Jump to content

kupla 1300 vm.73


Guest hesmo

Recommended Posts

Tuli tuossa kolme vuotta sitten aloitettua kuplaprojekti. Ostin ulkoapäin ihan siistissä kunnossa olleen aihion joka oli jääny katsastamatta (ei ollut kai läpi menny :)? ja tietämättömänä luulin että laitan yhdessä talvessa katsastuskuntoon.

 

No pikkuhiljaa purkaessa paljastui enemmän ja enemmän mätää. Kori oli hitsattu pohjaan kiinni. Kun jatkoin eteenpäin, löytyi lisää korjauksia joilla oli vain pahennettu tilannetta. Mädän pellin päälle oli lyöty vain isompi pelti vaivautumatta edes poistamaan vanhoja ruosteita. Jouduin vaihtaa molemmat pohjapellit+molemmat lämpöputket täydellisenä ja lukuisia pikku paikkoja. Jarrut uusin kokonaan, jarruputketkin vedin uusiksi ja nyt juuri ennen koulun alkua sain nostettua korin takaisin pohjan päälle. Tässä vaiheessa oli kyllä fiilis korkealla :)!

 

28082010268.jpg

 

Tavoitteena ois tämän talven aikana saada kupla maalattua ja sisusta johonki vaiheeseen jotta saa kesäksi ajoon.

Ihan projektin alusta en vielä löytäny kuvia. Ovat jossain toisessa kamerassa. Kuvia olen ottanut puhelimella aina kun muistanut töiden keskellä. Jälki ei luultavasti ihan museokilpiin riitä ja motivaatiota on koeteltu useaan kertaan ja armeijakin tullu tutuksi projektin aikana mutta päättänyt olen että oivan kesäauton tuosta vielä itselle laitan. Ainoa ongelma projektin etenemiselle tällähetkellä 550km välimatka. Opiskelut vei lähes toiselle puolelle suomea mutta onneksi lomia on aina silloin tällöin :). Palaute tervetullutta ja vinkkejäkin ois mukava kuulla maalaukseen ja loppukasailuun.

 

Syyslomaa odotellessa...

 

Tässä muutamia kuvia linkkeinä:

http://picasaweb.google.fi/lh/photo/x72 ... directlink

http://picasaweb.google.fi/lh/photo/XvJ ... directlink

http://picasaweb.google.fi/lh/photo/XvJ ... directlink

http://picasaweb.google.fi/lh/photo/o_0 ... directlink

http://picasaweb.google.fi/lh/photo/EpG ... directlink

http://picasaweb.google.fi/lh/photo/6y7 ... directlink

Link to comment
  • 1 month later...

Syyslomat takana ja jotain edistystä tällä rintamalla, kuplan kori hiottu, pohjamaalattu, pintamaalattu ja kaiken näköistä pientä tehty (esim kytkinhaarukka jousineen vaihdettu).

Vapaita vkl odotellessa jotta pääsis tekemään kun kerranki tuntuu olevan motivaatiota. Väriksi tuli alkuperäinen oranssi (en muista sävyä)

 

Pari kuvaa :)

 

 

http://picasaweb.google.com/lh/photo/bo ... directlink

http://picasaweb.google.com/lh/photo/Fz ... directlink

http://picasaweb.google.com/lh/photo/k- ... directlink

http://picasaweb.google.com/lh/photo/tB ... directlink

http://picasaweb.google.com/lh/photo/lc ... directlink

06112010357.jpg

Link to comment

Hienoa jälkeä ja hatunnoston arvoinen suoritus että joku jaksaa puuhata pystylamppua kuntoon! Tiedän, että L20B oli aikoinaan yleisimpiä värejä Kuplassa, mutta sävy on vain niin hieno ja sopii täydellisesti 70- luvun Kuplaan. Mihin tyylisuuntaan tätä ollaan rakentamassa?

Link to comment

Kiitokset kommentista :) Entisöinti ollut tavoitteena, Ehkä jotain pientä alkuperäisestä poikkeavaa voi tulla kuten nuo centerline vanteet ja säätökeula mutta kaikki vakio-osat tallessa ja mitään "peruuttamattomia" muutoksia en oo tehny. Alkuperäiset, ehkä hieman patinoituneet kromipuskurit ja kylkilistat tulee myös kiinni.

 

Uutta osaa joutunu laittamaan aika paljon ja jos en ois ihan täysin tietämättömänä lähteny projektiautoa etsimään, olisi varmaan tarttunu vanhempi/parempi peltinen yksilö mukaan mutta jääpähän näitä 70-luvun kupliakin henkiin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...