Jump to content

A-pilarin vedenpoisto?


Guest A.Luukko

Recommended Posts

Guest A.Luukko

Ongelma, jonka luulin jo häipyneen...

 

Vesisade (pitkä ja kova, niinkuin tänä kesänä on totuttu) aiheuttaa tulvan hytin puolelle etujalkatilaan. Ei väliä ajeleeko vai seisooko auto paikoillaan.

 

Vuoto paikallistettiin A-pilarin sisältä tulevaksi, siis lämmitysritilöistä valuu vettä lattialle. Se mistä vesi pääsee palkin sisään on vähän epäselvää. Etuluukun tiiviste uusittu ja tiivistetty vielä nurkista silikonilla. Etulasi ei vuoda. Ovenreunat ja kynnyskotelo kuivat sateen jälkeenkin. Oikeastaan ainut, minkä itse keksin, voisi olla tuo etuluukun tiiviste, mikä edelleen fuskaa jostakin.

 

Jostain luin, että pilarin alapäässä pitäisi olla jonkinlainen vedenpoisto - no ei löydy sisältä eikä ulkoa...mistä pitäisi etsiä?

 

Entä kun tuon reiän tuonne teen, niin kuinka estää ajossa roiskeveden sisääntulviminen?

 

Help! nimimerkillä pelastusliivit ja äyskäri

Ongelmalapsi on 64 T1

Link to comment

Katsoppas ettei vesi tulisi niiden klipsujen kautta joilla listat ovat kiinni. Itselläni oli klipsujen tiivisteinä olleet kumitulpat hapanneet ja sieltä vesi sateella hiljalleen valui koriin sisään. Muistaakseni siellä alapäässä pitäisi veden poistumista varten olla aukko... taitaapi usein vain olla tukossa roskista yms.

Link to comment
Guest A.Luukko

Jees, pitääpä tuo vielä tarkastaa.

 

Sitten välähti toinenkin mahdollisuus mieleen - lokarien kiinnityksessä on tässä biilissä käytetty pultti/mutteri/prikka systeemiä...siis alkuperäiset hitsatut kierteet hävinneet. Pitää varmaan tarkastaa myös nuo reiät.

 

Kitoks!

Link to comment

Tuulilasin vuoto ei muuten selviä raanavedellä. Sadevesi on niin paljon juoksevampaa (pintajännitys pienempi), että se menee pienemmästä reiästä läpi. Pistä tippa saippuaa raanaveteen, niin alkaa löytää tiensä pienistäkin rakosista.

Link to comment
  • 11 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...