Jump to content

Teollisuusmoottorin puhallinkoppa kiukuttelee ja muuta pientä


Recommended Posts

Minulla on siis -56 teollisuuskone (122..) ja tuosta nyt pitäisi saada puhallinkoppa pois.

 

Päädyistä ruuvit pois, termostaatti alapuolelta pois, laturi irti laturinjalasta ja varmuuden vuoksi irti puhallinkopastakin eikä koppa liiku mihinkään. On niin tiukassa että tulee koko kone lattialta mukana jos nostaa enemmän. Ei ole näkyvisti ruosteessa ja suojapeltien kaikki ruuvit aukesivat ihan kiltisti, ei pitäisi olla ruosteessakaan. Onko tuossa vielä sylinterien päälipeltien alla ylimääräisiä kiinnikeitä verrattuna Kuplan koneeseen?

 

Alapuoliset pellit ja suunnilleen kaikki muutkin ovat irronneet tähän asti tosi vaivatta että joku nyt kanittaa.

 

Päälipellit ovatkin se toinen ongelma, imukanavien vieressä olevat ruuvit eivät lähde mihinkään edes lämmitettynä, mitähän sitten?

 

Minkähänlainen nokka-akseli tuossa on?

 

Generaattorin kone kun on ja generaattori on antanut 10kVA  ulos, niin koneesta on varmaan otettu vähän toistakymmentä kW vakiokierroksilla että on saatu sopivasti 50Hz kolmivaihetta ulos, ~3000 rpm.

Link to comment
21 minutes ago, vwagen said:

Noihin aikoihin kokeiltiin öljynjäähdytintä joka oli tuettu yläpäästään  puhallinkoteloon,8 mm pultti öljynjäähdyttimen yläpään kohdalla puhallinkopan etupuolella.

Vw teollisuusmoottoreissa on samat nokka-akselit kuin vastaavissa autonmottoreissa.

 

No onpas. Se kyllä selittäisi, mutta aika sokea saa olla että ei näe mutteria keskellä seinää. Mutta ei olisi sekään ensimmäinen kerta: Kun ei osaa etsiä niin ei löydäkään/näekään.

 

Tuo nokka-asia on mukava uutinen, tarkoitus on tehdä tuosta autonmoottori ja minulla on melkein kaikki osat valmiina, tieto vain säästää koko laitteen purkamiselta.

 

Kannet ja sylinterit pitää ottaa pois, yhden sylinterin ja mootorirungon välistä on vähän tihkunut öljyä joten uusi tiiviste ei ainakaan haittaa ja tuleepa samalla tarkistettua että miltä kone näyttää sisäpuolelta. Tehtaan jäljiltä tuo muuten varmasti on kun on vain 232h käyttötuntimittarissa, ~15 tuhatta kilsaa 60 km/h keskivauhdilla.

 

Toinen hauska juttu: Kaikki M8 mutterit 14 millin avainvälillä. Jo 60-lukuisissa on 13mm, sittemmin standardikoko. Aika jännä.

Edited by Kharon
Link to comment

Tämä kävi nyt kiukuttamaan sen verran että piti ajella tallille ja lampun kanssa ihmetellä ja sieltähän se pultinkanta löytyi, aivan kuin vwagen sanoi. Kiitoksia!

 

Toki pultinkanta oli samaa mattavihreää kuin muukin koppa ja hiukka hämärä talli mutta olisi se silti pitänyt nähdä. Hohhoi. Sitten kun irroitti niin puhallinkoppa nousi vaivatta lattialle, ihan niin kuin pitääkin.

 

Koitin samalla suojapeltien ruuveja  isolla ruuvimeisselillä, toiselta puolelta aukesi molemmat, toiselta puolelta toinen ruuvinkanta halkesi ja toinen vain nylppääntyi kelvottomaksi, ei lämmityskään auttanut. 50% siis onnistui. Pitää poistaa loppukin kanta, ottaa pelti pois ja vaikka porailla katkenneet jämät pois.

 

 

Link to comment

Toisaalla oli maininta että saattaa olla tavallista löysemmät venttiilijouset kun generaattori ei kierrä kuin 1200 kierrosta. Pitää ottaa irti ja varmistaa, kovin vakion näköiset ne ainakin silmämitalla olivat.

 

Ruuvitkin aukesivat kun mätkin niitä ihan oikealla taltalla ja vasaralla: Olivat sen verran pehmeätä tavaraa että kova taltta puraisi ruuvinkannan reunaan kiinni ja vaikka kanta muuttui erittäin pahoinpidellyn näköiseksi, niin molemmat jäljelläolevat aukesivat. Mainota.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...