Jump to content

Osia junakeulaan


Recommended Posts

Morot kaikille. Ois mahdollisuus hakea -59 vuoden metsä raato kotiin josta puuttuu käytännössä kaikki tekniikan osat. Kysymyksenä on että pystyykö pallokeulasta tai kuplasta hyödyntämään mitään osia vai käykö vain juniksen osat junikseen? Ilmajäähy kokemus on täys nolla, vähän uudempaa takamoottoria on tullu harrastettua..

IMG_20191024_163059.jpg

Link to comment

Jos isoista osista puhutaan niin koneet menee ristiin kupla pallis junis, eli siis type1 kone. Myöhäisemmän palliksen type 4 koneella joutuu vähän enempi nysväämään.

 

Vaihdelaatikon saa sovellettua kuplasta, mutta perämurikka pitää kääntää ympäri alennusvaihteiden takia. Tai sitten poistaa alennusvaihteet ja rakentaa ns straight axle taakse jolloin ei tarvitse lootan sisuskaluihin kajota mutta custom akseliputket joutuu rakentamaan.

 

Jarrut on juniksessa omansa mutta tietty taakse saa rakennettua kuplan jarrut, mutta ketä sinne nyt vielä vakiota huonompia haluaisi asentaa.

 

Etuakselisto on sovellettavissa palliksesta, mutta samalla vaivalla/rahalla sinne asentaa juniksen oman akselinsa ja myös ilman muokkausta asettuu ajokorkeus vähän paremmin kohdalleen.

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
  • 1 month later...

Juniksen tekniikkaosia saa halvalla, peltiosissa kirjo onkin sitten suurempi, mutta melkein kaikkea saa.

 

Peltiosissa vain kovin usein pätee sääntö joka kertoo jotta halpa osa on aihio jota sovitellaan, kallis osa on sellainen joka (oikeankokoiseen/muotoiseen reikään) hitsataan kiinni.

 

Riippuu sitten budjetista ja siitä että paljonko viitsii/haluaa tehdä sovitustyötä että kumpaan päätyy.

 

Junis toki suhteellisen yksinkertainen peltiosiltaan että osaava peltiseppä tekee melkein kaikki pellit itsekin suorasta plootusta. Vastaavasti toki aikaa palaa, se on hidasta touhua.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...