Jump to content

Vanteen levitys välillä oulu-kokkola


Recommended Posts

Vinkki: Osa vanteiden kanssa tusaajista käsittää levittämisen OffSetin muutoksena, osa taas että vanne levenee (jotta mahtuu leveempi gummi).

Varmista mitä saat oikeasti ennen vanteiden (ja rahan) luovuttamista lähimmälle kyläsepälle.....

Edited by P_Valtonen
Link to comment

Täällä "kyläseppä" teki paremmat vanteet kuin vannepaja, sauma oli sulanut läpi asti toisin kuin vannepajan vanteissa joissa sauma näytti olevan vain päällä.

Itsekin teetin ko. firmassa yhdet vanteet. Hitsaus ei tosiaankaan näytä olevan heidän vahva alue, kylmähitsattu palko ei välttämättä edes osu peltien välisen raon kohdalle...

  • Like 1
Link to comment

Monikos vannepajan vanteista on sitten räjähtänyt osiin????

Ei ne varmaan helpolla rikki mene, luulisin että vanne pysyy kasassa jos esim. 90% saumasta on joten-kuten hitsautunut kiinni. Se on aika tasaista voimaa se kumin kautta tuleva. Jos johonkin kiveen ajaa tms. niin voisi hyvinkin revetä hitsaussaumasta mutta silloinhan menee jo mikä hyvänsä peltivanne mutkalle.

 

Toisaalta voisihan tuollaisen levennyksen hitsata ihan kunnollakin, niin että pysyisi ilmat sisällä eikä sauma näyttäisi kauhealta. Varsinkin jos ihan ammatikseen tekee.

Ymmärrän kyllä hyvin ettei kaikki opi ikinä hitsaamaan, omakin stereonäkö toimii vain yhdellä silmällä eikä mahdollista mitään vaativampaa hitsausta.

 

Tuossa palstallakin nähdyssä videossa on mallia hitsaamiseen:

https://youtu.be/nk4v6b5rrts?t=121

Link to comment

Voin minäkin tehdä videon missä hitsataan yhtenäinen läpipalanut sauma vanteeseen mutta sen videon jälkeen en näytä miltä samainen vanne näyttää tasapainoituskoneessa pyöriessään.

 

Yksi juttu mikä varmaan myös vaikuttaa siihen että poltetaanko sauma läpi niin että toisellakin puolella on iso palko on se että silloin se pitää myös hioda pois joka on kohtuu vittumainen homma. Ja tietty voihan sen levityksen tehdä kehän vaihdollakin.

Link to comment
Guest Jipe73

Kysyppäs Hiekkapuhallus Perttulalta Oulaisista. Omat vanteeni levitettiin siellä, ja hyvät tuli. Renkaat asennettu ilman sisäkumeja. Eikä tarvinnut tiivistellä saumoja.post-1265-0-59887200-1475321498_thumb.jpg

Link to comment

Itse parit vannesarjat tehnyt yhdellä hitsisaumalla 8 vannetta halkaisten ja liittäen sitten palat yhteen että sain 4 ehjää.

Levityksen määrä on tällöin rajallinen (n.2 tuumaa) mutta mahdollisesti vuotavia saumoja puolet vähemmän.

Ei tainnut läpi palaa kuin vanhat maalit, mutta käytössä olleet, kasassa pysyneet ja pitäneet jo useampia vuosia. Plussa tässä on myös, että sauma jää piiloon vanteen navan kohdalle.

Edited by peruskallio
Link to comment

Kahdet 8" takavanteet olen tehnyt vaihtamalla kuplan keskiöihin leveämmät kehät. Seuraavat vanteet pitää tehdä 10" kehistä kaventamalla 9" niin tulee just sopivat vakiolokareille.

Link to comment

Jep just meinasin kirjottaa että Anssi on aikas pähee tekeen näitä ja onnistuu muutkin mutta

tais mennä jo kysyjällä tilaukseen vanteet..?

 

Juu malttamattomana jo tilasin ja pitäs tällä viikolla 6,5/15 vanteet tulla. Pitää laittaa muistiin tuo paikka jos jatkossa tarvii.

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...