Jump to content

Paljonko saa kuplalla vetää?


Recommended Posts

Kiitos AP, arvelinkin että sieltä suunnlta tietoa löytyy. Vielä sitä mietin, että jos meen koukku kiinni seuraavan kerran katsastukseen, tehdäänkö silloin uus ote jossa nuo painot on merkitty kun nyt ei oo kun ei oo ollut koukkuakaan?

 

Ja jos meen ilman koukkua niin silloin painoja ei merkitä edelleenkään -> voi vetää maalaisjärjen, uskalluksen ja omantunnon mukaan kun tien päällä pysäytettäessä menee kuitenkin arvailuksi...

 

EDIT: Ai niin, se vielä että onko määrätty erikseen vedettävän vaunun suurin leveys? Kaikissa autoissa ei oo, mutta esimerkiksi porukoiden pakun otteessa on.

Link to comment

Koukkua ei erikseen nykyään enää katsasteta eikä merkitä mihinkään, katsuri korkeintaan vilkaisee sen verran että koukku on suurin piirtein ehjä ja pistorasia löytyy. Asiakkaan halutessa voidaan tehdä muutoskatsastus ja merkitä massat, mutta tyyppitiedoistakaan niitä ei löydy kuin '70-lukuisille.

 

Tien päällä viranomainen tulkitsee asiaa 'halunsa mukaan', siinä voisi viitetietona olla vaikka omistajan käsikirja, jossa asia mainitaan tai sitten vaan luottaa säädöksen kohtaan 'kokonaismassa, ellei auton tai koukun valmistaja sitä erikseen rajoita pienemmäksi' ...

 

Perävaunun suurin sallittu leveys on 2,55 m. Joissain otteissa mainittu 2,30 m ei enää päde, se säädös on kumottu.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...