Jump to content

Olkatappi akseliin avis säätöpalat


Guest MiL

Recommended Posts

Miten tuohon olkatappisen kuplan akseliin tulee ne avikset asentaa. Tässä mallissa on krympatty akseliputket keskeltä. Sen lukituspultin kun ottaa pois niin näkyy vain pitkä kierre, eikö tässä mallissa ole sitä pyöreää holkkia, kuin uudemmissa akseleissa.

Siis näin: IMG_2653_zps3540f5bf.jpg

Onko ainoa vaihtoehto vaihtaa suoraa putkea tilalle ja hommata ne pyöriät holkit sinne sisälle. Tämä on setti mitä olen asentamassa: http://www.aircooled.fi/tuote/1593/etuakselin-saatopala-avis-t1-csp

 

Tätä (http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?p=7022601) koitin lueskella mutta en nyt ymmärrä miten se jousipakkaa pitävä pultti pysyy paikallaan, kun siihen tilalle kairataan ura.

Link to comment

.... en nyt ymmärrä miten se jousipakkaa pitävä pultti pysyy paikallaan, kun siihen tilalle kairataan ura.

Se kolo josta se säätöpultti tulee ulos täytyisi olla mahd pieni niin että sallii vain ylös-alas liikkeen eikä sivuille. Sitten säätöpalan yläosa pitää sen ylösalas paikallaan ja myös hampaiden kitkan avulla sivusuunnassa. Ja pultti myös kiristää keskipalan akseliputken sisäpuolelle.

 

Ja oma veikkaus on että tuon krympätyn putken sisällä on silti pyöreä pala. missä on vain kolot krymppäystä varten.

Link to comment

Eli siellä on tämä palikka olemassa?251054.jpg

Ja tää pysyy niillä krympeillä paikoillaan? Lähteekö rautakanki & leka konstein liikkeelle vai pitääkö krympit leikata pois? Uudemmissa tuo on ilmeisesti pistehitsattu ja näissä vanhemmissa puristettu paikalleen. Arveluttaa vaan että jos ne krympit jättää niin pyöriikö tämä palikka madalluksen mukana.

Link to comment
  • 3 years later...

Jatketaan tätä keskustelua vielä.

Itselläni kirppu, jossa -70 kuplan alusta. Noihin etuputkiin olisi tarkoitus saada Aviksen säätöpalat, jotka jo hommattu, mutta putkissa kuvien mukaiset isot lukituspuristeet.

Onnistuuko puristettujen kohtien poisleikkaaminen ja peittäminen uudella raudan palalla, keskikiekon ollessa paikallaan? Uudet rautapalat poisleikattujen kolojen tilalle vai siihen kolon päälle? Päälle laittaessa voisi kuvitelle, että tulee liian väljä tila kiekolle, mutta tilalle laittamisessa pelottaa keskikiekon kiinni hitsaantuminen.

Etuputket.jpg

Link to comment

Se on ihan hitsaajasta kiinni saako hitsattua palan kiinni ilman että ottaa kiinni alla olevaan palaseen. Ja isot pojat on sanoneet että nuo klunssit saa lyötyä lämmityksen jälkeen akselin päästä auki, mutta itse sitä mieltä että on suurempi riski saada akseli vinoksi ennen kuin tuo klunssi antautuu.

  • Like 1
Link to comment

Itse laikkasin aikoinaan krympat pois ja hitsasin uutta rautaa tilalle. Keskikiekko liikkuu sivusuunnassa, jos pelkää et hitsaa sen kiinni. Akseliputken päästä saa ohjattua takas paikalleen. Muutenkin täytyy kiekko saada pois tieltä et saa kairattua putkeen säätöuran.

Janne 

Edited by Oksa
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...