Jump to content

Bensapumppu ja laturi


Recommended Posts

Olen selvitellyt bensapumppukysymystä 1986 valmistettuun 1200 kuplaan. On vanhanaikaisella tasavirtalaturilla. Tuon ikäisen auton bensapumppua ei saa avattua, joten menee uuden hankinnaksi.

Hommasin yhden tasavirtalaturille sopivan, mutta sille auton alkuperäinen moottorista tuleva tappi oli liian lyhyt, eikä pumppu tietenkään pumppaa. Kuvassa uusi pumppu ja vanha rinnakkain ja kielen ulkonemaero näkyy selvästi (sikäli kuin tuossa pimeässä tallissa kuvatussa näkyy mikään).

Nyt täytyy joko hankkia erilainen pumppu, jossa tappia vasten tuleva kieli on ulompana tai vaihtaa tappi pidempään. Voiko muuten tapin vain vaihtaa pitempää ilman muita seuraamuksia?

Pumppujen vaihtoehtoja kotimaisilta toimittajilta katsoessani jäin miettimään, että minkä vuoksi laturin tyyppi vaikuttaa pumppuun, joka on kuitenkin ihan mekaaninen? Vaihtovirtalaturille tarjottu malli olisi ulkonäöltään vastaava kuin autossa ollut alkuperäinen - kielen ulkonemaa ei kylläkään useimpien toimittajien sivulla selvästi ilmoitettu, tai en osannut lukea. Vuosimallikin 1974 alkaen sopisi, mutta tuo laturityyppi ei täsmää.

Osaako joku selittää erot siten, että vähän niukemmin moottoreitakin räplänneenä ymmärrän?

 

 

WP_20180622_15_19_06_Pro.jpg

Link to comment
Guest Jeeves

Vaihtovirtalaturin kanssa sopii vain kallistettu matalampi pumppu, jossa kieli ulompana, ja lyhyt tappi. Tämä sopii toki tasavirtalaturinkin kanssa, jonka kera ollut nuo pystymmät ja korkeammat pumput, ja pidempi tappi.

Eli riittää kun vaihdat tapin.

 

Edited by Jeeves
Typo korjattu
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...