Jump to content

Moottori leikkasi kiinni? Mitä tilalle?


Recommended Posts

No nyt se myrkyn lykkäsi. Just kun sain tänään 2 vuoden leiman hippibussiin, niin pääsin konttorilta ehkä 5 km Tuusulantietä ja alkoi meteli nousta ja meno hyytyä samaa tahtia. Ei kolinaa, vaan enemmän rutinaa ja rahinaa. Kun pääsin rampista ylös, sammui risteykseen. Ei oikein startti jaksanut pyörittää enää ja hinausautolla pajalle. Siellä lähti tunnin jäähdyttyään käyntiin, mutta ääni oli karkea.

 

Kuulostaa minusta kiinnileikkautumiselle. Öljyvalo ei syttynyt eikä mitään muitakaan oireita, pelkkä asteittain paheneva hyytyminen. Ei vuotanut öljyä ulos tms. 

Nyt kun ajokelejä olisi, olisi varmaan järkevintä ostaa kunnostettu / taatusti kunnossa oleva kone pikaisesti. Sitten kylmillä keleillä ihmetellä mitä tapahtui ja mitä ovat vauriot. 

Millaisia vinkkejä olisi koneista? Nykyinen on vakio 1500 yhdellä kaasarilla eikä mitään sporttimyllyä ole hakusessa, vaan luotettavaa tilalle. Paruzzilta katselin vaihtomoottoreitakin, mutta kaikki tehdään tilauksesta ja silloin on jo ajokausi ohi. Nyt nopeat liikkeet olisivat näyttäviä 🙂 Potilas on Vantaalla tallissa, joten läheinen sijaintikin olisi plussaa.

 

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Koneesta oli yksi kiertokangen laakeri hurjalla klapilla lopussa. Oli hakannut kanteen asti. Eikä siinä vielä kaikki, menee kokonaan uusiksi ja konetta kasataan. Taisi olla se kone varsinainen "keräily-yksilö" 😉 No toimi se ihan hyvin noin 1000 km ja päästiin ajamaan kuitenkin. Seuraava toimikoon sitten pidempään.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...