Jump to content

Merkillistä sytytyksen kanssa?


Recommended Posts

Sallinette, että laitan tämän ihmetyksenaiheeni tännekin tuon projektikertomuksen lisäksi. Haluaisin nopeaa vastausta.

Asensin huollettuna myydyn Bosch 019 -jakajan. Ei meinaa käynnistyä. Jakajan asennus ja sytytys tarkistettu n. kolme kertaa. Viimeisen kerran jälkeen  jäi tuo ajoitusvalo palamaan. Kun kiinnitin jakajan kannen kiinnitysklipsun, huomasin, että valo sammui kun klipsu napsahti kiinni. Kun avasin klipsun, valo syttyi. Onko tämä normaalia vai onko kyse tontuista ja keijukaisista? Kaikki palikat, kansi ja muut, vaikuttavat ehjiltä, vaikka kansi ei uusi olekaan. Video todistanee, etten ole tulossa hulluksi?

 

 

Edited by Jyrki Toivanen
typo
Link to comment

Vastaan itse itselleni. Ajoituslampun palaessa ja kansi irti vääntelin tuota kiinnitysklipsua. Sen kiinnitysruuvi oli hieman löysällä, joten sen vääntely väänsi samassa ruuviissa kiinni olevaa levyä, joka on siinä pyörijän ja katkojan alla. Katkojan jousi on eristettynä mutterilla kiinni rungossa. Siinä mutterin alla on peltiliuska, joka mutteria kiristettäessä oli hieman kiertynyt ja otti lähes kiinni siihen edellä mainittuun levyyn, joka on pyörijän alla. Kun kiinnitysklipsusta väänsi, nousi levy ylöspäin ja otti kiinni katkoja jousen kiinnityskohdassa olevaan peltiliuskaan. Siitäpä sähkö hyppäsi väärästä paikasta. Korjasin tämän ja kiristelin mutterit. Ja sittenhän toosa lähti kertalaakista käymään. Elämä se taas hymyilee, vaikka tuohon pari vuorokautta sai päätään raapia. 

Hulluinta on, että huomasin vaivan aivan vahingossa, kun jätin ajoitusvalon palamaan kun kiinnitin kantta. Jos en olisi huomannut, ties mitä turhia korjausliikkeitä olisin jo tehnyt.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...