Jump to content

Sea-Lapland, Karavaanarin korkeakattonen junis


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Jo auton ostaessa oli tekniikkapuolella ÀrsyttÀvÀ mutta pieni vaiva, öljyntÀyttöboksi tippasi sylinteripellin pÀÀlle öljyÀ. Se ettÀ auto madallettiin ja matalista renkaista johtuva kierrosten kasvu ei ainakaan helpottanut oiretta.

 

Tuota olen matkan varrella tilkinnyt mutta tÀnÀÀn pÀÀtin vaihtaa öljyntÀytön.

Paikallaan oleva oli ilman auton alle tulevaa putkea, joka paikalleen tulevasta löytyy eli toivottavasti parantaa huohotustakin. Paikalleen tuleva boksi oli niin jumissa irtolaturinjalassa ettÀ ei lÀhtenyt kuin rautasahalla. LisÀksi moottoripelleissÀ ei ollut putkelle reikÀÀ mutta sehÀn tuli kartioterÀllÀ nÀppÀrÀsti.

 

LisÀksi laitoin toisen huohotinlÀhdön ilmanputsariin kun strokeri-motorsporttiajoilta sattui hyllyssÀ olemaan sopivaa putkea.

Tiivisteen leikkasin 2-reikÀsen imusarjan massatiivisteestÀ.

 

Jospa nyt tuo ÀrsyttÀvÀ pikkuoire poistuisi.

20200804_182202.jpg

Link to comment

Imee mukavasti pölyÀ koneeseen tuosta koneen alle menevÀstÀ huohotinputkesta kun ilmanputsariin menevÀstÀ letkusta muodostuu sinne alipaine. Sen vuoksi tuonne huohotinputken alapÀÀhÀn kuuluu se kumikartio..

LĂ€hetetty minun SM-G973F laitteesta Tapatalkilla

Link to comment

Oulussa kÀvÀstiin Ride in tapahtumassa viikonloppuna.

 

Paikalla 850 ajoneuvoa ja kymmenkunta palkittiin. Radio rockin raati oli valinnut Da-Capon Euro/Japan/muut top 3een.

 

Itse ei moista odotettu runsaasta automÀÀrÀstÀ johtuen ja poistuttiinkin paikalta ennen palkintoja mutta onneksi kaveri oli pokannut palkinnon paikalla ollessaan. Kiva juttu.

Screenshot_20200808-165431_Gallery.jpg

Screenshot_20200808-233027_Gallery.jpg

 

Screenshot_20200810-103737_Facebook.jpg

Edited by Kemin Karavaanari
  • Like 8
Link to comment
  • 3 weeks later...
On 8/5/2020 at 1:29 PM, Kemin Karavaanari said:

Tuopa ei kÀynyt mielessÀkÀÀn kun en ole koskaa tuommoista kartiota nÀhnyt.

 

Tosin mietin kyllÀ putkea boksilta ilmanputsarille laittaessa ettÀ kannattaakohan moista egr systeemiÀ kytkeÀ lainkaan kaasaria paskottamaan vai laittaisiko boksin lÀhtöön suodattimen.

 

TÀmÀ letkun laitto huohotinboksilta ilmanputsarille aiheutti yllÀttÀen pienimuotoista kosteutta hihnapyörÀn juureen joten laitoin myös tÀmÀn letkun ilmanputsarin sijasta auton alle ja konehuone on sÀilynyt kuivana.

Link to comment

Kun madalsin auton viime kesÀnÀ en uusinut palloniveliÀ vaan pelkÀt suojakumet. 

Puhdistin ja laitoin uudet rasvat mutta suojakumeja paikoilleen ÀhrÀtessÀ osa rasvoista teki varmaan joukkopaon kun suojakumit eivÀt tahtoneet pysyÀ ruuvipenkissÀ paikoillaan vaseliinista liukkaina.

 

Silloin tÀllöin on keula pitÀnyt narinaa josta suurin osa katosi akselin rasvauksella mutta mielessÀ pyöri ajatus ettÀ pitÀisikö palloniveliin ruiskuttaa rasvaa nistiruiskulla suojakumen lÀpi. No, en koskaan tuota saanut aikaseksi.

 

TÀnÀÀn ajattelin ettÀ kirinpÀ autossa koko kesÀn olleen pienen hantin etulaakerin vÀljyyden mutta kun rengas oli pois olin ettÀ FAAK, taitaakin olla ylemmÀssÀ pallonivelessÀ pikkasen löysÀÀ.

 

SiinÀ tolskatessa huomasin ettÀ pallonivelissÀ onkin pienet kierteillÀ olevat suojatulpat. Heti karavaanarina tuli mieleen ettÀ asuntovaunun aisassa vois olla sopiva rasvanippa ja niinpÀ kÀvi joulu ja sain palloniveliin ruutattua maltillisesti vaseliinia rasvaprÀssillÀ.

 

No, pallonivelen vÀlys katosi ja keula oli oikeinkin hiljanen, mutta voihan tuo olla ettÀ nivel menee jossain vaiheessa vaihtoon viimeistÀÀn suikkamiehen toiveesta.

 

Harmi kun en alunperin suojakumeja vaihtaessa huomannut moisia tulppia, olisin heti voinut tuutata kunnolla vaseliinia niveliin, ois ollu smoothii raidii ja nivelkin ehkÀ sÀilyny.

Tulpat oli vaan niin paskottuneet ettei niitÀ nivelistÀ erillisiksi erottanut.

20200825_200802.jpg

20200825_195838.jpg

Edited by Kemin Karavaanari
Link to comment
On 8/10/2020 at 10:34 AM, Kemin Karavaanari said:

Itse ei moista odotettu runsaasta automÀÀrÀstÀ johtuen ja poistuttiinkin paikalta ennen palkintoja mutta onneksi kaveri oli pokannut palkinnon paikalla ollessaan.

