Jump to content

Junikseen firman mainosteippaukset. Toteutus ideoita ?


Recommended Posts

Tässä alkuun kuva malliksi jo about 10 vuotta sitten tehdystä firman pakusta jonka teippiteema oli mielestäni ihan hyvä.

VWT2.jpg

 

Nyt kohdalla oleva junis on ikkunoitu, jolloin tuo tavallisin tekstipaikka on hiukan rikkonainen. Mahdollista kyllä vetää teippiä ikkunoiden ylikin. Itse jäin jumiin ajatukseen jossa tuo Free Technics logo vaan siirretään kylkeen ikkunoiden alle koneritilän ja etuoven väliin. Ojan puolella sivuoven kahvat ja bensaluukut antaa hiukan lisähaastetta tai pudottaa logoa entistä alemmas. Logo saisi olla nykyistä mallia jonka kirjainmalli taisi olla nimeltään stuttgart hiukan modattuna:

ft-logo5.gif

 

Lisäksi edelleen saisi olla tuo selventävä "Speed shop" tai vauhtiputka, tai vintage speed tai jotain sellaista josta hiukan saa hajua mihin paja liittyy. Sen paikaksi itse ajattelin joko logon ala/yläpuolelle ikkunoiden alle, tai tuon puuttuvan viimeisen sivuikkunan paikalle ikkunarivin jatkoksi.

 

Jos ajatellaan jotain tuotenimiä tai kuvia niin Weber on selvästi ykkönen. Gti tyyppistä tuotemerkkiriviäkin voi harkita, mutta haaveena olisi saada tuo tehtyä vintage henkeen. Sellainen kuin se olisi voinut olla 60-luvulla.

 

Kirjain väriksi ajattelin puskurin valkoista. Koko autoa ei aleta maalamaan, mutta kaikkea muuta saa ehdottaa. Kattotelineellekin voisi keksiä jotain muuta kuin perinteiset coke coolerin ja matkalaukun. 911 kone on hiukan raskas eikä tykkää sateesta, mutta esim 60-lukuiset rataslicksit ?

 

Jos täältä löytyy idea jonka toteutan saa idean esittäjä 100 euron lahjakortin Free Technicsille. Alla olevat auton kuvat saa tarvittaessa isompana. Voit myös linkata kuviin jossa on hyvällä fiiliksellä mainos juniksessa.

 

130410%20037p.jpg

 

Edit: poistin turhat kuvat.

Link to comment

Ei ole photoshoppia tällä koneella, mut mites olisi Free Technics-teksti pyöräkoteloiden väliin Porschen Carrera tekstin tyyliin vauhtiraidoin, fonttina tietty vois pitää tuon tutun Free Technics -fontin. Valkosella, kun puskuritkin on sen väriset. Meneekö liian, rikki ovien puolella?

Link to comment

Kyllä se pitää katkaista ovien saumaan muutenkin. Ei jää siitä kiinni. Ajatus ihan hauska. Tähän koppaan en ole sitä miettinytkään. Osuu kyllä enemmän 70-luvulle kuin 60-luvulle.

 

Tässäkään ei paljoa ovien saumat ja kahvat hidastaneet. Ehkä hiukan pienemmälläkin jo näkee:

MiniFTech.jpg

Link to comment
Guest Jussinbussi

Tässä on kyllä erittäin asiallinen kulkine kyseessä.

Vielä kun tuo olisi harmaa niin ae ae..

Tällaiseen voisi Sonderi joskus jopa vaihtua.

 

Niin ja ehdotuksena että hyödynnä takanurkat jotenkin, niissä kun riittää pinta-alaa tässä mallissa.

Link to comment

Täältä löytyy samat kuvat isompana:

http://www.freetechnics.fi/vwftech.htm

 

Ei tarvii mahdottomia hifistellä. Idea riittää. Ja idean kannattaa olla yleispätevä, eikä pelkkä VW teema. F-Tech palikoita on tarjolla paljon muihinkin kuin volkkareihin, vaikka näiden kanssa tässä näytetäänkin eniten leikkivän. Porschet ja osat on yksi osa-alue, josta tuli mieleen Porsche huoltoauto teema. 356 racing. Miksei myös vw rally service. Paras kuitenkin jos ei pyöri yhden merkin ympärillä.

 

Takanurkissa tosiaan mutkan tekevää pintaa ylhäältä alas käytettävissä. Kuvaan lisää paremmista kuvakulmista jos tarvitaan.

Link to comment
Guest Jussinbussi

Hämmennetään nyt tätä soppaa vielä.

Muutamia ajatuksia.

 

- Eri fontteja vain kaksi kappaletta, muuten menee sekavaksi.

- Puhelin numeron eteen luuri.

- Pohjaväri on sangen haastava, suosittelisin käytettäväksi sävyjä, valkoinen on turhan kova ja ei "vanhan henkinen"

- Sävyinä esim. harmaa beige, hiekka, harmaa "limen vihreä", kerma. Jos teksti tuntuu "hukkuvan, vaalea tai musta rajaus.

