Jump to content

Kevyet hiekkapuhalluslaitteet (hobby)


Recommended Posts

Onko kokemuksia kuvan mukaisista laitteista?

 

Ainoat kokemukset vuosien takaa on sellaisesta maaliruiskutyyppisestä ja sellaisesta hiekkasäkkiin lykättävästä letkunpätkästä. Molemmat laitteet olivat  muutaman kympin värkkejä ja niillä ei jaksanut puhaltaa edes kolikon kokoista ruostekohtaa puhtaaksi. Ainut mitä sai aikaiseksi oli sotkuinen talli. Olisi kiva kun olisi sellainen laite millä pystyisi puhaltelemaan sieltä täältä runkoa sellaisia max kämmenen  kokoisia alueita joista muilla konsteilla ruosteenpoisto olisi hankalaa. Toki koko paskan puhaltaminen ammattilaisvehkeillä jossain muualla olisi varmasti fiksuin tapa mutta kampe on nyt tallissa enkä sitä sieltä lähde nyt mihinkään kuljettelemaan. 

 

Eli onko tuollaisessa yhtään enempää potkua kuin niissä muutaman kympin käsivehkeissä? Suuttimia taitaa olla yleensä valittavana 2/2,5/3/3,5 mm. Tuohon 2,5 mm suuttimeen taitaisi riittää tällä hetkellä kompuran teho (400 l/min 6 bar paineella).

 

Onko puhallusaineella ja sen raekoolla suuri vaikutus tehokkuuteen?

 

PP107.JPG

Link to comment

Mulla on vastaanvan laine pytty, ja olen puhaltanut jonkin verran ,mielestäni hintansaväärti kampe, kunhan on riittätävän tehokas kompura ja lisäksi vedenerotin vielä kompuran päässä.

 

Suuttimen on oltava isompi kun hiekankoko, koska menee melko helposti tukkoon..

 

Ja on ziljoonzkertaa parempi kuin sellaiset 10-20€ säkkipuhaltimet...

 

Edited by sleepercooler
Link to comment

Mulla on tällainen itsetehty pönttö, ollut jo reilu 20 vuotta. Vetää säkillisen 0.1-0.6 hiekkaa (isommalla raekoolla menee tukkoon just heti) ja letkun päässä olen käyttänyt itsetehtyjä suuttimia, 20mm pätkä terästankoa missä ~2-3mm reikä. Valmiskahvaa, keraamisilla suuttimilla tuli kerran kokeiltua letkun päässä. Heitin kahvan mäkeen ja palasin omatekoisiin suuttimiin 😉 Ihan eri laite kuin ne "maaliruiskuvehkeet". Tärkeintä on että kompurassa vain tuotto riittää, halvin normi hiekka vaikka K-Raudasta toimii hyvin.

 

 

IMG_8861.thumb.jpg.8187a82dcfb74c60f35f1eb1e1aadccf.jpg

 

Tuollainen on ihan soiva peli. Aikoinaan Dartti tuli puhallettua omin käsin, 750kg hiekkaa. Silloisessa teollisuuskiinteistössä riitti keskuspainejärjestelmässä tuottoa ja homma sujui kuin tanssi. 

 

168438516_Untitled-1(dragged)4.thumb.jpeg.2d55592407e70e9e57b43188ae7b0349.jpeg

 

Bussia rakennellessa käytin kahta pikku kompuraa rinnan mutta puhaltelin silloin vain pikku osia, isompaan ei paukut riittäneet. Omassa tallissa on nykyään 200 litran isoin IKH:n kompura ja sillä pöhistelee pikku osia mutta jos kokonainen auto pitäis puhaltaa, niin hakisin vuokraamosta peräkärrykompuran. Edellisen mopon rungonkin käytin vieraalla, kun siihen hintaan ei ois saanut edes hiekkoja ostettua omalle pihalle. Naapuri puhalsi just kesällä Mustangin tuollaisella pöntöllä ja omalla kompuralla, joten onnistuu se ajan kanssa koko autokin pienillä vehkeillä.

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...