 

 

Onhan se hieno kuin karkkipussi. :) Ihan syystÀ se on top-3:ssa.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Auto meni viikko sitten jalomielisen ystÀvÀn talliin talvehtimaan.

 

TÀnÀÀn pidin harrastepÀivÀn ja irrottelin koneen laatikkoineen. Sain hyviÀ vinkkejÀ irrottaa molemmat erikseen ja tein tietysti pÀinvastoin.

 

Ajatuksena on laatikon pÀivitys harvempaan ns 091 loovaan.

 

Hieman makua hommasta vei kun teki nosturilla eikÀ sorapihalla nii kuin yleensÀ.

20200912_140856.jpg

20200912_153905.jpg

  • Like 5
  • Haha 1
Link to comment
2 minutes ago, Tutkija said:

Ottaa vanhasta laatikosta kytkinkopan ja kytkinakselin 091:seen niin ei paljon yllÀreitÀ tule...

 

Joo nÀin on luettu mutta ku vaihtuu mulla 4seen kone.. se ei ole ongelma.. nuo kytkinkoppa ja muut leikit on jo selvitelty.. ingen prolemos niden suhteen.. Siirtotankoa vielÀ lyhennetÀÀn se kymmenen jotain milliÀ, sekin selvillÀ.. laatikon ripustus vielÀ hakusessa ku ei oo otettu vanhaa pakettia pois, ripustusrauta on jo.. Mutta eihÀn tosta tiedÀ mitÀ yllÀreitÀ tulee vastaan sillÀ pyysin Karavaanaria listaan pullonkaulat

Edited by Urbantoy
Link to comment

Nelkkukoneessa jÀttÀÀ sen 091 kytkinakselin ja kopan vaihtamatta kun se  akseli on todennÀköisesti se pari senttiÀ pidempi minkÀ nelkku tarvii verrattuna kupla koneeseen ja 091 koppaan sopii todennÀköisesti nelkun vauhtipyörÀ/asetelma. 002 lootan kuplan koneelle tehtyyn kynkinkoppaan ei sovi nelkun kone vaan pitÀÀ olla 002 nelkun koneen koppa ja pitkÀllÀ hammastuksella bendix startissa..

Link to comment
39 minutes ago, Tutkija said:

Nelkkukoneessa jÀttÀÀ sen 091 kytkinakselin ja kopan vaihtamatta kun se  akseli on todennÀköisesti se pari senttiÀ pidempi minkÀ nelkku tarvii verrattuna kupla koneeseen ja 091 koppaan sopii todennÀköisesti nelkun vauhtipyörÀ/asetelma. 002 lootan kuplan koneelle tehtyyn kynkinkoppaan ei sovi nelkun kone vaan pitÀÀ olla 002 nelkun koneen koppa ja pitkÀllÀ hammastuksella bendix startissa..

TÀmÀ tiedossa,, Eli mun kombo on nelonen ja 091.. niiden naittaminen on helpointa ku sitÀ lodjua ruvetaan sinne Valaan mahaan uittaan,, Eli se lodju nyt aiheuttaa pÀhkÀilyÀ, ku joutuu vaihtaan sen omassa pÀÀssÀ ennenku vappuna pÀÀsee sen kimppuun

Link to comment

Mukava harrastepÀivÀ ja ohjausromppeet paikallaan.

 

Simpukka nousi nelisen senttiÀ, just sen verran ettÀ simpukan varsi ja vÀlitanko mahtui liikkumaan lattiapeltiÀ hipoen,pari milliÀ napautin vasaralla liikkumatilaa vÀlitangon raidetangonpÀÀlle. Nostosarjaa ei laitettu sellaisenaan paikalleen vaan muokattuna jotta paikalleen jÀi pÀtkÀ orkkispalkkia jarrupolkimen stoppareineen.

 

20200926_182242.thumb.jpg.bd01ce6737c25d1be75ff2767115e9ef.jpg20200926_151102.thumb.jpg.81ea13f290f28307cc0a6a22004c5e0c.jpg

  • Like 1
Link to comment
  • 4 weeks later...

Toisena hommana valmistelin vaihteiston vaihtoa. 

Koska laatikko on 7-8 mm pidempi ja huhuja oli ilmassa ettÀ vaihdetankoa tÀytyisi lyhentÀÀ vastaavasti niin pÀhkin miten toteuttaisin. En lÀhtenyt lyhentÀmÀÀn vaihdetankoa jotta voin tarvittaessa kÀyttÀÀ vanhaa vaihteistoa. Vaihtoehtona porasin hockey stickiin toisen lukitusreijÀn 7 mm syvemmÀlle.

20201024_132047.jpg

  • Like 2
Link to comment

Alunperin ajattelin vaihtaa moottorin tukiraudan matalampaan mutta totesin ettÀ joutuisin irrottamaan ÀÀnenvaimentimen ja kansien pinnapultit nÀytti siltÀ ettÀ katkeamisen vaara olisi todellinen joten jÀtin tukiraudan paikoilleen. 

Laikka laulamaan ja tuesta tavaraa pois ettÀ Henkka saa Sonderin tÀppÀilyn ohessa nÀpÀtÀ lattarautaa tilalle.

20201024_172914.jpg

  • Like 1
Link to comment
46 minutes ago, Kemin Karavaanari said:

KipinÀvahdissa syötiin makkaraa ja fiilisteltiin.

20201024_173905.jpg


Henkee ja vereen Pohjoosen Poikia.. Kuka tuo Kullan on aukassut, eikö se ollut niin ettÀ se alko ei enÀÀ maistu.. 
HöpsöHekahan juo niitÀ neitilimppareita..

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...