Jump to content

Kupla -67 Projekti


Guest Miikka Korolainen

Recommended Posts

Elikkäs itellä on projektina tälläinen vm -67 kupla ja tänne lisään aina kun jaksan kerkiän kuvia miten projekti etenee. Aihiona 18 vuottan maan päällä seissyt kupla jossa hitsattavaa riitti melko reilusti. Nyt alkaa olla lähes kaikki isoimmat hitsaukset tehty mutta vielä hitsattavaa riittää. Alusta on nykään jo melkein valmis ja siihen piti vaihtaa kummatkin lattiapellin puolikkaat ja lisäksi se hiekkapuhallettiin ja maalattiin 2 komponentti maalilla.

post-1937-13888359629595_thumb.jpg

post-1937-13888359630102_thumb.jpg

post-1937-13888359630479_thumb.jpg

Link to comment

Kyllä tuossa työn jäljessä parempikin olisi voinut tulla. Vaati vähän tuo hitsaaminen harjoittelua aluksi kun ei ollut oikein hitsaustaitoja kun ikääkään ei ole vasta kuin 16 v ja toukokuussa 17v

Link to comment

Hattua nostan! Komeaa jälkeä. Sulla ollut enemmän lahovikaa kuin minun 73:ssa, eli tiedän minkä työn olet tehnyt. Panosta tosiaan ruosteenestoon ja maalaukseen, jotta autosta tulee "ikuinen".

Link to comment

Joo täytyy myöntää että lahohan se oli. Vaan on se urakka vähentyny jo melko paljon. Ajattelin ens kesänä jossain puhalella vielä puhtaammaksi ruosteista että ei tosiaan ruostuisi enää. Kyllähän siihen muutama työntunti meni viime kesänä. Vaan eipä tällä kiirettä ole valmistumiseen kun korttiakaan ei saa vielä reiluun vuoteen.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Tulipa purettua jarrut kuplasta ja puhallettua kilvet koululla lasikuulalla. Nyt pitäs laittaa uudet eturenkaan laakerit ja jarrupalat eteen ja taakse kun ei viimeks tullu laitettua kun piti saada renkaat alle nopeesti et pysty liikuttelemaan.

post-1937-13888359673495_thumb.jpg

Link to comment
  • 1 month later...

Eipä oo tullu kuplaa nyt laiteltua aikoihin vaan kesähän se on tulossa ja kohta ois tarkotus pistää taas hitsivehkeet laulamaan kuhan lumet sulaa ja rueta turaamaan loput reiät umpeen ja korjailla vähän viime kesän räpöstyksiä. Jospa se kesänlopulla ois siinä pisteessä ett pääsis pohjia leipomaa. Pitäs jarruosia rueta tilaamaan ja etupyörien laakerit että sais jarrut kasaan ja renkaitten päälle niin pääsis liikuttelemaan tallista ulos.

Link to comment
  • 4 months later...

Kuplasta saatu loput hitsaukset päätökseen ja pohjien tekokin aloitettu osittain. Vielä pitää vähän epoksia vetästä noitten hitsauksien päälle ja sit pohjia taas tekemään.

post-1937-13888360195446_thumb.jpg

Link to comment
  • 4 weeks later...

Kuplaa saatu eteenpäin jonkuverran vaikka vielä muutama kohta on kittaamattakin. Talveks ois kova yritys kuitenkin maaliin jos kelit vaan antaa periksi että kerkee tehä kun alkaa kelit jäähtyä ja kun ei ole lämmintä tallia.

post-1937-13888360340636_thumb.jpg

Link to comment

No niin projektia saatu taas eteenpäin eli tänään vetästiin hiontaväri pintaan ja nyt pitäis rueta sileeks hiomaan ja sitten maalaukseen väri ajatuksena olisin joko musta tai sitten alkuperäinen harmaa fontana grey mielipiteitä väristä?

post-1937-13888360343762_thumb.jpg

Link to comment

Mustassa on vain sellaiset varjopuolet että kaikki virheet mitä on pohjissa tehty näkyy todella hyvin kiiltävässä mustassa.

 

Ja sit sellainen että musta auto on perkuleesti lämpimämpi kesällä kuin jollain vaalealla värillä maalattu.

 

Mutta sitten taas musta on musta eli pirun hienohan väri se on.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Musta musta on hyvä väri, mutta armoton pohjille. Suosittelen vahvasti maalaamaan sit 2-kerros värin. Jos semmosta hiton pientä aaltoilua ilmenee ruiskutuksen jälkeen on helppoa hioa lakka ja ruiskuttaa uudelleen vaikka pariin kertaan että saa ihan viimoselleen hyväks. Lakalla se on halpaa tehdä ja pienet naarmut ja pyörrejäljetkään ei sit näy niin järettömän kovasti kun väri ja kiilto on eri tasoilla.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...