja sillä irtosi vain n 8 volttia...?

 

vain n. 8 volttia?

Paljonkos oletit 6 volttisen laturin puskevan?

Link to comment

Itse tein näitä testejä joskus kolkin laturien kanssa kun piti saada jännitettä ylöspäin orkkis ruiskua varten (jännitteen täytyy olla tietyllä tasolla tai ruisku ei toimi oikein).

 

Purin putsasin "sorvasin" kollektorin kolmesta eri toimivaksi todetusta laturista ja paras antoi muistaakseni 15.X V ulos käyvän koneen kanssa testattuna vaikka kaikenmaailman ohjeet kertoo että pitäisi saada jopa 60V ulos. No kaikesta huolimatta tämän laturin kanssa jännite saatiin sopivalle tasolle ja ongelmia ei tämän jälkeen ollut.

 

Eli jos 6V laturista saa sen 8-9V ulos ilma säädintä niin uskoisin että lataus toimii vallan mainiosti vaikka ohjeistukset sanoisi jotain muuta.

Link to comment

Ok, kiitokset kommenteista! Ny sit laitoin säätimen kiinni ja kyhäsin viilapenkkiin akun kanssa latausjärjestelmäsimulaation. Otin tallin isoimman porakoneen, jolle luvattiin 3000rpm. (tuo aiempi reilu 4000 oli humua, oikeesti alle 3000). No hetken pyörittyään alkoi laittaa hanttiin ja jännite alkoi nousta johonki 7 voltin kieppeille meni, että säädin ainakin toimii ja kyllähän tuo latasi! No ei menny sinänsä jumppa hukkaan, ku puhallinkotelosta sai ihan mojovat hiekkapölykokkareet siivottua samalla.

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...