Jump to content

Öljynjäähdytin..


Recommended Posts

Terve

minkähän kokoista putkee se Okrasan ö-suodattimelta sinne puhaltimeen menevä jäähdytin kupari silmukka oli? Tuumin että kun mun pitää kietoa  imusarjaputkien pintaan lämmitys , ja se tulisi samalla siihen kun käyttäisi moottoriöljyn jäähdytyskiertoa hyväksi .Samalla jäähdytys saisi jääkylmää pintaa ilman ajoviimaakin aina kun kone käy, ja imusarja lämpenis edes sen verta ettei tarvi lisätä seosta liian rikkaalle ...mutta minkä kokoisella putkella pitäis kierukat tehdä ettei tule ahdistusta. Putkea (esim.dia 8mm) menis n. 3 m...jos käyttäis dia 6 mm putkea (sisä dia 4mm) se olis helpompi kietoa,,mutta taitaa olla liikaa vastusta...onko mielipiteitä, heittoja aiheeseen?

Link to comment

terve

laskukaavoja virtausvastukselle löytyy mutta, mikä voisi olla ehjän koneen pumpun tarvitsema tuotto? Pitäisi varmaan mitata kuumalla koneella paine heti ennen jäähdytinkiertoa ja jäähdytinkierron ja lohko liitännässä ..pieneneekö (tuotto )/paine niin että paine lohkossa kulutukselle laskee selkeästi... no tuo voisi tietysti tehdä irtokiepillä olevalla dia. 8mm n. 3 m pitkällä lenkillä ja vastaavan vaikka dia. 6 mm lenkillä. olisi vaan helpompi saada varmuutta asiasta ennen kun nysvää tuon kierukan imuputkien päälle..se on ajatuksena helppo , mutta tehdä kumminkin aika työläs. Hyvä liki vastukseton olisi se jossa imuputket olisi öljyvaipassa, eli imuputket olisi kaksinkertaisella putkituksella se olisi muuten helppo tehdä, mutta taas se kaasuttimen/kaasuttimien liitos tekee puuhasta hieman työlään. Tietysti voisi leikkiä ajatuksella että putkittas tuplavaippan vain suorat osuudet ja kietoisi kaasutinyhteet kiepillä ja liitoksella koko höskä yhdeksi jäähdyttimeksi...se voisi olla ehkä turvallisin...no tälläistä joutavaa pohdintaa talvipäivän ratoksi, mutta mielipiteitä mielellään kuunnellaan..

Edited by Matti-Pekka
Link to comment
24 minutes ago, Matti-Pekka said:

8mm n. 3 m pitkällä lenkillä ja vastaavan vaikka dia. 6 mm lenkillä. olisi vaan helpompi saada varmuutta asiasta ennen kun nysvää tuon kierukan imuputkien päälle..

Käyköhän tuossa niin että öljy putkessa jäähtyy vaseliini-olomuotoon eikä osallistu öljynjäähdytykseen ollenkaan? Kuuma öljy kiertää liukkaasti koneessa eikä vaivaudu änkeytymään jääkylmään pilliin (paitsi jos on full-flow tulossa?).

Laittasin itse 10mm putkea tyyliin metri tai 12mm putkea 2m korkeintaan tjsp.

Link to comment
2 hours ago, -tipi- said:

Ei kai tuo Okrasan putki voi olla lähelläkään 12mm. Lähempänä 8mm, jos vertaa tässä kuvassa tuohon pulttiin.

Pieneltähän nuo näyttää.

Minkäs verran öljyä tuommosissa pilleissä saadaan kulkemaan? Eli onko siellä originaalijäähy paikallaan ja sitten joku sivuvirta kulkee tätä kautta vai mitenkä?

Link to comment

Muistelisin että tuon öljynsuodatin pömpelin kuristin on aika pieni että jäisi jotain öljynpainetta järjestelmään. Apunahan tuo esilämmitin/jäähdyttäjä yrittää olla orkkis jäähdyttäjälle.

Edited by Roope
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...