Jump to content

Kannettavan tietokoneen ongelma


Recommended Posts

Näkemättä vaikea varmaksi sanoa, mutta heitän nyt muutaman vaihtoehdon ilmaan:

a) Windows on mennyt itsestään sekaisin -> Vaatii Windowsin uudelleenasennuksen.

tai

b) Kovalevy on hajonnut ja sen seurauksena Windows on mennyt sekaisin -> Vaatii uuden kovalevyn ja Windowsin uudelleenasennuksen

 

Jos on vanha kone niin ei välttämättä kannata viedä minnekään isompaan tietokoneliikkeeseen korjattavaksi kun tulee liian kalliiksi. Eli etsi joku naapurin poika tai sukulainen :)

Link to comment

Pitäisi lähteä asentumaan jos sinulla on sellainen levy.

 

Läppäreissä on yleensä mahdollisuus tehdä Windowsin "tehdaspalautus" eli palauttaa kone siihen tilaan kuin se oli ostettaessa. Tämä tietystikin tyhjentää myös kaikki käyttäjän lisäämät tiedostot kovalevyltä. Tehdaspalautukseen pääsee kun laittaa koneeseen virrat päälle ja ensimmäisen n. 5 sekunnin aikana painaa tiettyä nappia koneesta. Nappi voi olla esim. Esc tai F1 tai F2 tai F10. Joissain malleissa se tietokone sanoo siinä ensimmäisen n. 5 sekunnin aikana että paina nappia X jos haluat valikkoon (josta voi valita sen tehdaspalautuksen).

Link to comment

Kas, yritettyään toista tuntia käynnistyä kone käynnistyi! Nyt ei taida uskaltaa enää sammuttaa, vaan pitää kopioda talteen jos sieltä jotain saisi ulos. Ongelmakohta on vaan eräs isompi ammattiohjelmisto johon ei ole mitään levykkeitä.

 

Täytyy varmaan viedä sitten johonkin hoitolaitokseen ...

 

Link to comment

Välttämättä ei haitallista vaikka levykkeitä ei löydy tuohon ammattiohjelmistoon. Monesti on mahdollista ladata ohjelma uudelleen tekijän sivuilta ja riittää, että antaa oikeat aktivointitiedot ohjelman käyttöön. Ainahan näin ei tietysti ole ja tämä kannattaakin varmistaa ennen kovalevyn sileäksi vetoa.

Edited by Tonza
  • Like 1
Link to comment

Kerran olen onnistuneesti saanut kaverin koneesta tiedostot talteen vaikka Windows oli jo niin sekaisin ettei käynnistynyt ollenkaan. Ubuntu-romppu koneeseen ja käynnisti koneen romppuasemalta. Sitten usb-levy kiinni ja kopioimaan. Varmuuskopioiden tärkeyttä ei pitäisi koskaan unohtaa.

Link to comment

Ota vanha kovalevy irti, katso onko se sata(pari liitintä vai ide-levy(paljon pinnejä). Kaupasta uusi SSD-levy(jos sata) tai 2.5" ide levy ja sata/ide-usb adapteri(riippuen kumpi koneessa oli) jolla saat vanhan kovalevyn koneen usb-porttiin kiinni.

Asennat windowsin uusiksi ja sen jälkeen siirtää vanhalta kovolta tarpeellisen koneelle.

 

Jos kovalevy on ehjä niin tiedot on helppo ottaa talteen. Keinoja on monia.

 

Missäpäin ongelma kone on?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...