Jump to content

30hv koneen virranjakaja ei käänny.


Recommended Posts

Ovaalin 30hv koneessa oleva virranjakaja ei käänny tai irtoa vaikka ruuvit ja pultit löysätty. Oon myös suihkinut wd-40 kovasti jakajan juureen monen kuukauden ajan silloin tällöin eikä tunnu auttavan. Mikä konsti seuraavaksi? Otanko lekan käteen ja hakkaan rikki vai löytyykö joltain joku kivempi konsti jakajan irrotukseen? Kone on noin vuosi sitten käynyt viimeksi. 

Link to comment

Se on kuitenkin hyvä kysymys että puranko koneen vai jätänkö purkamatta kokonaan. Kone kuitenkin seisonut 30vuotta mutta sain sen käymään ja kävikin tosi hyvin. Mitäs ootte mieltä täytyykö purkaa kokonaan osiks ja putsata ja jotkin osat koneistaa?? 

Link to comment

Kai se riippuu vähän siitä millaista käyttöö on tiedossa...jos kone hyvin käy ei savuta ja vetoa on, niin eipä sitä juurikaan kannata aukoa. Puhdistaa öljysihdin ja uutta hyvää öljyä koneeseen ,säädöt kohdilleen ja menoks. Siihen voi sitten pimeinä talvi iltoina rakennella vaikka uuden vaihtomoottorin tilalle, jos huvittaa . Usein vanha toimiva kone on juuri hyvä sellaisenaan ,tai vaikka vaihtaa vaan männänrenkaat tms. pikku hommoo...mutta kun sen avaa saakin tehdä kaiken mitä tehdä voi...eli kasassa oleva toimiva vanha saattaa sellaisenaan toimia yllättävän pitkään...enempi kun viitsii ajaa.😀

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...