- "Old school" alkaa olla käytetty puhki, ei sitä.

- Weber merkit ehkä etuoviin/kin?

Link to comment
Guest Kitevesku

Moi Mika!

 

Mä voin heittää sulle perjantaina läjän kirjoja, joissa on juniksista kuvia myös teippauksin eri aikakausilta, jos haluat/ehdit selailla. Tosin sulla saattaa olla samoja opuksia jo hyllyssäkin.

 

Pirauta 050-5260430, niin sovitaan aika.

 

Terkuin,

 

VESKU

Link to comment

Moikka vaan täältäkin.

 

Mulle heräs idea siitä 48 ida kuvasta joka oli hetken sun etusivuilla ennen tätä viimeisintä kuvaa. Se kuva taaimmaisten sivuikkunoiden jälkeen mahdollisimman suurena, jopa niin että menisi osittai ikkunalinjan alapuolelle. Firman logo mahdollisimman ruurella ikkunalinjan alapuolelle, jonka alle puh. järkevän kokoisin numeroin. Mä en nyt löytänyt sitä kuvaa mistään, mutta Mika varmaankin muistaa mistä kuvasta on kyse. Väritys vois munkin mielestä olla jotakin harmaan suuntaan.

 

Terveisin: Make Paukku

Link to comment

Hyvää palautetta. Samaa mieltä siitä että tekstimalleja mahdollisimman vähän erilaisia. Logon kirjainmallissa kuitenkin pysyisin ellei joku osaa ehdottaa jotain selvästi parempaa. Edelleen saa ehdottaa jotain täysin erilaistakin lähestymistapaa. En ole täysin tyytyväinen omaan ajatukseeni. Siksi huutelen apua.

 

Jos Sepillä on aikaa ja kärsivälisyyttä viitsisitko laittaa vaikka tähän jo tehtyyn kuvaan parit eri tekstivärit niin päästään hakemaan sitä sävyäkin. Teetän kuitenkin nämä tarrat sinulla ja samaan lähtöön vähän muitakin, niin ei mene ihan pelkän harrastuksen piikkiin.

 

IDA kuva kuulostaa hyvältä ! Itselle tule heti mieleen piirroskuva jossa IDAn ääriviivat ja hiukan hahmoa muuallekin. Onnistuuko tuollainen jollain fotoshopilla ? Täällä nyt pari IDA kuvaa ja lisää saadaan ensi viikolla kun kaasaria taas saapuu kohdalle.

http://www.freetechnics.fi/vwftech.htm

 

Patinoitunut "vanha" mainosteksti olisi myös kiva ajatuksena. Kait sellaisen saisi tehtyä vaikka teipin päälle kevyesti auton värillä maalaamalla ? Autoon en viitsisi lähteä maalaamaan tekstejä kylkeen vaikka helpoiten tuo patina teksti tulisi sabloonalla ja hiukan ohuella maalipinnalla ruiskuttaen. Ehkä ei ihan mahdoton jos käyttäisi maalia jonka saa puleerattua pois.

Link to comment

Joku on tehnyt minulle valmiin pakun :-)

 

IDA kuva on hyvin lähellä sitä mitä kuvittelin. Se on hyvä. Valkoinen raita on turha kuvan takana. Samoin keltainen kuvaa kiertävä raita on turha mutta muuten kyllä, tuollainen kuva olisi sopiva. Taitaa olla teetetty itse. Vai onko joku nähnyt tuollaista tarraa jossain myytävänä ?

Link to comment

Sen enempiä makuasioista kiistelemättä tuumaisin että keltainen viiva kaasarin ympärillä on ikään kuin tuomassa sitä kaasaria irti pakusta, 3dee nääs :)

 

Ja raitakin sopii ihan taustaksi tuo sininen on tavallaan hankala väri pohjaksi...

Link to comment

Toi Barney:n texti tollaisenaan hiukan eteenpäin siirrettynä, isot idat sinne takakulmiin samalla harmaalla. Etuovista ehkä toi weber logo pois. Weber logon/textin vois yhdistää jotenkin sen ida kuvan kanssa, alle, päälle tai alapuolelle.

Link to comment

Ihan hyvää hakemista. Juniksen teippaaminen on mielestäni ihan eri asia kuin uuden tusinapakun teipit. Tätä ei kannata edes tehdä ellei samalla tee sitä hyvin, eli auton henkeen sopivasti. Kun sekä auto että firman tuotteet on melko nostalgista kamaa en kaipaa 3deetä enkä plingplingiä. Se 60-luvun fiilis on vielä hiukan kateissa. Toki sen fiiliksen löytämiseen voi käyttää 3-deetä ym jos se auttaa asiaa. Less is more. Ei turhaa konstailua. Yksinkertainen on kaunista.

