Jump to content

Gibraltar 5.-7.6.2020 - perutaan 2022


Recommended Posts

Porukassa, joka teki Nordkapp cruisingin elokuussa 2016

 

ja Volkkarilehti 1/2017, syntyi ajatus tehdä volkkarireissu Manner-Euroopan eteläisimpään ja läntisimpään kohtaan. Nämä ovat Gibraltar Espanjan eteläpuolella ja Cabo da Roca Portugalissa.

 

Reissu on ajateltu tehtäväksi kahdessa osassa: suomalaisten matka Saksan Schallbachiin/Schallbachista, joka on lähellä Sveitsin Baselia ja sitten koko porukan reissu Schallbach > Gibraltar > Cabo da Roca > Schallbach (4.770 km). Schallbach on valittu yhteisen reissun alku- ja päätepisteeksi, koska pepix asuu siellä voiden tarjota tukikohdan.

 

Suomalaiset luultavasti eivät aja yhdessä letkassa Schallbachiin. Tämä johtuu siitä, että osa haluaa käyttää Helsinki - Travemünde autolauttaa, kun taas osa ajaa Ruotsin tai Baltian läpi. Myös käytettävissä oleva aika erilaistaa matkoja. Menomatkalla Schallbachiin on tarkoitus pysähtyä joksikin päiväksi Berliiniin. Kaupunki on kiehtonut mua jo teini-ikäisestä, ja osaan jonkin verran esitellä paikkoja. Berliinissä yöpyisimme mahdollisesti leirintäalueella, jossa myös hotelli

http://www.city-camping-berlin.de             CityCamp Nord    

 

Suomalaisten on tarkoitus saapua Schallbachiin keskiviikkona-torstaina 27.-28.05., jotta Gibraltaria kohti voidaan lähteä heti lauantaiaamuna 30.05. Tähän 4.770 km reissuun on käytettävissä 16 päivää; 30.05.-14.06., jonka ajan saksalaisten lomat määrittävät. Se tekee keskimäärin 298 km/päivä, joten joinakin päivinä on ajettava reippaasti enemmän, jotta jää aikaa Gibraltariin tutustumiseen

 

http://www.visitgibraltar.gi

 

Gibraltariin on tarkoitus ajaa Välimeren rannikon Barcelonan kautta, kun taas Cabo da Rocasta on tarkoitus ajaa Atlantin rannikon Biarritzin kautta. Gibraltariin tutustuttaisiin arviolta viikonloppuna 05.-07.06. Itse Gibraltarissa ei ole leirintäaluetta, joten käyttäisimme läheistä leirintäaluetta

 

http://www.campingsureuropa.es

 

Aikomuksena on saada yhteys johonkin espanjalaiseen VW kerhoon, joka voisi tarjota tiloja huoltaa reissuautoja. Edelleen matkan varrelta on tarkoitus katsoa leirintäalueita. Joitakin öitä lienee mahdollista yöpyä riittävän hyvällä moottoritiebensa-asemalla.

 

Yksityiskohtia tarkennetaan matkan lähestyessä. Reissuun lähtijät pitävät kuitenkin tärkeänä tämän ketjun avaamista jo syksyllä 2018, koska tämän verran kunnianhimoinen reissu voi vaikuttaa lähivuosien lomasuunnitelmiin.

 

Nyt Suomesta lähdössä olevat:

- Roadrunner ja kakkoskuski, pallokeula

- Unkki, 1-3 osallistujaa, kupla

- Etelän Hetelmä ja kakkoskuski, pallokeula

- mahdollisesti lähtee Urbantoy, pallokeula

 

Nyt Saksasta lähdössä olevat:

- pepix, T3 tölkki

- Carsten, T3 tölkki

 

Suositeltavin ajopeli on ilmajäähy VW, mutta T3 tölkilläkin voi tulla.

 

Jos on halunnut käydä ilmajäähy-VW:llä Gibraltarissa, niin nyt siihen on hyvä mahdollisuus - letkaan mahtuu helposti muutama volkkari lisää. Ja on aikaa järjestellä asiat siten, että pääsee mukaan.

Edited by Etelän Hetelmä
Kirjoitusvirhe.
  • Like 7
Link to comment
  • 4 weeks later...

