Jump to content

Mikä Solex Pict 31-4 tilalle?


Recommended Posts

Pitäis varmaan vaihtaa Kuplan kaasutin uuteen, kun ei näytä kunnon käyntiä saavan millään aikaan tuolla vanhalla. Tyhjäkäyntipiiri ilmeisesti tukossa. Mutta minkä tuon tilalle voi laittaa? Samannumeroista kun ei näy missään olevan kaupan, lähin on 31-2 tai 31-3. Onko noissa jokin merkittävä ero kun tuo viimeinen numero vaihtuu? Kupla on siis 1300 -74, siinä on alipaineella ohjattu iso ilmanputsari paperisuodattimella.

Link to comment

31-1 paras, numeron kasvaessa kasvaa myös ongelmat. Päästöjen vähentämiseksi noita isompia numeroita lähinnä on. Ilmanputsari ei oo alipaineohjattu vaan se esilämmitysläppä joka myöskin kesäautossa On kohtuu turha. Alipaine menee termoelementille joka on siinä kotelossa ja siltä läpälle joka valkkaa mistä ilma otetaan.. Toki uuden kiinakaasarinkin pitäisi pelata numerosta riippumatta.  Pict-3 muistaakseni sama johdotus kun tossa nelosessa.

Link to comment

Pict-2 on paras versio alkuperäisenä eli versio missä on alipaineohjattu ryyppyläppä täyskaasurikastukseen ja vain yksi seosruuvi. Samaisessa versiossa on alunperin tyhjäkäyntisuuttimessa suuttimen sulkeva sammutus-solenoidi mikä estää jälkikäyntiä kuumalla koneella. Jälkituotantokaasuttimesta kun etsii samanlaisen version toiminnoiltan niin saattaa jopa toimia.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Kupla sai uuden kaasarin, Paruzzilta tuli tuommoinen korvaava versio, 30 Pict-1 - 31Pict-4. Nyt kelpaa Kuplalle maantie, veto on kunnossa ja käynti on kohtuullisen hyvä. Jos vielä ehtisi kokeilemaan, saisiko tuon  kärjettömän jakajan pelittämään. Mutta nyt näyttää, että pääsee lopultakin nautiskelemaan Kuplan nostalgisesta kyydistä. Pari sunnuntaiajelua tehty ja tyytyväisyyttä hyristään. 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...