 

Harmaa ei ole huono tekstin väri. Kermanvalkoinen pysyy edelleen vaihtoehtona varsinkin kun etuviistosta näkyy se iso valkoinen vw merkki ja ilmeisesti tähän tulee vielä kesän aikana kiinni usa-puskurit jotka tuo lisää valkoista peliin. Musta teksti ei ollut ensimmäisenä mielessä mutta saattaisi kyllä olla valkoista hillitympi tässä. Selvältä näyttää jo että mahdollisimman vähän eri värejä ja tekstityyppejä.

 

Edit. Pitää vielä lisätä että tuon Barneyn typistämä logo on kyllä mittasuhteiltaan tähän kohtaan hyvä. Tunnistettavuus säilyy ja luettavuus paranee. Alkuperäinen malli on mittasuhteiltaan jostain Porschen tekstistä ja on turhan pitkä ja matala tähän kylkeen. Myös Weberin logo miellyttää vaikka siinä harmaa onkin mahdoton. Sama kermanvalkoisena niin sekin olisi varsin hyvä. Se IDA kuva pitää vielä selvittää niin nähdään mahtuuko molemmat.

Link to comment
Guest pihlainen

60-luvun fiilistä saat kun laitat vaikka puhelinnumerosi tyyliin; "kanna koko kuorma" vai miten se oli? Ja valkoinen värinäkin passaisi kun niitä akselipaino numerotarroja on ollu valkoisena ja mustana.

 

Eli etuoviin kummallekin puolen:

 

0400

911

356

 

OK, taas mä sössin täällä

 

Ja puuiis....

Link to comment

VW-OPEN8:n vuonna 2007 mainoksessa/paidassa oli yksivärinen kuva ida:sta. Mulla ei ole kuin koka 4X5cm oleva pieni tarra aiheesta, mutta jos jollakin olisi suurempi kuva tai kenties se paita tallella niin siitäkin vois olla ehkä apua. Hyväkuntoisesta paidasta vois vaikka koittaa skannata sitä kuvaa. Tietenkin Mika vois KUPLAPAJA:sta tiedustella oisko kuvasta joku originaali olemassa.

Link to comment
Guest Pyrres

Juu, mutta vielä mielellään isommalla nuo numerot, nyt niitä ei erota kuin läheltä. Ja tosiaan tuohon tekstien päälle vielä joku kuva niin olis varsin asiallinen eikä liian moderni. Tuossa kun jäisi hyvin tilaa kuville kun tuo teksti on alhaalla niin voisi laittaa isonkin kuvan/monta pienempää.

Link to comment

Mun mielipide:

 

simppelisti vain Stuttgart fontilla logo, puhelinnumero ja paikkakunta joko oveen tai kylkipeltiin ja takaluukkuun. Väri valkoinen, rajaus harmaalla ja sitten vanhatetaan valmiiksi, jonka straipparit osaa tehdä. Ja tottakai vanhan valintalevypuhelimen kuva siihen puhnron eteen...oldskuul ja less is more.

 

Jos osaisin fotosopata, olis ehkä ollut helpompi asia esittää...

Link to comment

IDA piirroksen jäljille päästiin Jyrängön Jussin avulla. Tämä kuva muodossa tai toisessa on nyt se oleellisin puuttuva osa. Muuten alkaa tuntumaan siltä että jo esitetyistä ajatuksista sopivasti poimimalla alkaa kokonaisuus löytymään. Tässä taisikin käydä niin että lahjakortteja tarvii laittaa useampia jakoon kun ideoita poimitaan useammilta. Kerron kun kuvasta selviää jotain, ja myös vaihtoehtoja saa edelleen esittää niin IDA kuvan kuin kokonaisuudenkin suhteen.

Link to comment

free.jpg

 

Tää on tällänen pika photoshoppaus, mutta kai siitä saa idean tynkää. Toi kaasari tosiaan tarvis olla tollenen "piirretty",

kun tossa yhessä kuvassa. Samoin toi free technics kirjasin on hieman väärää fonttia... Niin ja kauheet vanteet =O)

 

-kaitsu-

Link to comment

Miusta kaitsun versiossa on toistaiseksi paras ja tasapainoisin asettelu. Ehkä kylkitekstiä vähän pienemmällä, IDA voi olla piirrettynä ehkä vähän isompikin.

 

Voisiko Speed shop -tekstiä kokeilla vähän samaan kulmaan / ajatukseen kun Judsonin logossa?

Link to comment
Guest Pyrres

Hieno. Tuostahan saisi jalostettua niin että sivulasit olisivat etulasit eli suoraan edestä kuva, tosin tekstit pitäisi olla muuten sitten, mutta siis ihan huumorilla jos haluaisi tehdä :P

Link to comment

Toi "mäkisen" idea on hieno, mut jos ajattelee mainosmielessä, tosta jää käteen "olipa hieno bussi, jossa oli helvetin hieno teippaus", vaikka pitäis jäädä "free technicistä haenkin muuten ne kaasarit". Firman logoa ei siitä bongaa monikaan, jos kukaan ketä risteyksessä ton ohi ajaa! (oma mielipide)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...