Jump to content
RoadAhead

Vanteiden korjaus - kokemuksia Suomessa

Recommended Posts

Vuosien varrella on tullut huomattua että eri volkkarien vanteet ovat eläneet värikästä elämää ajan saatossa - on tullut yhtä sun toista osumaa yleensä aikaisemman käytön kautta. Tyypillisin virhe lienee pystyheitto, mikä näkyy täristämisenä maantieajossa. Koska vanhat vanteet eivät enää nuorru ja mikäli haluaa pysyä peltivanteissa - on tehtävä jotakin mikäli haluaa kokea vanhaa saksalaista ajonautintoa eli fahrvergnügen:iä ainakin maantiellä Suomen vaihtelevilla teillä.

 

Itseäni kiinnostaisi tietää erityisesti väestöllisen enemmistön alueelta tietoa PK-seutu-Turku-Tampere akselilta. Mutta myös muita foorumilaisia auttaen olisi hyvä jos porukalla löytyisi kerrottavaksi hyviä ja huonoja kokemuksia eri puolilta Suomea vanteiden korjauksesta ja oikomisesta jaettavaksi muille:

 

-missä, milloin, mitä vanteissa korjattiin - oikominen, puhallukset (sooda/ lasi/ teräs/hiekka), maalaus, jotain muuta...?

-pelti vai aluvanne

-maalaus

-työn laatu ja oma tyytyväisyys

-hinta

Share this post


Link to post

Minä useampi vuosia sitten korjautin pahasti kolhiintuneet maasturin alumiinivanteet Lappeenranassa L-Weldissä http://www.l-weld.fi/

Oli pahoja kolhuja tullut kivikossa ajamisesta kaikkin neljään vanteeseen. Täyttöhitsasivat kolhut ja oikovat vanteet. Lopputulos ihan priimaa. Hintaa en enää muista, mutta kohtuullisena sitä silloin pidin. Tuntityönä tehtiin. Kustannusarvio, jonka antoivat ennen työtä, osu melkolailla kohdalleen.

Ainakin heillä tuntui töitä riittävän. Silloin kaksi ukkoa kunnosti vanteita aamusta iltaan ja töitä riitti jonoksi asti.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×