HöpsöHekan kanssa on ihan ässää reissata euroopan raiteilla.. silloin ei säätö lopu koskaan.. Ei puhelintakaan että levikkeellä riukukaakka onnistus vaikka helvetillinen kiire määränpäähän, aina kaakka pitää päästää posliinireikään.. Tai jos siirtymän aikaan pitäs yötä olla, naviin heti hotelli hakuun ja sitten ajetaan vaikka sata kilsaa sivuun reitiltä että pääsee lakanoiden väliin, ei puhilntakaan että autossa pystys nukkumaan.. Kyllä se yhdelläkin reissulla tais muistikirjaa joka vessan ja pöntön sekä siisteyden analysoida ku kaakkaa väänti.. Ja niitä pysähdyksiä ei ollut yks eikä kaks.. tuolla ruokahalulla niitä pysähdyksiä tulee, vakio oli kaakalta hodari tai joku bratari mukaan asemalta.. Kyllä se suunniteli jo kirjaa Raustihuussien pöntöistä, onkohan vielä muistiinpanot tallessa.. No kyllä se loppumatkasta rohkastu niin nököä pysty ulkoiluttaan puun takana eikä joka pisua pitäny mennä posliinipyttyyn laskeen. matka ei ois ikinä loppunu eikä millää aikataulussa pysytty.. Mutta hyvää matkaseuraa kuunnellessa että wc paperirulla oli väärinpäin, en muista miten päin sen ois pitäny rullasta tulla, seinän vierestä vai etupuolelta.. sai kyllä analyysejä nauraa ihan huolella ;-)

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Link to comment

On suunniteltu tätä eteenpäin. Tarkoituksena on käydä muissakin paikoissa kuin volkkari- ja autoaiheisissa. Toistaiseksi suunnitelmissa on:

 

- käynti Barcelonan jalkapallokerhon museossa

https://www.fcbarcelona.com/tour/services

 

- käynti Guernicassa

https://www.euskoguide.com/places-basque-country/spain/guernica-tourism

 

- käynti viinimuseossa Bordeauxissa (tai sitten jollakin vierailuja tarjoavalla viinitilalla)

https://www.laciteduvin.com/en

 

Eka reissusta kiinnostunut on ottanut yhteyttä.. saa sitten nähdä kuinka monta autokuntaa Gibraltar cruisingille lähtee...

Link to comment
  • 3 months later...

Valmisteluita on jatkettu. Tuo eka reissusta kiinnostunut on saanut kakkoskuskinkin mukaan, ja heillä on halua käydä Berchtesgadenissa mm. Hitlerin Kotkanpesässä. Eiköhän käynti siellä saada sovitettua reissuun.

Roadrunner löysi Barcelonasta kiintoisan VW putiikin, ja sähköpostitiedustelun jälkeen meidät toivotettiin tervetulleeksi käymään.

 

http://www.busandroll.com/default.aspx

 

Espanjalaiseen VW kerhoon ei toistaiseksi ole saatu yhteyttä.

 

Pepix on parantanut 'tukikohtansa' valmiutta terassilla.

 

  • Like 3
Link to comment
  • 2 weeks later...

Se, että tällaisen retken kunniaksi julkaistaan matkan varrella postikortti, ei tietenkään yllätä ketään. Mutta se, että kortti on julkaistu jo näin hyvissä ajoin, on hieno kunnianosoitus hulluille suomalaisille. :D8f6f861ec8d7caa295f306777411c090.jpg

Lähetetty minun EVA-L09 laitteesta Tapatalkilla

Link to comment
  • 3 weeks later...

Alicanten seudulla asuva suomalainen volkkaristi on ottanut yhteyttä ja tarjonnut apua seutuun ja seudun VW harrastajiin tutustumiseen. Olemme kiittäen tarttuneet tarjoukseen.

 

Nyt on lisää kaikkiaan kolme reissusta kiinnostunutta autokuntaa. Siis letkassa olisi nyt yhdeksän volkkaria, jos kaikki lähtevät. Tällä hetkellä reissu näyttää paremmalta kuin odotin sen tässä vaiheessa olevan.

  • Like 2
Link to comment
  • 4 months later...

