Jump to content

Ohjaussimpukan asento madalletussa etuakselissa (igasa)


Recommended Posts

Asentelin kuplaan madaltavan igasa etuakselin ja nyt näyttäisi että ohjaussimpukka ei asennu soveltuvaan kulmaan jos sen kiinnikeraudan hahlot yrittää kohdistaa akselin vastahitseihin(ohjurit).

 

Paikallaan on casterpalat, mutta niiden vaikutus ohjausvaihteen asentoon ei luulisi juuri vaikuttavan noin lyhyellä matkalla. Ohjauspylväs tulee nyt noin 45asteen kulmassa simpukkaan, eli rättiliitoksella en usko asentuvan.

 

Mutta mitäs ratkaisuksi? Onko paha rasti jos simpukan kiinnikeraudan ohjurihahlot kasvattaa niin, että saa simpukasta "säädettävän"?

Link to comment

Simpukalle ei ole muita ohjureita, kuin akselissa korokkeet jotka ohjaavat simpukan sivusuunnassa paikalleen. Simpukkaa voi vapaasti pyöritellä akseliputken ympäri ja kiristää haluaamaansa asentoon.

  • Like 1
Link to comment

Tämä selvä. Mulla on siinä simpukassa se takarauta lovilla (toisinpäin kupla asento numeroitu 13 ja toisinpäin karman ghia 14). Mut kerran kumpikaan asetus ei natsaa niin mä suurennan niitä hahloja niin saa oikeeseen kulmaan sitten.

 

Sent from my mobile office

Link to comment

Justiinsakin tota meinasin minkä -tipi- hyvin suomensi. Eli ne natsat on hitsattu päin Ptä. Mutta taidan jättää nastat akseliin ja loveta nätisti hieman sitä kiinnitys rautaa niin tulee toimiva...

 

Kiitos ajatuksista!

 

Sent from my mobile office

Link to comment

Akseliin on hitsattu nasta, joka tulee simpukan kiinnikkeen loveen.

Tää on ilmeisesti jokin uudempien akseleiden juttu? Paksutolpan orkkis akselissa ei tuollaisia ole, ainoastaan ne yläpuolella olevat nastat jotka paikottaa simpukan sivusuunnassa.

  • Like 2
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...