Jump to content

Virrat hävisivät


Recommended Posts

Pääsi käymään niin, että kaasarin termostaatin virtajohto osui runkoon ja aiheutti oikarin. Nyt on kaikki virrat hävyksissä. Sulakkeet on ok, mutta mittaristoon ei tule valoja, vaikka avaimesta kääntää. Mistä lähtisitte etsimään ongelmaa?

Link to comment

Akulta tulee punainen 6mm2 virtajohto sulakerasialle, josta virta menee ilman sulaketta virtalukolle myös punaisella johdolla. Se kytkee virrat mustaan (4mm2?) piuhaan joka menee takaisin sulakerasialle, josta syttyvirta taas ilman sulaketta puolalle. Heikoin kohta on sulanut, jos oli tarpeeksi pitkään oikarissa, kun tuossa piirissä ei sulaketta ole. Jos ei siis joku em. kaapeleista ole sulattanut kuortaan ja mene oikariin jo ennen virtalukkoa, niin veikkaan virtalukonpohjan antautuneen.

 

Tässä nuo piuhat korostettuna '72 kaaviosta, kun noista 73-> kaavioista ei saa mitään selvää. Mustan piuhan merkkasin vihreällä.

 

image.thumb.png.ab36453f4e96f3719ba2ca885f217de5.png

Link to comment

No just, sulake oli niin siististi palanut, ettei huomannut, ennenkuin kynällä tökki liuskaa. Nyt tulee virrat puolalle asti ja startti pöyrittää iloisesti, mutta ei käynnisty. Kipunaa ei tule, kun kokeilee tulpanjohdosta naulan kanssa. Oiskohan tuo oikari voinut rikkoa kärjettömän systeemin? Pitänee laittaa vanha kärjellinen takaisin ja kokeilla

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...