Jump to content

Tarve uudelle maaliruiskulle, kokemuksia


Recommended Posts

Eli maalailin tuossa yhden käyttiksen oven ja mahtavan appelsiinipinnan aikaansaannin jälkeen rupesin miettimään että jos ostaisin vähän paremmin atomisoivan maaliruiskun kuin 90-luvulla paineilmantyökalusarjan mukana tulleen.

 

Eli kokemuksia ja ehdotuksia ns harrastelija ruiskusta ~200€ hintaluokassa. Tietty saa se halvempikin olla mutta 500€ + ruiskuja ei kannata ehdotella.

 

Tarjontaa kun tuntuu olevan yllinkyllin laidasta laitaan.

 

 

 

 

 

Link to comment

Maaliruiskujen merkkikeskustelut hipovat uskontojen välisiä kiistoja. Laatumerkkejähän löytyy Iwataa myöden, ja hintaa 150-600e hintaluokissa. Joten tässä ehkä kaivattiin, kuten itsekin isompia ruiskuja tuntemattomampana malleja. "Olen käyttänyt tätä merkkiä tätä mallia ja se toimii tässä ja tässä tarkoituksessa hyvin." Muutoin tämä tulee olemaan vain valmistajadroppailua.

 

Ps. Itsehän en millään muulla kynäruiskulla maalaa kuin Badgerilla since 90 luvun, mutta se ei tarkoita sitä, että se on paras.

Link to comment

Itellä mulla on satajet mut se maksaa sen 600€. Tota devilbistä kehuin sillä kun se on tuossa Tanhiksen laittamassa hintaluokassa hyvä laatuinen.

 

Juu niin on merkkejä paljon ja joku tykkää toisesta ja joku toinen taas toisesta.

 

Ite oon kans maalannut paljon ihan bilteman ruiskulla näyttää olevan aika lailla satajetin kopio ja hyvin sekin toimii sen kerran tai kaks mut sit kandee jo heittää menee. Hintaakin sillä niin vähän että ei haittaa vaikka nakkais roskikseen joka käytön jälkeen.

Link to comment

Bilteman kopioruiskussa on hinta-laatusuhde kohdallaan. Ja raskii tarvittaessa heittää koko ruiskun roskiin, jos alkaa ahdistamaan...

 

Ja tämä kommentti ei koske vesivärien+lakkojen maailmaa.

  • Like 1
Link to comment

Tuota biltemaa on pakko suositella täältäkin...ihan yhtä nättiä jälkeä sillä saa kuin "paremmillakin" ja tosiaan raaskii uuden ostaa jos hajoaa. Kaveri on useamman vuoden tuollaisella suihkinut eikä voi muuta kuin kehua.

 

Itse en tuota uskonut ja ostin devilbiss flg-5 ruiskun...onhan siinä säätöjä ja kaikkea mutta olisin aivan yhtälailla pärjännyt halvemmallakin...varsinkin kun kolmannen maalauskerran jälkeen vilbiksestä rupesi maalit valumaan liipasimelta sormille ja säiliö halkesi. Pari vuotta ollaan nyt menty juurikin sellaisella paineilmaletkun kylkiäisenä tulevan työkalusarjan ruiskulla.

Link to comment

Tuo devilbiss pro lite on kyllä hyvä..omien kokemusten perusteella ja vertailulla vanhempiin gti malleihin.. Huikea laite ja kehitys edeltäjiinsä. Sehän on nyt ihan ok hinnoissa, kun devilbikseltä tuli uus dv1 malli.. 

Link to comment
18 hours ago, Paavuli said:

Maaliruiskujen merkkikeskustelut hipovat uskontojen välisiä kiistoja.

Juu siksi tätä asiaa vähän kyselinkin kun kaikki mitä lueskelin on vähän kuin mikä on paras moottoriöljy - keskustelut.

Link to comment

Minullakin on yhen mallinen vilpis ja on toimiva peli. "Kullattu".

Tuota parinkympin biltemaa olen myös käyttäny.  Tämmöinen harrastelija pärjää sillä kivasti. Tosin siitä viimeostosta on jo 5 vuotta. Niitä ostin neljä peräkkäin eri maalauksiin.

Link to comment

Käyn vielä tuon paikallisen maaliliikkeen tarjontaa katsomassa kun mahdollinen varaosasaanti olisi samalla helpompaa, mutta ei näissä nyt kauheasti mitään rikkoontuvaa/kuluvaa edes ole. Mutta tällähetkellä tuo devilbiss flg5 näyttäisi varteenotettavalta vaihtoehdolta.

