Jump to content

Jarrut kadoksissa


Recommended Posts

Olen niin kehunut noita -59:n kaksipiirijarruja ja ainut pieni häslinki oli katsastajan huomautus myöhään syttyvistä jarruvaloista toissa syksynä. No sekin viive poistui, kun täytin kellon nesteellä ja ruuvasin sitten kiinni.

Nyt oltiin vappu kruisinkiin lähdössä ja ensimmäisessä risteyksessä poljin painui varsin syvälle ja seuraavassa jarrutuksessa jo pohjaan. Molemmat piirit täytyy olla pimeinä, koska jarruja ei juuri ole. Pumppaaminen ei auta. Päättelin ensin jarruvalokatkaisijan vuotavan, mutta se on täysin kuiva. Nestettä säiliössä on sen verran mitä aikoinaan laitoin, pyörien sylintereissä ja putkistossakaan ei voi olla vuotoja - ainakaan edessä. Polkimessa on muutaman millin välys, joten se ei voi estää sylinteriä täyttymästä. Pääsylkästä ei myöskään vuoda mitään sisälle.

Etupään pyöränsylinterit ja putket kävin tänään läpi, takaa pitää kattella huomenna.

Jumittaako joku venttiili pääsylkässä, mutta miten se voi antautua kerralla ja molemmat piirit? Antakaapa neuvoja, etten ala purkamaan väärästä päästä...

 

IMG_2395.JPG

Link to comment

Mä hakisin neljä reilun metrin pätkää 6 mm kirkasta letkua ja laittasin joka ilmausnippaan ja yläpäät koriin ylös kii sekä nipat auki ja sit nukkuu yön yli ja kattoo mihin nestepinnat on noussu. Myös ilmat on tällöin poistuneet .

Vaan eipäs taida pelatakkaan sulla kun tuo säiliö on pääsylkässä kiinni ja saattaa pyöräsylkät olla sitä ylempänä.

jospa ne vaan pitkässä seisonnassa ois karanneet palat kauas levyistä.   Jään mielenkiinnolla odottamaan et kerrot miten korjaantuu.

mut kirkas letku joka nippaan niin selviää liikkuuko neste vaiko eikö.

Link to comment

Kyllähän tuo pääsylinteri voi noin mennä niinkin rikki että kumpikaan piiri ei pelaa...

 

Kakkosessa oli joskus taannoin semmoinen ärsyttävä vika että satunnaisesti meni poljin pohjaan ilman mitään tulosta. Vaihdoin pääsylinterin jolla ongelma poistui...

Link to comment

Kiitos tolvanalle hyvästä vinkistä! Enpä ollut aiemmin tuollaista kuullutkaan, mutta tuohan on fiksu tapa. Ensin pitää tietysti huolehtia, että säiliössä on nestettä riittävästi.

 

t. Mika

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...