Jump to content

Laturin laakereiden kesto ?


Recommended Posts

Eilen reissusta kun kotipihaan kurvasin, niin konehuoneesta kuului ylimääräistä huutoa. Laturin laakerithan siellä metelöivät. Motonetistä aikoinaan ostin laturin laakereita kun näitä kunnostin mutta elinkaari tuntuu olevan hieman lyhyt. Vielä en kaivanut laakereita esiin joten en tiedä mitä siellä valmistajana lukee mutta olisiko suositusta kestävämmistä laakereista ? Tai mikähän mahtaa olla edes realistinen kilometri odotus mitä laakereilla pitäisi päästä ennen ääntelyä ?

 

Nyt konehuoneessa oli noin 15000km ajettu laturi ja siinä oli reipas päittäisvälys mistä pääsi ikävä ääni koneen pyöriessä. Ääni ilmestyi nyt tämän reilu 500 kilsan reissun loppumetreillä. Hyllyssä oli yksi 20-30 tuhatta ajettu laturi mikä ei alkukesästä pitänyt ajaessa ääntä mutta nyt käsissä pyöritellessä tuntui laturin takapään laakerissa pystyvälystä joten en sitäkään konehuoneeseen kehdannut enää työntää. Onneksi oli vielä yksi täysin ajamaton jemmassa mutta siinäkin on sisällä Motonetin laakerit eli odotettavissa uusinta vuoden kahden päästä. 

 

IMG_2302.thumb.jpeg.83a0c9ad7a5e0f4308a3c30f45b40a5a.jpeg

Link to comment

Nonni, nyt ne Motonetistä aikoinaan ostetut laakerit olisi kaivettu ulos. Ei näissä mitään valmistajaa lukenut. Hihnapyörän puoleinen rohisi käsissä pyöritellen ja klappia tuntui olevan. Puhallinpääkin oli viittä vaille rohinakunnossa ja siinäkin tuntui klappia joka suuntaan. Pitää hakea ihan oikeasta laakerikaupasta jotkut laadukkaammat. 

 

Tsekkasimpa ja nämähän eivät maksa näköjään Motonetissä kuin pari kolme euroa kappale. Just muistui mieleen, että itäpyörän laturiin keväällä kun hain laatulaakerit, niin niistä sai maksaa useamman kympin laakerikaupassa 😄

 

IMG_2361.thumb.jpeg.dd48b74286b61217ef607e1045d08ce6.jpeg

 

IMG_2360.thumb.jpeg.c1fcaf90be5a6ef0186d0aa9f39e3603.jpeg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...