Jump to content

Dellorto (DRLA 40) "vuotaa" kaasuläpälle sammutuksen jälkeen


Recommended Posts

Mikä mielestänne on vikana, kun DRLAn yksi kurkku vuotaa bensaa kaasuläpän päälle sammutuksen jälkeen. Mielestäni bensa tulee kuvan ylemmän rivin keskimäisestä reiästä (kaasuläpän päällä). Kaasutin mulputtaa kun bensiini jatkaa läpän ohi.

 

post-885-0-40247400-1465323278_thumb.jpg

 

Sama kurkku ei reagoi seossäätöruuvin kiinnikääntöön mitenkään. Tästä itseasiassa asiaa ryhdyin selvittämään. Akseli ja kaasuläpät on suorat, väli molemmissa kurkuissa ympäri läpän sama, eli tästä ei ole kyse. Kaasuttimet on purettu, pesty (ultraääni), asennettu täydet korjaussarjat.

 

Eeppinen strokerprojekti jatkuu ja jatkuu.... Koska pääsee ajamaan?

 

Sivukysymys, onko Uudenmaan alueella dynolla varustettuja kaasutinnikkareita, jotka säätäisivät moottorinperkuleen lopullisesti?

Link to comment

Moro mulla oli IDF kopiokaasarissa heti uutena samanlainen vika. siinä oli myös tuollainenen reikä joka paljastui valuviaksi.. Ja vuoti pääsuutinkanavasta tuon reiän kautta kohokammion tyhjäksi. Tuli muutama kerta purettua ja ihmeteltyä että mistä vuotaa..

Takuuseen sain sitten uuden kaasarin

Link to comment

Kyllä molemmat kurkut näyttää ihan samoilta. Mielestäni tuo reikä on porattu kuvan suunnasta.

 

Dellorto Superformance kirjastakaan en oikein hiffaa minkä piirin reikä tuo on... viereinen monireikäsarja on mielestäni progressiopiirin...

Link to comment

Poraat 4 mm reiän siihen lommiin joka on kanavan tukkona, naputat 4 mm tuurnalla varovasti irronneen tulpan paikoilleen ja kuoren reikään kierrät M5xlyhyt ruuvin. Expertit noita korjaa esim.ilmukanpaukulla.

Mulla taitaa olla nytkin ainakin pari korjattua lorttoa käytössä eli pieceofcake.

  • Like 1
Link to comment

Irroitin näkyvän tulpan puuruuvilla, ja sisäosan tulppa oli selvästi tullut kohti porausta. Naputeltu sisään noin 1-2mm. Ulkotulpan korvasin 5mm ruuvilla (set-up, se semmoinen kannaton). Kiinni holkkilukitteella ja hieman lyömällä reunasta lyttyyn.

 

Nyt ei vuoda enää bensaa, mutta kummatkaan tämän kaasuttimen seosruuveista ei reagoi. Voi kääntää kiinni ilman suurempia vaikutuksia.

 

Ideoita?

Link to comment

Tuon potentiaalisen epäsynkka-ongelman tyhjäkäynnillä voi helposti todeta nyppimällä hyvälaatuisia ja ehjiä sytkäjohtoja virranjakajan kannesta yksi kerrallaan. Jos ei kierrokset laske niin kyseinen kurkku (tai kaasari) ei auta tyhjäkäynnin kanssa, on joko tosiaan liian pienellä tai joku muu ongelma.

 

Myös jos suuttimet on tosi paljon pielessä niin säätöruuvi ei välttämättä reagoi, mutta ehkä tässä tapauksessa ei ole siitä kyse jos on samat kun toisella puolella jossa reagoi normaalisti.

Link to comment

Täytyy kokeilla tuo tulppa-asia. Tulpanjohdot on uudet (kuten kaikki muukin merkityksellinen) Bosh silikoniset. 

 

Kovin tasaisesti kyllä käy tyhjää lopulta, ja vastaa kaasuun nätisti (paikallaan). Kurkut on synkassa puolen numeron tarkkuudella käyttäen saksalaista etanamittaria. Säätöön vastaamattoman kaasuttimen kurkku josta korjasin juuri dellorto dripin, ottaa noin 1,5 yksikköä enemmän ilmaa. Synkronointiruuveihin ei ole kukaan koskaan koskenut (ovat kansien alla). Kyseisen kurkun kaasuläppä on ok, akseli ei kiero, joten siitä ei kyse. Tällä hetkellä tyhjäkäyntisuutin on 58, jemmassa on kierros 60siä.

 

Ilmavuoto vaikuttaa epätodennäköiseltä. Tiivisteet on paksut paperiset. Imusarjan liityntäpinnat suoristettu lasia vasten hioen. Toki voihan sitä bräkleeniä vielä kokeilla ruiskauttaa imusarjan juureen.

Link to comment

 

 

Nyt ei vuoda enää bensaa, mutta kummatkaan tämän kaasuttimen seosruuveista ei reagoi. Voi kääntää kiinni ilman suurempia vaikutuksia.

 

Ideoita?

eihän tyhjäkäynti ole säädetty liian isolle, kaasuläppä siirtynyt pois tyhjäkäynnin reijältä. se voi silti olla mahollista vaikka kierrosluku on sopiva.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...