Jump to content

Käyttämätön tuulilasi "Ferrari" by Euran lasikuitu


Recommended Posts

Myynnissä käyttämätön tuulilasi otsikossa mainittuun autoon. Tuulilasi on 60 cm korkea ja alareunasta pintaa pitkin mitattuna 126 cm pitkä. Lasissa on merkintä Euran lasikuitu 2 tyyppi, high. Tuulilasi ei ole minulla, mutta minulta löytyy puhelinnumero, jolla myyjän saa tavoitettua. Sijainti Varsinais-Suomen alueella. Hinta arvio 50 - 100 euroa.

Link to comment

Mulla oli RPB:ssä Corvetten lasi. Siihen alkuperäisen-matalaan koriin ruutua piti madaltaa tuuman verran, lieneekö syynä sitten pietarsaarelaisen korinvalmistuksen mitoitus vai mikä. Euralaisten 'Ferrari' taisi olla sitten (lisenssitön?) RBP:n hieman muokattu kopio?

Link to comment

Ei, "Ferrari" oli saksalaisen Fiberfab nimisen yrityksen valmistama. Sillä ei ollut mitään tekemistä RPB:n kanssa. Euran lasikuitu toi näitä "Ferrareita" maahan. Omasta valmistuksesta ei ole tietoa. RPB taas oli alkujaan ruotsalainen. RPB:n tehdas Ruotsissa paloi 1971. Sen jälkeen jo tilatut autot valmistettiin Suomessa Pietarsaaren seudulla. Autoja tehtiin myöhemmin myös Salon seudulla. Oma projektiautomme edustaa Salossa tehtyä versiota. 

"Ferrarin" tuulilasi oli vartavasten sille valmistettu ja RPB:ssä käytettiin Corvetten C3 version tuulilasia, jota asennuksen yhteydessä madallettiin pari senttiä.

  • Like 2
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...