Link to comment

Ihan yleinen kommentti tähän. Harrastajan kannattaa pistää rahansa ennemmin kunnon öljyn ja veden erottimeen. Ruiskulla pärjää halvemmallakin, mikään ei vituta enempää kun pilalle mennyt maalaus parin vesi tai öljytipan takia. Valumat saa aina myllyttämällä pois kunhan maalia on tarpeeksi.

  • Like 1
Link to comment
1 hour ago, Marko said:

Ihan yleinen kommentti tähän. Harrastajan kannattaa pistää rahansa ennemmin kunnon öljyn ja veden erottimeen. Ruiskulla pärjää halvemmallakin, mikään ei vituta enempää kun pilalle mennyt maalaus parin vesi tai öljytipan takia. Valumat saa aina myllyttämällä pois kunhan maalia on tarpeeksi. 

Juu nää tuli hoidettua kuntoon jo viime päivityksen yhteydessä. Myös hiljalleen paineet läpi päästävä paineensäädin on hieman ärsyttävä ominaisuus maalatessa.

 

Harrastekäytössä paineilmanlämpö on myös sellainen mikä haittaa olellisesti, varsinkin pienemmillä kompuroilla. Eli jos vesi on kuumana höyrynä niin ei se tartu vedeneroittimeen niin helposti.

 

Link to comment

Jos meinaat päätyä tuohon flg-5 niin kannattaa tarkistaa myös ebayn tarjonta, satasen pintaan näkyy siellä maksavan. Omani tilasin englannista+1.8 suutin+paineensäädin+vedenerotin ja rassisarja, jäi siltikin halvemmaksi kuin suomesta pelkkä ruisku.

 

Mutta tosiaan, netissä muutkin käyttäjät varoittelevat näistä. Tilaa valmiiksi varatiivisteet liipasimelle ja varasäiliö.

 

Edit: tarkistin kuiteista, 82£ on maksanut ruisku 2017 ja 145£ koko paketti. Spraygunsdirect.co.uk, nyt ovat näemmä nostaneet hinnan 99 puntaan.

 

Jokatapauksessa...en tuntenut saavani rahalle vastinetta verrattuna tuohon merkittömään maaliruiskuun. Yhtälailla pölyää ja vaatii ilmaa vaikka on olevinaan matalapaineruisku. Appelsiinipintaa sillä tosin on helpompi tehdä😄

Edited by jarkki86
  • Like 1
Link to comment

Ja lisäsin tuohon hankittavien listaan kunnon valaistuksen ja ilmanvaihdon. Se loppupeleissä ihan se ja sama millä maalaa jos ei näe mitään. Kaikki muu menee hifistelyn piikkiin ja siihän ei tunnetusti ole hinnalla ylärajaa...

 

Itse koen niin, että kun ei osaa niin kunnon ruisku on kuin helmiä heittelisi sikojen päälle.

  • Like 2
Link to comment
  • 2 weeks later...

Tuollainen tuli sit ostettua. Kun paikallisen maalikaupan hyllystä löytyi ja varaosat ja muut löytyy paikallisesti myös. Illalla pitäis testata vaihdelaatikon maalauksessa jos kerkee. 

 

 

20190531_190602.jpg

Link to comment
  • 2 months later...

Itelläni on ollut noita bilteman yläsäiliöruiskuja pari viime vuosiin asti. Toimivia pohjamaalinvetoon ym. Petyin kuitenkin jossain vaiheessa saavuttamaani kiillon tasoon pintamaalauksissa ja päätin hommata käytetyn Devilbissin GTi:n.

Tuli maksaan jotain 200e viime hetken huutona britti ebaystä. Pidetty tosi hyvässä kunnossa ja uusi säiliö tuli mukaan. Se oli jonkun ammattimaalarin vanha. Mietin myös Kiinan kopiota, mutta ajattelin, että haluan mieluummin aidon tuotteen, sikäli kun täällä Euroopassa enää mitään tehdään.

Nyt sillä vasta yhden lokasuojan maalannut, mutta hieno peli täytyy sanoa. Paras pinta tähän asti. Keulasta olis tarkoitus jatkaa hommia ens talvena.

Sen verran opiskelin, että kotitalliin ei kannata välttämättä ostaa mitään HVLP=high volume low pressure- suutin varustusta. Harvalla on kompura sillä tasolla, että ilman tuotto riittää, jos isompaa maalataan. Tuossa ilmankulutus on kohtuullinen, toki enemmän kuin Biltemalaisessa. Muistaakseni omassa ilmasuutin T110. Selvitin litrat ym ennen ostoa. Löytyvät googlettamalla. Devilbiss aircap maksaa yli 100e, ettei kannata ostaa ruiskua huonosti soveltuvalla.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...