Jump to content

Katsastus ajat muuttuivat


Recommended Posts

Nyt kun auton katsastaa, niin seuraava katsastus on suoritettava viimeistään vuoden sisällä, riippumatta käyttöönottopäivästä jne. Jos katsastaa auton uudelleen ennen kuin 11 kuukautta on kulunut edellsestä katsastuksesta niin silloin katsastuspäivä muuttuu, mutta jos katsastaa alle vuoden mutta yli yksitoista kuukautta edellisestä katsastukseta niin se pysyy ennallaan.

Katsastin tänään käyttöauton ja tämä selvisi minulle uutena tietona, katsastusaikaa olisi ollut vielä heinäkuun puolelle, mutta nyt se on katsastettava 28.5.2019 mennessä - pikkaisen harmitti. Onneksi sentään kuplan katsastus on nyt syyskuun loppuun mennessä (7), en kyllä katsasta ennen sitä.

Link to comment

Loppu se leikki, MaitoValaskin mennyt sillä leikillä joka toinen vuos, nyt joka vuos leimalle ku ottaa Valaan liikkeel Kaenuusta. Riippuen ajankohdasta joka siirtolätkillä tai ilman ekaks talvisäiliöstä Kenpeeleeseen ja siitä leimalle ku pikkuviat setvitty.. Ajokaudella ne jää setvimättä kummiskin

Link to comment

Herr. Tirehtööri, katsastat Belugan syksyllä uusiks ennen Kaenuuseen unille vientiä, niin pääset keväällä setvimään vikoja suoraan tien päälle. 

Edited by -tipi-
Link to comment

Mullekin on käyttiksille se ja sama milloin leimaa.

Tietenkin kesä siitä mukavaa aikaa leimata että jos ei ole tallia ja joutuu/haluaa itse esim iskareita vaihtaa kotipihalla niin mieluummin kesällä kuin pakkasessa.

 

Juniksessa oli leima syksyllä niin ois voinu kikkailla joka toinen vuosi mutta ainapa tuo tuli syksyllä leimattua että pääs keväällä suoraan baanalle.

 

Ainoa mikä tässä itsellä kismittää on että Karmanissa on myöhään syksyllä leima ja jos jostain syystä pomppaa jostain isommasta syystä jonka laitto jää talvelle ja katsastus uusiksi vasta keväällä niin sitten se on leimattava joka kevät. Mieluummin suosin leimaamista ennen auton talviunille laittoa.

 

Vai voiko jatkossa auton katsastaa keväällä ja heti perään syksyllä jos haluaa muuttaa katsastusrytmiä niinkuin Tipi tuossa ehdottelee ? Ja onko tämä mahdollista jatkuvasti vai vaan liukuma-aikana siirryttäessä uuteen moodiin?

Link to comment

On tässä jotain hyvääkin. Kesäauton katsastus oli ennen maaliskuussa, mutta nyt kun sitä venytti 20.5. jälkeiseen aikaan, niin ensi keväänä saa ajella kesärengaskaudella huoletta ennen katsastusta. Aiemmin joutui ajamaan suoraan kotoa leimalle. Käyttöautoon hain 19.5. viimeisen pitkän leiman. :-)

 

t. Mika

 

 

Link to comment
13 hours ago, -tipi- said:

Mikä muuten JMATTOa jäi harmittamaan tuossa käyttiksen katsastusajan muuttumisessa??? Eihän tuolla mitään väliä ole.

 

No eihän sillä rahamiehelle olekaan mitään väliä :-j

 

Nyt katsastus siirtyi pari kuukautta aikaisemmaksi joten myös huoltokustannukset (kun huollatan ennen katsastusta) aikaistuvat pari kuukautta. Joten periaatteessa harmitti, mutta vain pikkasen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...