Jump to content

Käynnistysongelmia, 62 kupla


Recommended Posts

Viime kesänä jo ajoittain oli ongelmia laiskan startin osalta, mutta nyt konkretisoitui niin ettei enää lähde, joten joutuu korjaushommiin. Akun jännite laskee 6.2v -> 3.2v starttaamisen aikana. Pyörittää heikosti ja mukana on sivuääni joka kuulostaisi, että hampaat eivät oikein kohtaa. Vahvistatteko näkemystä vai onko tässä jostain muusta kyse?

Video starttaamisesta

 

Piti ottaa "nopeasti" startti irti ja katsoa tilannetta, mutta sieltähän paljastuikin lisää ihmetystä, hitsattu pultti kiinnityspultin päälle. Liekö tuo sitten jotain köyhän miehen lukitetta vai mistä on kyse?

startinpultti.jpg

Link to comment

Konehuoneen puolelta mutteri pois ja vedät ton pultin pois. Eli startti on laatikossa kiinni yhdellä moottorin kiinnityspultilla. Ihan yleinen parentti hitsata tohon pulttiin joku stoppari, että saa mutterin kirittyä konehuoneen puolelta.

Edited by Art_Zi
Link to comment

Akku oli kyllä ladattu ctekillä ja ollut irti talvisäilönajan eikä ollut menettänyt varaustaan. Tuo ei pitäisi olla mitään kymmentä vuotta vanha. Aiempi omistaja kertoi uusineensa muutama vuosi sitten.

 

Nappasin äsken startin irti, kiitoksia vinkistä, ei tullut itselle mieleenkään kurkistaa kopan taakse. Mielestäni startin hampaat eivät näytä sairaalloisen kuluneilta, mutta vauhtipyörän hampaissa näkyy kontaktia, onko nuo kuluneet? Voiko solenoidi jumittaa näissä niin, ettei rattaat yllä kunnolla toisiinsa?

Täytyy testailla tuon toimintaa irrallaan.

 

Edit, hienosti toimii solenoidi irrallaan, mutta eipä tuo pyöritä enää lainkaan. Kolvia tuo startti näyttää aiemminkin kyllä nähneen. Kannattaako tuota lähteä ehjäämään vai hommata suosiolla uusi?

 

Toimivaa 6v starttia tarjolla Pirkanmaalla? Aiempi on 0001207001 Bosch

 

IMG_20210718_145736.jpg

IMG_20210718_145630.jpg

Edited by rzk
Link to comment

Näyttäisi olevan hiljattain huollettu tämä startti, kolvaukset voisi varmaan siistimmätkin olla. Mitäs tuosta voisi muuten tarkistaa?

 

Mikäs sen hajoittaa jos irrallaan testaa eikä nyt pitkään pyöritä? Tämä ei kyllä irrallaan pyörinyt lainkaan. 

edit, tuo startin akseli pitäisi tukea jos meinaa irrallaan testata, jotta sisuskalut eivät pyöri holtittomasti. Tuohon tarvisi melkeinpä olla pala vaihdelaatikkoa.

IMG_20210718_161416.jpg

Edited by rzk
Link to comment

Kaippa se täytyy tehdä reissu akkukauppaan ja putsailla kaikki liitokset.

 

Huomasin samalla, että toinen vaihdelaatikon ja moottorin yläpään kiinnityspultti puuttuu kokonaan. Pitääkö kytkimen käyttöakselia purkaa, eli poistaa jousi jotta pultin saa menemään vai onko tuohon jotain muuta kikkaa?

Link to comment

Ei mee 70mm pitkä kuusiokolopulttikaan siitä kytkimen "haarukan" ohitse, vaikka olisi kaveri nysväämässä kytkintä samalla. Voiko haarukka olla liian syvällä vai pitääkö tuo jollain sorkkaraudalla väkisin hakata paikaleen?

Link to comment

Vanhemmissa on kytkinvipu mutkalla ja juurikin sen pultin edessä. Niihin kuuluukin puolikuupultti molemmille puolille ja kiristys konehuoneen puolelta, mikä ei taas onnistu DH kopan kanssa, tai jos lohkossa on kierreholkki.

Itse olen sen pultin saanut kytkinvivun ohitse väkivalloin lyömällä, mutta jos ei onnistu niin yksi vaihtoehto on laittaa kierretangosta pinnapultti ja sitten mutteri. Tuo on kyllä aika pirullinen konetta irrottaessa, mutta se on toinen tarina...

Lähetetty minun SM-G973F laitteesta Tapatalkilla

Link to comment
  • 2 months later...

Tähän jäi päivittämättä, että kaikki johdot läpikäytynä ja uudella akulla lähti käyntiin. Joskin startti on edelleen hyvin laiska ja pyörittää nihkeästi. Voiko tuo johtua vaihdelaatikon pään laakerin viallisuudesta vai mikä voi olla syynä? Startti itsessään näytti olevan huollettu ja hiilet uusittu.

Link to comment

Huolletulla ja kunnostetulla on iso ero. Tehdaskunnostetuissa boscheissa ton tehotodistis mukana.

  Just toissapäivänä laitoin nätin huollettuna hommatun boschin 6V startin yhteen kuplaan ja samantien pois kun ei jaksanut pyörittää uutta konetta. Vanha, hapettunut ja ruosteinen takasin ja hyvin jytää.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...