Jump to content

Bussin musavehkeet


Recommended Posts

Tarkotus olis rakentaa jonkinmoiset musavahkeet pallikseen ja tarvis ideoita takatilan kaiutin asennuksiin. Tarkotus olis saada ämyrit niin huomaamattomiksi kuin pystyy ja mahdollisimman ylös. Mun mielestä typerää laittaa ne sinne potkupahveihin penkin alle koska korvat on toisessa päässä kroppaa, ainakin yleensä.

 

Eteen laitan 10" subbarin penkin alle siihen "käytävälle" ja yhen kaiuttimen sinne kojelaudan vakio paikalle.

 

Kuvia/ideoita saa heitellä.

Edited by tobbe`
Link to comment

Sinne kojelaudalle katsot sitten jonkun järkevän koaksiaalin. Minkähän kokonen sinne mahtuu?

Ja jos mahdollista, koteloi se.

 

Sulla tulee subi kyllä niin hyvään paikkaan, että se korvannee myös hiukan mid-bassoja. Erillisarjat

vois laittaa vaikka katonrajaan hiukan eteenpäin suunnattuina. Vois onnistua jollain 5,25" tai 6" erkkasarjalla

ihan kivuttomasti. Jos mahdollista, otat 6", on hitokseen tukevampi saundi ku 5,25":ssa.

 

Liukuovessa ja vastaavalla kohdalla seinässä vois kans menestyä keskiäänet ja diskantit tois vaikka johonkin

b-pilarin tietämille. Toi ovi on tietty hankala johtojen kannalta mut en sit tiedä kuin tollanen liitin vaikuttas äänenlaatuun.

435020.jpg

 

Ja vahvistimet sitten sellaset, watit varmasti riittää.

Edited by Paadre
Link to comment

Jos käytät kojelaudan orkkis paikkaa niin laita 2-puhekelanen kaiutin, sellanen joka kestää paukkuja kunnolla ja kotelo alle, saat todella mukavasti saundia, tosin kojelaudassa olevat reiät on liian harvassa jotta ääni pääsisi kunnolla ulos?! Edellisessä kuplassa oli orginaali paikalla metallisen soviteen kanssa RetroSoundin kaiutin, kaiuttimen takana bitumilla hyvin vaimennettu johtosuoja, sointi oli uskomattoman hyvä tullakseen vain yhdestä kaiuttimesta.

Link to comment

Mie ehdotan kerettiläisesti mikro-kotiteatterisarjaa - eli sellaista missä on viisi pientä kaiutinta ja subikka, tosin tässä tapauksessa pitänee olla passiivisarja jos sellaisia enää on olemassakaan. Omassa palliksessa tällä hetkellä vanhat Bosen pikkukajarit kojetaulun päällä kulmissa, ovissa vanhat infinityn 6" midbassot lasikuidulla jäykistetyissä ovipahveissa ja Martin Audion subikka omalla vahvistimellaan tulossa doppelin takatilan penkin alle. Passiiviset jakosuotimet tuolle "erkkasarjalle" ja basson/diskantin määrän säätö keskenään mankan faderilla. Tää soi aika hyvin, kustannus tähän mennessä alle satasen kun nuo Boset oli firmalla täysin jouten.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Ei noi nyt tietty sinäänsä mitenkään piilossa ole mutta suht hyvällä paikalla. Voishan tuon panelin tehdä ihan sinne takapäähänkin eikä tolleen kun mulla että tulee aika pitkälle takaluukusta. Alkas olemaan muutamaa lakkakerrosta vailla ni pääsis keväällä humppaamaan :)

post-72-0-21468600-1486765247_thumb.jpeg

Edited by jocke biese
Link to comment

Hieno! Minkä kokoisille elementeille nuo reiät on ja tuleeko tuon taakse sitten miten tiivis laatikko? Tilavuutta siinä varmaan riittää joten tuosta voisi irrota hyvinkin bassoooo. ...tai sitten jos sitä ei saa kovin tiiviiksi niin sitten vähemmän mutta ehkä silti riittävästi.

Link to comment

Siihen tulee ihan tiivis kotelo elementtien taakse ja loppu osa jää ihan tyhjilleen. Elementit tulee ton panelin takapuolelle niin ei näy kun kartiot.

 

Laitoihin tulee tollaset Hertzin diskantit http://www.autostudio.fi/autoon/kaiuttimet/diskanttikaiuttimet/hertz-st44-diskanttikaiuttimet.html 

 

ja keskelle 4kpl tollasia midejä http://www.autostudio.fi/as-ref-5-25-erillisarja-13885.html

 

Bassoiksi ois tulossa 4kpl tollasta painetykkiä takapenkin taakse. http://www.autostudio.fi/autoon/subwooferit-1/6-8-elementit/autostudio-as-ref8d2-8-subwoofer.html

 

Katotaan repeekö Sonderista rätti :) :)

Link to comment
  • 6 months later...

Mä oon junikseen värkänny tollasen Westfalia tyylisen ylä "säilytyslokeron" missä tosin ei ole säilytyslokeroa vaan kaiuttimet.

 

https://secure.pic.autoscout24.net/images-big/219/900/0278900219008.jpg?540783da3e73702b03fb370c340ec3d7

Kuinka tuo yläboksi on kiinnitetty? Itsellä ajatuksena laittaa reunoille 6,5" erkat ja niiden taakse kotelo (ei varmaan kovin isot tarvitse olla). Keskelle tulis sitten säilytystilaa jne.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...