Jump to content

Led polttimot Kuplan 6v mittariin


Recommended Posts

Latausvalossa ledipolttimo ei taida toimia muutenkaan, koska diodina se ei taida päästää herätevirtaa laturille?

Olisko tuossa ameriikkalaisen firman mainoksessa tämä lause tarkoittamassa, että nimenomaan tuo herätevirta-asia on huomioitu: *The alternator exciter is added to your alternator bulb purchase

Link to comment

Laitoin pari vuotta sitten 12v systeemiin ledit. Muut pelkällä etuvastuksella ja sitten laturin kohdalla vastus siihen rinnalle niin että se päästää saman verran virtaa läpi kun polttimo. Muuten tuli todella hyvä mutta kaukovalon sininen olisi kaivannut pykälää pienemmän etuvastuksen että näkyisi paremmin, pimeällä näkyy mutta valoisalla on katsottava tarkkaan onko se päällä.

 

Ledit juotin niin että toiseen jalkaan vastus ja sitten kiinni alkuperäiseen polttimon pitimeen, kuumaliimalla paikoilleen. Osat maksaa muutaman euron, mutta vastuksia voi joutua kokelemaan muutaman vastuksen ennen kun sopiva löytyy (näin ainakin amaröörillä). Jos jollain kaverilla on koekytkentälevy ja vastuslaitelma niin saa varmasti hyvän ja halvalla.

  • Like 1
Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Eipä noissa ole ihmeellistä, itse olen useissa autoissa käyttänyt monenlaista. Kiinasta ku ostelee halvimpia niin valojen laatu vaihtelee. Jos ostat valkeita niin valo on valkeasta keltaiseen.. Tuuri sattuu nii kaikki on valkeita. 12v ledi muuttuu 6v:lle soveltuvaksi ku vaihtaa etuvastuksen. Helpompi tosin ostaa suoraan 6v. Kiinan pojalla kyllä on joskus tuo vastusten mitoittaminen ja kytkennät vähän sinne päin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...