Jump to content

Kuplan rengaskoot


Recommended Posts

8 hours ago, Stidi said:

Mites tuo nykyaikana katsastuksessa menee. Paljonko rengaskokoa saa muuttaa? Esim meneekö takana 6” vanteilla 205/70R15 ihan noin vain, vai pitääkö muutoskatsastaa?

Pitää muutoskatsastaa. Kun mahtuu hyvin, niin ihan rutiiniasia. Maksaa asemasta riippuen noin 50+.

  • Like 1
Link to comment

Riippuu hieman kuplasta ja siitä mikä on otteessa merkitty rengaskoko. Jos otteessa 165 rengas niin ei tarvitse muutoskatsastusta (ilman muutoskatsastusta sallitaan 40 mm leveämpi). 5.60 rengas on ainakin teoriassa jo yli tuon em. sallitun rajan.

Lähetetty minun SM-G973F laitteesta Tapatalkilla

  • Like 1
Link to comment

Renkaat ja vanteet
Ajoneuvon vanteiden ja renkaiden muutokset on toteutettava niin, etteivät renkaat muutosten jälkeen osu ajoneuvon muihin rakenteisiin missään ohjauksen tai jousi-tuksen asennossa. Renkaan ja vanteen on oltava muodon ja mitoituksen osalta toi-siinsa yhteensopivat STRO-normien tai ETRTO-normien tai renkaan valmistajan il-moituksen mukaisesti. Rengasmuutokset tulee toteuttaa niin että roiskesuojavaati-mukset täyttyvät.
Vanteiden vaihdon seurauksena ajoneuvon kunkin akseliston raideväli saa muuttua enintään 30 millimetriä alkuperäiseen verrattuna, ellei ajoneuvon valmistaja muuta ilmoita. Vanteiden on oltava pyörännapoihin ja akselimassoille sopivat. Ajoneuvoon ei saa asentaa vanteita, joissa on soikeat, eri jakoympyröille sopivat pultinreiät. Ajo-neuvon pyörännavan ja vanteen väliin saa asentaa vain ajoneuvon tai vanteen val-mistajan tarkoittamia sovituskappaleita.
Renkaan ulkohalkaisijalla tarkoitetaan STRO:n tai ETRTO-normien rengasnormin mu-kaista kyseiselle rengaskoolle ilmoitettua normaalihalkaisijaa. Renkaan ulkohalkaisi-jaa saa muuttaa ajoneuvon valmistajan ilmoittamaan suurimpaan renkaaseen ver-rattuna enintään 15 prosenttia. Muutettaessa renkaan ulkohalkaisijaa, on mahdolliset nopeudenrajoitin ja ajopiirturi kalibroitava sekä nopeusmittarin näyttämä tarvitta-essa korjattava.
Muutoskatsastuksessa voidaan hyväksyä renkaan leveyden muuttaminen ajoneuvon valmistelijan ilmoittamaan leveimpään renkaaseen nähden enintään 50 prosenttia tai 105 millimetriä suuremman arvoista ollessa määräävä.
Rekisteriin tulee merkitä muutoskatsastuksessa hyväksyttävät rengaskoot ja vaihto-ehtoisena rengaskokona ajoneuvolle muutoskatsastuksessa hyväksyttävät renkaat, jotka rajoittavat käytössä sallitun akselimassan pienemmäksi kuin akselille teknisesti sallittu massa. Muuttuneet akselimassat tulee kirjata rekisteriin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...