Jump to content

Takalasin vaihto kolkkiin


Recommended Posts

Nappasin takalasin irti kun vanha tiiviste vuosi on aika reippaasti. 

Videoita olen katsonut kuinka se asennus pitäisi tehdä mutta en ole löytänyt tietoa mitä se musta paska on mitä sinne tiivisteen ja korin väliin laitetaan. Ilmeisesti jonkinlaista korroosion esto mälliä sen olla pitää.

Link to comment

Jos välttämättä haluaa laittaa niin tätä.

https://www.motonet.fi/fi/tuote/609016/SikaLastomer-710-Tiivistemassa-musta-310-ml

 

Mutta jos tiivistepinta korissa on puhdas niin molykote 111 ajaa myös asiansa ja ei ole lähimainkaan niin sottaavaa ja vittumaista kuin tuo butyylimassa. Ja sama aine toimii myös liukkarina lasia paikalle laitettaessa.

 

Link to comment

Butyylikumia saa myös nauhana, jonka voi muotoilla itse venyttämällä haluamaansa paksuuteen, eikä sottaa. Esim. juniksissa helposti fuskaa tuulilasintiivisteet vettä maantienopuksissa jopa lasin ja tiivisteen välistä. Sitä voi pyrkiä ehkäisemään ohuella butyylinauhalla lasin ja tiivisteen välissä. Toisaalta kolkkeihin ei välttämättä edes hyvälaatuisia tiivisteitä tai passeleita (tuuli)laseja löydy, joten voi joutua tyytymään tiivistelemään em. purkalla. 

Edited by -tipi-
Link to comment
1 hour ago, Tero87 said:

Kiitos vastauksista. Tuo molykote tuntui olevan kaikkia kanavia myöden melko kallista ihraa. Mistä muuten kannattaa kysyä laaduttaita tiivisteitä? Etuovien tiivisteet alkaa olemaan myös vaihtokunnossa ja näitä ei tuntunut löytyvän ihan helposti.

 

Juu molykote ei kylläkään ole halpaa mutta toimivaa, siellä ne oli vieläkin lasin välissä 10 vuotta myöhemmin. En kylläkään väitä etteikö tuo butyyli olisi yhtä toimivaa.

 

ISP westiltä löytyy aika kattava valikoima, ja laatukin tuntui olevan kohtuu hyvä. Mutta tietty kannattaa sitten tilata kaikki melkein kerralla kun rahti ja tulli pitää maksaa myös.

Link to comment

Pitääpä vilkaista. Otin tänään takasivu ikkunan myös irti kun pop out mekanismi oli ruostunut irti pilarista.. Menee siis useampi tiiviste vaihtoon niin alkaa tuon molykoten hinta tuntumaan aika pieneltä osalta tätä projektia. No onneksi on talvi tulossa

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...