Nyt kun ajokauden tapahtumat on käyty, on aika tarkastella tätä... Jonkin verran kesäkauden aikana on saatu asioita eteenpäin. Oli ajatus ottaa tyyppi 1 runkomoottori varalle mukaan, mutta se ei saanut laajempaa kannatusta, joten siitä luovuttiin. Tavattiin Suomessa käynnillä ollut Alicanten seudulla asuva suomalainen volkkaristi, ja oli hyvä saada puhua asioista. Yksi bussi Etelä-Suomesta on ilmottautunut mukaan, joten kaikkiaan kaikkiaan kymmenen waunua Suomesta ja Saksasta olisi lähdössä. Pepix mahdollisesti hylkää vesijäähy T3:n ja lähtee reissuun kunnon junankeulalla. Yksi harrastaja on kunnostanut bussinsa vaihdelaatikon - itsellä se on vielä edessä. Talvikaudella täytyy myös hioa suomalaisten suunnitelmat matkasta Schallbachiin ja Schallbachista.

  • Like 3
Link to comment
  • 2 months later...

Asioita asettuu paikoilleen... Oulun seudulta lähtevät ajavat Haaparannan kautta Trelleborgiin, josta lautalla Sassnitziin. Sieltä Berliiniin, josta sitten Obersaltzbergiin, jossa tavataan muita suomalaisia. Takaisin Oulun porukka ajaa Puttgarden > Rødby ja Kööpenhamina > Malmö -silta. Alicantessa asuvalta suomalaiselta harrastajalta on saatu lisää opastusta.

Urbantoy on ilmoittanut, ettei lähde, joten reissaavia waunuja olisi yhdeksän.

  • Like 2
Link to comment
  • 2 weeks later...

Tähän cruisingiin osallistuu porukkaa pääkaupunkiseudulta, Turun seudulta, Oulun seudulta ja Schallbachin seudulta.

Turun seudulta tulevien suunnitelmat ovat selvinneet. He osallistuvat ensiksi MaiKäferTreffeniin Hannoverissa 01.05.2020, lähtien matkaan jo 28.04. He jättävät waununsa tuttujen saksalaisten volkkaristien huomaan siten että palaavat lentäen takaisin ajoissa Kotkanpesän keikkaa varten Obersaltzbergissä. Sieltä suomalaiset ajavat sitten yhdessä Schallbachiin, josta varsinainen yhteinen Gibraltar reissu aloitetaan 30.05.2020.

Pääkaupunkiseudulta tulevien suunnitelmat ovat vielä osittain avoinna, mutta Tukholman kautta Etelä-Ruotsiin on yksi vaihtoehto.

Edited by Etelän Hetelmä
.
Link to comment
  • 1 month later...

Nyt eletään cruisingin teko vuotta.

 

Oulun seutulaisten suunnitelmat ovat tarkentuneet aika lailla. Lauttaliput 20.05. Trelleborg > Sassnitz on ostettu. Berliinissä oltaisiin 21.-24.05. Berchtesgadeniin, jossa Kotkanpesä on, tullaan 25.05. Sinne tulevat turkulaisetkin, joiden kanssa sitten ajetaan Schallbachiin.

 

Paluumatkalla Suomeen ainakin Oulun seutulaiset osallistuvat 18.-21.06. Midsummer Bulli Festivaliin.  http://www.midsummerfestival.de  

 

Waunuja valmistellaan cruisingiin. Omasta Reissubussista on sekä vaihdelaatikko että kone irti. Roadrunnerin pallokeulasta on etuakseli irti. Joten ei tässä olla lähdössä soitellen sotaan.

 

Lisää pois jäämisiä ei ole ilmoitettu. Tosin yhdellä pääkaupunkiseutulaisella autokunnalla ja yhdellä turkulaisella autokunnalla on epävarmuutta. Jos nämä epävarmuudet johtavat pois jäämiseen, reissaavia waunuja olisi seitsemän.

 

  • Like 1
Link to comment
  • 1 month later...

Näyttää vahvasti siltä, että joukko kokoontuu Schallbachissa Etelä-Saksassa ja on ylittämässä Saksan ja Ranskan välistä rajaa lauantaina 30.5. Siitä on kolmessa päivässä tarkoitus ehtiä Barcelonaan tai sen lähistölle, ja siellä on tarkoitus pitää tiistaina 2.6. ajoton päivä ja tutustua kaupunkiin. Keskiviikkona lähdetään sitten Barcelonasta rannikkoa pitkin etelää kohti, ja siitä riippuen, mitä Alicantessa keksitään touhuta, Gibraltarin seutumille saavutaan joko torstaina 4.6. tai perjantaina 5.6.

