Jump to content

entäs jos..


Guest ranex

Recommended Posts

Eihän nuo moottorit ja elektroniikat vielä kalliita ole, mutta ne hiton akut maksaa paljon enemmän kun tommonen moottori/laturi/kontrolleri/muut elektroniikat -setti. Samasta puljusta vaikka kohtuukokoinen akkusetti $10000 siinä missä kaikki muut rojut $7000. Tuolla kymppitonnin akkupaketilla tosin ajas sähkökuplalla varmaan jo parikin sataa kilometriä yhdellä latauksella joten onko tuo nyt sitten kallis, mäne ja tiiä. Voimaa tuossa setissä olisi ihan mukavasti arkiajeluun ja keula menis kivasti tonttiin akuista (170kg).

Link to comment

Siinä vaiheessa kun akkutegnologia ja hinta on sillä tasolla että muutamalla tonnilla saa akkupaketin millä pääsee 500km alkaa oma kiinnostus heräämään sähköistämisestä mutta nämä ladataan muutama tunti ja ajetaan 100 km ei ole kauhean houkuttelevia.

 

Tietenkin kyllä itselläkin se polttomoottori vain sen verran antaa omaa hohoaan että niin kauan sillä mennään kun bensanhinta on jotenkuten järkevyyden rajoilla.

Link to comment

Viron pirssi olikin mukavan old-skool kun se oli tehty lyijyakuilla. Niitä oli kuvista päätellen 9 kappaletta, ja jos sillä 100km pääsee 80kmh vauhdilla niin energiaa niissä lienee jotain 8-10kWh. Yhdeksän akkua ei mene oikein muuten järkevästi kun "3s3p" eli kolme sarjaan ja niitä kolme rinnan (käyttöjännite on 36V joka kuullostaa hirmu pieneltä) tai sitten ne kaikki 9 akkua on sarjassa -> 108V.

 

Tällöin tuollainen 10kWh tarkoittaisi että akkujen todellinen käytettävä kapasiteetti pitäisi olla n. 90Ah ja lyijyakkujen tapauksessa, vaikka kuinka hienot AGM:t olisikin, tämä tarkoittanee vähintään 150-180Ah akkuja. Semmoiset näyttävät painavan vähintään 50kg/kpl -> 450kg lyijyakkuja.

 

Eikähän siinä mitä mutta kun lyijyakut latautuvat ihan törkyhitaasti. Kyllä tuolla töihin ja takaisin ja välillä kauppaan varmaan ajaa jos saa pidettyä kotona ihan jatkuvasti seinässä. Jos yrittää matkaa tehdä niin Joensuusta volkkaritapahtumaan ja takaisin on hyvä varata kaksi kokonaista viikkoa, ja sekin heikentää lyijyakkujen kestoa huomattavasti...

Link to comment

Käyttöautoon voi meille tulla sähkö moottori, kun akku teknologia on kehittynyt reilusti nykyisestä ja hinnat murto-osa tämänhetkisistä. Harraste ajoneuvot tulee olemaan mulla aina polttomoottorilla. Se fiilis kun kone murahtaa on niin hieno että siitä en tule luopumaan.

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...