Jump to content

Silverline nokkalaakerit


Recommended Posts

Youtubesta olin nähnyt vwdarrenin kiroavan Silverlinen nokkalaakereita, mutta itse en ollut ongelmia kohdannut ennen tätä viikkoa...

 

Kampikammio jässähti tiukaksi jo ennen isojen pinnojen viimeistä momenttia, vaikka ilman nokka-akselia oli kuivakasauksessa kampiakseli pyörinyt täydessä momentissa heleästi. Eli epäilyksen alle päätyivät ensimmäisenä nokkalaakerit ja nokkaratas.

 

Silmämääräisesti ei vikaa osissa, joten kasasin pelkän nokan lohkoon ja vedin puolikkaat momenttiin. Nokka ei pyörinyt käsin, jotenkin rattaasta ruuvarilla vääntäen, osan kierrosta herkemmin ja jossain kohtaa tiukasti jumittuen. Lohko auki, ei naarmuja tms. ilmaantunut laakereihin.

 

Hyllystä uusi satsi laakereita, ei tuplapäittäis Silverlinet (ekat oli tuplapäittäisillä), laakerit ja nokka paikoilleen, lohko momenttiin ja ihanasti pyörii.

 

Eli eka laakerisetti susi syystä tai toisesta. Löytyykö kohtalotovereita?

 

Sellainen kummajaisuuden noista laakereista vielä bongasin, että tuplapäittäisissä oli perinteiseen tyyliin lukitusnysät molemmissa päittäispuolikkaissa (viilasin pois toisesta). Mutta yhdellä päittäisellä olevassa setissä päittäislaakerissa ei ollut lukitusnysää, vaan se oli ei päittäisessä vastinparissa. Moista en ollut ennen nähnyt...

Link to comment
  • 1 month later...

Itsellä oli hieman samaa ongelmaa silver line nokkalaakereilla. Ei sentään jumittunut mutta oli aavistuksen verran nahea. Samaa moottoria tehdessä tuli myös ongelma silverlinen kk-laakereiden kanssa. Ne ei istunu sitten mitenkään. Jäivät päistä pitkiksi ja lukko ei istunut uraan.

Link to comment

Miulla ei ole ollut muita ongelmia nokkalaakereiden kanssa (KS, Mahle, Silverline) kuin sen päittäislaakerin ahtaus virinokan pesään. Oon joutunut siis hiomaan niitä laippoja vähän ohuemmaksi että menee nokkaan paikalleen ja suostuu pyörimään. Tääkin on ollut ihan nokan koneistuksen ongelma, kun samat laakerit on menny toisiin nokkiin ja vakioihin oikein hyvin ilman yhtään hiomista. Ja toki lisäksi joutunut viilaamaan väistöä että pitkäiskukampura mahtuu pyörimään.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...