Jump to content

Talvisäilytys Korkeelle kalustolle


Recommended Posts

kysytääs täältäkin.

Onko tiedossa taivisäilytyspaikkaa Matkaajalle jossain suht lähellä Nummelaa?

Ei tartte päästä ropaamaan, mutta jos kylmä tila, ois hyvä olla sähköä saatavilla, jotta saa pakkasvahtiin sähköä.

Ei tässä kerkee uutta talliakaan rakentamaan ennen lumia. ;-)

Link to comment
  • 3 weeks later...

Yleisesti kaikki paikat on puhdistettava niin hyvin kuin mahdollista eli pintojen puhdistus puhdistusaineella ja verhot ja patjojen päälliset pesukoneen kautta takaisin autoon. Tällä saa mahdollisimman hyvän lähtökohdan homeen estoon kun volkkaritapahtumassa tossut vinossa karannut makkaranpalanen ei ole jättänyt kasvualustaa mihinkään.

 

Erityisesti syksyn ja kevään plussasta miinukselle aikana kosteudenpoistajat erityisen tärkeitä ja niistä valuneen veden poisto olisi hyvä tehdä parin kk välein riippuen myös siittä millaisia kosteudenpoistajia käyttää. Itse käyttänyt firman vastaanotosta pelastettuja isojen lähetysten mukana tulleita kosteudenpoistajia, ja korkkia sisältäviä ns uudelleen ladattavia pusseja mitkä voi kuivattaa uunissa ja käyttää uudelleen ja uudelleen. Tietty helpoiten saatavilla olevat on niitä ns kristallikissanhiekka kippoja missä on valuma-astia alla. Mutta näiden kanssa oltava erittäin tarkkana ettei se neste kaadu mihinkään. Jos ei autossa ole kosteudenpoistajia sisällä niin sitten ikkunat pikkasen raollaan.

 

Kaikki luukut ja ovet auki ennen säilytystä, penkkien patjat itse säilönyt pöydän päällä kasassa.

 

Matkaajassa pitää myös muistaa päästää vedet ulos ennen säilytystä ja vesisäiliön nyt kaikki tietty muistaa mutta etupenkin takana olevan hanan aukaisu että lämmittimessä olevan veden saa myös ulos unohtuu usein.

 

Autopeitteen käyttämistä välttäisin itse ihan viimeiseen asti. Nämä kun yleensä on suunniteltu pitämään sadetta ulkona ja jos auto pinnoittamattomalla betonilattialla niin maasta nouseva kosteus menee peitteen alle ja eihän se sieltä mihinkään tuuletu vaan jää peitteen alle muhimaan.

Link to comment
On 8/17/2021 at 3:03 PM, Kurre said:

Rauman puskat on vähä kaukana, mutta mites se paskanhajunen lasikuitukaappi saadaan pysymään kuivana koko talvi?

 

Kurre

PS.

Paskanhaju johtuu pelkästään kuskista.

Kurre pese turkki.. joo mä meen pois taas

Laita niitä kosteuden syöjiä sinne matkaajaan, mulla on aina neljö talven aikana omassa ollut, pysynyt ihan kuivana, yhden tyhjennyksen vaatinut talvessa, aika paljon kerää kosteutta

Edited by Urbantoy
Link to comment
On 9/9/2021 at 7:07 AM, Kurre said:

Tää  säilytys taitaa olla kunnossa ainakin pari talvea eteenpäin.

Katos.png

Tuossa kombossa laittaisin jonkun vettäpitävän pressun tai muovin auton alle ennen sisälle ajoa ja sen verran auki ylhäältä/alhaalta että ilma pääsisi kiertämään teltan sisällä. Lumitalvena voi ruveta tuon kanssa vituttamaan kun lumi valuu katolta alas ja alkaa painamaan seiniä sisäänpäin. Mutta jos sen samalla kolaa kun muunkin pihan niin ei se Suomessa mitään suurta päänsärkyä aiheuta, ellei nyt poronhoitoalueella asustele.

Link to comment
24 minutes ago, -tipi- said:

Ite en kyllä muovia laittas auton alle, se kun on koko ajan märkänä molemmilta puolilta. Auton pintoihin kondensoituva kosteus kun valuu sen päälle. Sama kun rapakossa säilyttäs. Kuivempana tuo hiekka pysyy.

 

Pointtina se että jos auton päältä valuu kondenssia muovin päälle niin kuivuu nopeammin pois kuin jos jää maahan muhimaan. Tietty ei sekään hyvä ole jos muoville lätäköitä muodostuu.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...