Jump to content

Kolkin sähköt


Recommended Posts

Onkohan '67 type kolmosen valokatkaisijan yhteydessä jotain bensamittariin liittyvää myös...? Ensin hävisivät kerrasta kaikki mittarivalot, mittarivalojen himmennys toiminto tuntuu hieman oudolta myös. Mutta jos laitan parkit päälle niin bensamittari nousee neljännestankillisen verrattuna ajovalot päällä tai ajovalot pois päältä ollessa. Saan myös säädeltyä bensamittaria himmentimellä. Kätevää mutta bensa ei kuitenkaan lisäänny, siksi aavistuksen ärsyttäväkin vika. Onkohan kenelläkään ollut samanlaista oiretta, onko pelkkä valokytkin mennyt vai jotain muuta mistä lähteä etsimään?

Link to comment

Maat putsaamalla bensamittari normalisoitui, mittarivalot eselleen mykkänä. Voisiko ne olla jotenkin sarjassa, ensimmäisen oalaessa kaikki kolme mittaria pimenee? Mittari jossa bensamittari ja varoitusvalot ainoa jota en käyttänyt irti paikan ihanuuden takia, kahdessa muussa näytti silmämääräisesti polttimot ehjältä. Yleismittari ei olisi parempaan kohtaan hajota.

Link to comment

Kolkista erikseen en mitään tiedä, mitta olettaen että samaa sukua kuplan kanssa, eivät ole sarjassa.

 

sama johto kierää tosin kaikkien läpi, jos ennen ekaa lamppua kytkentä poikki, ei yksikään pala. Varoitusvalot eivät suoranaisesti liity mittarivaloihin. Niille tulee runkoon + ja ohjauksena - kantaan

 

Ei olisi eka kerta kun valokytkimestä palaa vastuslanka poikki ja mittarivalot sammuvat... kokeile antaa vaikka jollain hyppylangalla jonkin mittarvivalon kantaan sähköä ja katso syttyvätkö sitten.

 

edit. Tämä siis olettaen että kytkennät on samaa sukua kuplan kanssa

Edited by peruskallio
Link to comment

Eipä tosiaan ois eka kerta kun himmennin hajoaa valokytkimestä (kuvassa F). Mutta yleensä toimii edes jossain asennossa, jos vastuslanka poikki. Tuon voi myös todentaa mittaamalla tuleeko valokytkimen 58a liittimestä jännite läpi missään asennossa. Kuten kuvasta näkyy (K7, K6, K5), eivät ole sarjassa, eikä voikkaan olla, muutenhan niissä pitäis olla 4V polttimot.

 

image.png.9d46cf72ce45fe84b53d45d97e547da2.png

Edited by -tipi-
Link to comment

Valokytkimeltä jos saat könyttyä yhden johdon irti ja siihen tuuppaat 12v niin saat testattua onko vika valokytkimessä tai johdossa.

 

Eli 58b terminaalista, eli kuvan mukaan punaharmaa johto.

 

type3_1600TL_67.jpg

 

Edit: Jaaha Tipi oli pykälänverran nopeampi.

Edited by Tanhis
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...