Jump to content

Kuplan puhallin ongelma


Guest Ahavuk

Recommended Posts

Guest Ahavuk

Morjesta vaan kaikille. Tuli tuossa tehtyä ensimmäistäkertaa koneremonttia kuplan koneeseen.  Nyt kasatessa homma tökkäsi puhallinkopan asentamisee. Eli ongelma tulee, kun laittaa puhallinkopan paikalleen moottoriin.  Silloin alkaa puhallin ottaa kiinni puhallinkoppaan tai mahdollisesti taustapeltiinsä. Kun koppa on irrallaan, puhallin pyörii vapaasti eikä hinkaa mihinkään. Rahina loppuu, jos laturia nostaa hieman ylöspäin kopan ollessa koneessa kiinni. Laturi ei näyttäisi osuvan kunnolla jalkaansa.

 Sen vasemmalle puolelle jää isompi rako kuin oikealle. Puhallin koppa on doghouse tyyppinen ja laturi on vaihtovirtamallia. Jalka ainakin kuvien mukaan vaihtovirtamallia, tosin joku on sen vaihtanut taiwanin pojaan tekeleeseen. Laturin laakerit ovat kunnossa ja puhallinpyörän shimmilevyjä koitettu siirrellä tuloksetta. Kyseisellä kokoonpanolla kupla toimi koko viimekesän, mutta nyt ei meinaa rahina lakata.

Link to comment

Sit voi laittaa esim. Muovimattoa siivun laturinjalan ja laturin väliin, tulitikkukin joskus lopettaa rahinan. Myös laturinjalanpulttien löysääminen vois auttaa kun se jalka pääsee kuitenkin snadisti kääntyileen kun mutskut on löysällä. Kyllä se noilla konsteilla loppuu se rahina.

Link to comment
Guest Ahavuk

Ongelma ratkesi tuolla tolvanan vinkillä. Laitoin palan kumimattoa laturin ja laturinjalan väliin, niin lakkasi hankaamasta. Kopan sain painumaan mielestäni niin pohjaan, kuin se menee.  Laturi ei silti osunut jalan pohjaan, vaan se jäi roikkumaan. Löysä laturintaustapelti pääsi painumaan laturin painosta ja puhaltimen reuna alkoi hangata taustapellin yläreunaan.

Kiitoksia kaikille vinkkejä antaneille.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...