Jump to content

Liukuoven avausmekanismi


Recommended Posts

Vuoden -73 palliksesta on hajonnut ulkopuolella oleva kahva, ja koitin sitä tuossa vaihtaa avaamalla sisäpuolella olevaa lukkosysteemiä. Sisäpuolelta oven on tähän asti pystynyt kahvasta avaamaan. Sisäpuolen lukkosysteemi ei nyt kuitenkaan lähtenyt irti, joten koitin laittaa kaikki takaisin paikalleen niin kuin ne oli. Valitettavasti jouduin ojasta allikkoon, sillä nyt ei ovi enää aukea edes sisältäpäin.

 

Tahtoisin nyt edes palauttaa aiemman toiminnan, eli kysymys koskee lähinnä niitä kahta vaijeria, jotka tuosta lukosta lähtee koti auton peräpäätä. Ainakin alempaa pystyy kiristämään tai löystyttämään, mutta kun en tajua että kuinka sen nyt kuuluisi ollenkaan toimia. Mitä nuo vaijerit tekevät? Mitä käy kun alempaa kiristää tai löystyttää?

IMG_20180618_185657.jpg

MVIMG_20180618_185805.jpg

Link to comment

Muistaakseni vaijeria säätämällä saa oven aukeaan sisältä. Mulla oli aikoinaan sama ongelma. Koitas painaa kädellä sitä vaijeri alaspäin

muutama sentti niin oven pitäs aueta. Ainakin mulla autto se, ennen ku säädin.

 

Se tanko menee siihen taaempaan lukkoon joka vetää liukuoven loppuakin kii ku nostaa ulkokahvaa ylöspäin.  

 

Ethän muuten korjauksen tuoksinnassa ole vahingossa kääntänyt ovea lukkoon siitä pienestä vivusta?

Link to comment
  • 3 weeks later...

Iso kiitos! Sain oven auki vetämällä alemmasta vaijerista, ja kahvan toimimaan taas kun säädin vaijeria eri suuntaan kuin aiemmin yritin.

 

Kahvaa en saanut irti vieläkään. Kuuluisiko sen irrota ihan vaan sillä, että irrottaa sisäpuolen kahvan avaamalla kahvaa kiinni pitävän ruuvin? Vai mitä kaikkea se vaatii?

Link to comment

Kiitos paljon vastauksesta! Mitähän tuolle minun autolleni on sitten mahdettu tehdä kun ei lähde millään kahva irti. Koitettiin vasarallakin hakata melko kovaa kun ei millään irronnut, mutta ei se hievahtanutkaan, metalli vaan turposi sen verran että sai tehdä uudet kierteet että sai sisäkahvan takaisin paikalleen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...