Jump to content

Kytkimen säätämisestä


Guest py_ry

Recommended Posts

Koitin haulla etsiä mutta ei oikein löytynyt..

 

Ongelmana on kun kytkinpolkimessa on tyhjää noin puolet ja vähän ylikin, kytkin ottaa aivan pohjasta ja tuntuu että sais mennä enempiki mutta poljin pohjaa.. Polkimet vaihdettu edellisen omistajan toimesta. jostain luin että polkimen takaa pystyy säätään mutta mistä sieltä? Siipimutteriin en ole vielä koskenut.

 

Kytkinlevynä 200mm 4lapainen sintteri levy.. Mikä neuvoksi? Levyn laitoin tasainen pinta vauhtipyörää vasten. Oikein vaiko väärin päin?

Link to comment

Milläs sen siipimutterin vois saada pyörimään? käsin ei pyöri eikä pihdeillä kun ne ei oikein mahdu sinne.. Siipimutteria kun pyörittää niin vaijeri pyörii mukana.. Uusi vaijeri?

Link to comment

Ota siitä kierreosan juuresta kiinni vaikkapa lukkopihdeillä. Ainakin omassa vaijerissa se on vähän kantikas valmiiksi prässäyksen jäljiltä.

Älä unohda niitä pihtejä sinne niinkuin minä viimeksi tein, pysyivät kyllä ruotsinreissun kyydissä.

Lämpö jos saa annettua on yleensä ratkaisu kaikkeen...

Edited by peruskallio
Link to comment

Uusi vaijeri on halpa ja säästää hermoja huomattavasti kun ei tarvitse huonosti liikkuvaa mutteria auton alla ähistä. Itse vedän vaijerin poikki siipimutteri ruuvipenkin välissä talteen jos ei pyöri helposti.

Link to comment

Juu ei sekään nyt mikään pujota vanha irti ja uusi tilalle 10min homma ole. Mutta jos ajatellaan asia näin että siipimutteri jämähtänyt täysin kiinni ja auto pukkien päällä maassa. Koetat liuoittaa sitä ja avata lukkopihdeillä niin helposti sellainen 20 min menee ihan vain homman aloittamiseen. Sitten ymmärrät hyvin pian että tämähän on ihan turkasen piukassa ja ei aukea ilman lämpöä. Haet lämmityskamat ja rupeat äheltämään auton alla hullunkurisessa asennossa lämpöä siipimutterille pihdit kiinni ja siipimutterin siipi poikki. Kiroat ja väännät vahingossa myös vaijeria solmulle ja rispaannutat vaijerin ja loppupeleissä saat mutterin juuri ja juuri liikkumaan voimalla koska kierteet ovat ruostuneet niin ei se liiku helposti jokatapauksessa. Ja tähän hommaan olet nyt käyttänyt reilusti yli tunnin aikaa ja siellä on vieläkin se paska vaijeri paikallaan ja huonosti liikkuva vaijeri.

 

Kun taas jos suoraan asennoidut vaijerin vaihtoon niin auto ylös vaijeri rälläkällä poikki polkimet irti vanha vaijeri ulos vanha vaijerin pää ruuvipenkin väliin ja siipimutteri talteen. Uusi vaijeri koloonsa rasvan kanssa pujotus polkimien koukkuun ja teippi päälle polkimet paikalleen ja siipimutteri paikalleen rasvan kanssa ja homma valmis. Uusi vaijeri paikallaan johon voi luottaa erilailla kuin vanha ja ei tarvitse äheltää siellä auton alla niinpaljon.

 

Ja tottakai sen nyt kannattaa koettaa liikkuuko se siipimutteri pienellä väkivallalla mutta jos ei niin sitten kannattaa tehdä yllämainittu.

Edited by Tanhis
Link to comment

Eikä tuo vaijerinvaihto mitään rakettitiedettä ole, niinku Tanhis sanoi: vaijeri poikki, polkimet irti (2 mutteria), rasvaa vaijeri hyvin ja ehkä vaikein homma on löytää se reikä mihin vaijerin tökkäät.

Ujutat vaijeria lootaa kohti, se yleensä tökkää perällä koriin, otat vaikka sen suojaputken missä on mutka irti ja haet kohdan mistä se tulee läpi, suojaputkeen vaijeri ja putki paikolleen.

Polkimet kiinni, varmista vaikka sillä teipillä tai metallilangalla että pysyy paikoillaan.

Vaijeri perästä kiinni ja säätö.

Varmista että se mutka on siinä suojaputkessa heti korin jälkeen niin ei sitte täristä kytkin.

Toinen päänvaivaa aiheutava asia on se polkimien jousi, välillä menee hermot että saa sen paikoilleen.

Jotenki tälleen...

Edited by Geronimo
Link to comment

Täytynee vaihtaa tuo vaijerikin kun posti sen tuo.. on hivenen kuluneen näköinen vaijeri päälle päin, poljin kyllä liikkuu hyvin, ei töki. Tästähän sain siihen jo hyvät niksit ja neuvot! Kiitokset!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...