Jump to content

Kone pätkii välillä


Recommended Posts

Tervehdys Volkkari miehet ja naiset. Ostin pariviikkoa sitten 63 vuosimallin kuplan johon on tehty 1680 kuutioinen kone. Ajoin auton hämeenlinnasta kotiin hiukan pätkissä. 20 kilsaa meni hyvin. Sitten loivassa ylämäessä alkoi kone pätkiä ja paukautti parikertaa putkessa. Pysähdyin ja irotin virranjakajan kannen ja putsailin pyöriän ja nastat, jotka olivakin hiukan hapettuneet. raotin hiukan kärkiä ja ne näytti olevan ok. Matka jatkui ja taas noin 20 km  sama juttu. näin meni koko matka. aina kun ronkin jakakaa se autoi hetken.

 

Vaihdoin kotona kärjet ja jakajan kannen sekä pyörijän. Kävin läheisellä korjaamolla tarkistamassa sytytyksen ja se oli ok. No ongelma on edelleen. Eli välillä toimii ok ja välillä pätkii tosi paljon. Ikään kun virrat tulipilta häviäisi aina hetkeksi. Äsken lähdin käymään kaupassa ja käynnistyi hyvin mutta 200m ajon jälkeen nyki ja pätki ihan tosissaan. Ei ottanut kierroksia ollenkaan. Käännyin takasin ja pihassa irroitin virranjakajan kannen ja raottelin kärkiä., räpäläsin sitä jothoa joka lähtee jakajan kyljestä puolalle. Jakaja on muuten 009. Ja kas käyntiin ja kauppaan ei mitään ongelmaa. Kapasta kotiin ja pientä nykimistä ja epätasasta käyntiä. Tietyllä  maltillisella kierrosluvulla, aika matalalla meni ok, mutta heti kun kaasutti alkoi nykimään hiukan . Paikallaan kun kaaasuttaa otta ihan hyvin kierroksia, mutta ei ajossa.

 

antakaas viisaat  tietäjä vinkkejä mistä alan vikaa etsimään??

Link to comment

Voisiko olla jonkinlaista bensa-pulaakin, tankin hengitys tai polttoaineputki tukossa tms? Sähköpuolen vioissa nykiminen on monesti silleen terävää, nenä-tuulilasiin-tyyliä. Polttoainepuolen vioissa nykiminen pehmeämpää.

Sähkövioista puolakin voisi tehdä tuollaista.

Link to comment

Kiitos kaikille vinkkejä antaneille. Hain aamulla kondensaattorin ja vaihdan sen viikonloppuna. Jos ei auta pitää siirtyä tulpanjohtoihin. Uskoisin että vika on sähköpuolella. koska kun pätkii ja nykii hetken aikaa niin välillä paukauttaa putkessa. Joten bensaa menee mutta ei kipinää, koska bensa menee läpi putkeen asti. Myös virranjakan "räpläys" poistaa vian välillä hetkeksi.

1 hour ago, Kimmo Oinonen said:

Mulla oli kanssa samaa vaivaa.Kärkiä ja konkkia meni vaihtoon kesässä useita.Kärjetön sytytys lopetti murheet.Neljäs kesä menossa,eikä ole jakajaan tarvinnut kajota.Yhdessä volkkarissa aiheutti harmia bensansuodatin,se sihti meni siellä sisällä lyttyyn ja ahisti bensan saantia.

Saako tuohon 009 jakajaan sellaisen modulin kärkien paikalle vai pitääkö vaihtaa koko jakaja?

 

Link to comment

Kondensaattorihan se oli joka vian aiheutti. Nyt tikittää kuin sveitsiläinen kello. Seuraavan kerran kun Konkka hajoo pitää vaihtaa se kärjetön moduli, kun joku on muuttanut vanhuksen 12 volttiseksi niin se onnistuu.

Kiitos vielä kerran kaikkille vinkeistä. Nämä foorumit on kyllä korvaamattomia nykyään. Melkein sama mikä ongelma sulla on niin foorumeilta löytyy aina joku jolla on tietoa ja taitoa tai kokemusta samasta ongelmasta. Internet on hieno asia :0)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...