Jump to content

aftermarket puhaltimet


Recommended Posts

Mikä on tuo alan lehti, kiinnostaisi itseäkin?

 

Miulla on ollut yksi ihan kelvoton, hyvin ohuesta pellistä tehty selvä "kiinahitsattu". Kesti siinäkin siivet mutta keskiö antautui pyöreäksi vaikka ihan tiukalla se oli. Niitä en oo nähnyt missään myyntipöydällä ja tuskin saa enää mistään, toivottavasti ainakaan. Ei tainnut olla minkään varsinaisen "merkin" ropeli, ts. ei empi, scat, csp, GB ym. Joku ihan merkitön halppispaska siis.

 

Sen lisäksi pari selvästi jämäkämpää hitsattua jotka ovat molemmat miun silmissä ja käsissä kyllä tosi hyvälaatuisia. Oiskohan olleet Scat ja CSP. Toinen on ollut pidempäänkin käytössä ja edelleen ehjä, kierrätetty n. 7500rpm asti suuremmalla kampuran vakiohihnapyörällä, tosin vahingossa. Pidempiäkin aikoja 6000-6500rpm alueella.

 

Amerikan kiihdytysfoorumilla Facebookissa on nyt vähän jokaiseen ropeliaiheiseen viestiin vastattu että "serpentine belt" eli suomeksi sit varmaan käärmevyö... tai no ehkä kuitenkin moniurahihna, rikkoisi kaikki ropelit, myös hitsatut, kun nopeissa kiihdytyksissä moniurahihna ei luista yhtään ja moottorin nopea kierroksille ampaisu esim. ennen burnista tms. rikkoisi ropelin. Mutta en osaa tätä itse arvioida - onko kierrosten äkillisestä noususta aiheutuva poikittaiskiihtyvyys siivissä jotenkin isompi juttu kun aksiaalinen kiihtyvyys kierroksilla. En jotenkin jaksa uskoa että sivuttaiskiihtyvyyden nopeammat muutokset tuottaisivat sen suurempia voimia kuin mitä siipien liikuttama ilma tuottaa kierroksilla.

Link to comment

Hot VWs:ssä oli puhetta puhaltimista. Siinä ei kyllä eritelty halvimpia ja laatumerkkien ropeleita. Ahdistetussa moottorissa oli ennen vakio ropeli ja se kesti 7000 kierrosta ok. Nyt voisi laittaa hitsatun varmuuden välttämiseksi. Ei kyllä ole tietoa miten yleistä puhaltimien leviäminen oikeasti ok.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...