Jump to content

VW Kupla -73


Guest re3a

Recommended Posts

Noniin kaippa minun pitää oma projektini tänne laittaa ja innoittaa muitakin tyttöjä ruuvaamaan :D ...Muutama vuos sitten ostin kuplani,pari kesää sillä ajoin ja nyt innostuin sitten purkamaan sitä.

Käytännön vinkkejä tulen varmaan tarvitsemaan aika paljon,että kaikki vinkit tervetulleita. Nyt siis ahkerasti yritän purkaa,kirosanojen kera tuota. ja sitten vien sen hiekkapuhallettavaks.

Tämän näköinen se oli kun sen ostin:

post-2201-13888360491199_thumb.jpg

post-2201-13888360491409_thumb.jpg

post-2201-13888360491523_thumb.jpg

Link to comment

kuvien perusteella melko helppokin projekti,tosin takakulmista etuakselistosta,sun muusta pahoista paikoista ei pysty sanomaan vielä.pohja näytti terveeltä kuvassa jossa kuskin ovi irti. tsemppiä projektiin,meillä tuo 4v tytär joskus tahtoo ruuvata 6v pojan ohella.saas nähä mitä tuleman pitää??itellä jo ihan tarpeeksi romuja pihassa:(

Link to comment

jooo,ei ole vielä pahoja ruoste kohtia tullut onneksi vastaan,paitsi pohjassa on muutamia reikiä. Toivotaan että ei lisää tule. Loksutkin irrotin tuossa ykspäivä ja sieltäkään ei mitään löytynyt. Että kosmeettista korjausta sitten vain jos näin hyvin käy. :))

Link to comment
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Se on "Z-bar" eli lisäjousi taka-akselille. Sen on tarkoitus tulla kehiin vasta sitten kun taka-akselilla on enemmän kuormaa. Se ei siis ole kallistuksevakaaja vaan lisäjousi, tekee jousituksesta ikäänkuin "progressiivisen". 60-luvun lopulla se tuli.

 

Olen kuvista erottavinani että normaalit paikat olisi jo hitsattu (etu-sisäloksun alareuna, taka-sisäloksun etureuna), joten voi tuossa (kerrankin) päästä melko helpolla - siihen asti kunnes vimma iskee ja pitää pistää auto ihan atomeiksi.

 

Seuraavaksi yleisimmät tyypillisesti happamat paikat lienevät ovesta taaksepäin olevat "quarter panelit" siinä taka-ikkunan alapuolella siis heti astinlaudoista ylöspäin. Akun ja kuskin kantapään kohdalta myös pohjalevyt ruostuu.

 

Puavo @ dwl

Link to comment

Kiitti DWL_Puavo nimittäin itsehän en olisi tuota Z-baria tiennyt, mutta onneksi täälä on tietävämpiä ihmisiä. :)

Toivon kyllä että suht. helpolla pääsisi nimittäin tätä kokemusta ei hirveästi ole mutta eiköhän kaiken opi kantapään kautta jos ei muuten :D

...Joo ja tosiaan ainakin pohjalevyt on huonos kunnos.

Link to comment
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...