Gibraltarista on tarkoitus parin-kolmen päivän matkaamistauon jälkeen ajella sitten kohti Lissabonia, mutta sille ei vielä ole suunniteltu tarkempaa aikataulua.

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
1 hour ago, Etelän Hetelmä said:

Olemme koronaviruksen takia päättäneet lykätä reissun vuoteen 2021 tai 2022.

 

Todella ikävä tilanne reissuun valmistuneille.. vaikka en kyllä yhtään harmittele omalta osaltani, ehkä pääsen sitten seuraavalle yritykselle mukaan.. Oli melkein "ranteet auki"  fiilis kun oman osallistumiseni jouduin aikanaan peruuttamaan muista syistä kuin että eipä kiinnosta lähteä reissuun

Link to comment

Joo, kyllähän tämä sellainen force majeure on, että ei voi mitään. Ehkä loppukesästä voi tehdä jonkin matkan johonkin, ehkä ei, aika näyttää.

 

Mutta jos siirron seurauksena Urpaanikin pääsee mukaan, niin siirto ei harmita enää niin paljon 🙂

  • Haha 1
Link to comment

Ihan oikea päätös. Nyt kuolleita yli tuhat. Koko maa karanteenissä siis Espanjassa.  Jatkuu vielä viikon?  Kauppaan ja apteekkiin saa mennä ja töihin jos aivan pakko.  Muuten neljän seinän sisällä. Kauppaan saa mennä ainoastaan yksin. Myös autossa käytännössä ei saa olla muita mukana. Taksitkin ottavat ainoastaan yhden matkustajan mukaansa vaikka olisi kysymys puolisosta. Sakot alkavat satasesta ja päättyvät konkurssiin.(600.000) Silloin ei tietysti riitä pelkkä kaksin oleminen autossa.

Kävin just kaupassa. Jono oli toista sataa metriä pitkä sillä sisälle päästettiin ainoastaan määrätty määrä ihmisiä. Maahan oli merkitty viivoja joiden etäisyys oli puolitoista metriä, eli sen lähemmäksi ei toista saa mennä. Myyjä antoi käsidesin ja toivotti bienvenida. Kaikkea löytyi mitä hain. 

Kello 20 mennään taputtamaan terasille heille ja muille ketä joutuvat alistumaan korunalle. Ja 20.30 katse taivaalle, sillä siellä menee miehitetty avaruusalus.

 

Link to comment

Toivottavasti onnistutte selviämään siellä Espanjassa. Olot siellä kuulostavat rajummilta kuin Suomessa tällä hetkellä. 

 

Kun teimme tätä päätöstä, niin oltiin yksimielisiä siitä, että kyseessä on lykkäys eikä peruutus. Toivottavasti voimme tukeutua apuusi silloin kun reissu toteutetaan.

Link to comment
  • 4 months later...

Kun Gibraltar kerran jäi tältä vuodelta väliin, käväistiin pienen ketunlenkin kautta hakemassa vauhtia sieltä, missä ajatus syntyi. Kilometrejä tuli 4960, aikaa reissuun käytettiin 13 päivää.

6f015cecec534031a1fb181c04cc505e.jpg37af828c4ac9dbefe45f5639302bf7ae.jpg4658748ea5111d16b48384b32279e9fc.jpgb25f28752316e07d34d2764dfdf45a29.jpg

Lähetetty minun EVA-L09 laitteesta Tapatalkilla
 

Edited by Unkki
  • Like 8
Link to comment
  • 5 weeks later...
  • 4 months later...
  • 8 months later...

Kesän aikana pidettiin palavereita. Kaikki ne jotka olivat lähdössä 2020, olisivat lähdössä myös 2022. Luonnollisesti pieniä varaumia siltä varalta, jos ei lomia saisikaan järjestymään.

 

Urbantoy on ilmoittanut, ettei lähde. Saksasta saattaa tulla yksi tai kaksi autokuntaa lisää. Mitenkäs Pastori… onko waunu iskussa toukokuussa 2022?

  • Like 1
Link to comment
  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • Etelän Hetelmä changed the title to Gibraltar 5.-7.6.2020 - perutaan 2022

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...